Собираюсь продавать снятую с учета машину (продавать окончательно, не по доверенности). По умолчанию конторка в ближайшем МРЭО оформляет договора купли-продажи (как я понимаю, биржевые). Есть ли у этого варианта какие-то недостатки по сравнению с нотариальным договором или справкой-счетом? Чем они вообще отличаются?
у нотариуса Вы должны уплатить (до оформления сделки) 15%налог от реальной стоимости авто.по справке счет или бирже нет.по бирже если Вы укажете стоимость 100гривен то 15% будут от этой суммы в справке счет указывают цену согласно акта оценки (реальная стоимость)
Продавал по биржевому, именно указали 10 грн с них и налоги теперь платим.
этак мы бюджет украины не наполним, если по 10 грн будем машины продавать:))), вот я последние несколько маши продал по 100 грн и заплатил аж 15 грн налога, пусть ни в чем себе не отказывают разворовщики бюджета:)))
Так что продавай через биржу и все тут!
какой ужас подумайте о бюджетниках, их зарплатах и т.д...
я всегда по 200грн продавал все свои машины!!!
какой ужас подумайте о бюджетниках, их зарплатах и т.д...
я всегда по 200грн продавал все свои машины!!!
ну ты щедр! зачет тебе и уважуха, вот такие сознательные плательщики и пополняют такими жЫрными вливаниями пенсионный фонд, так вот откуда деньги на депутатские пенсии исчисляемые десятками тыс гривен:))))
Да, я такой... (с)
Продавал по биржевому, именно указали 10 грн с них и налоги теперь платим.
мдя народ. а потім ви хочете нормальні дороги...
мдя народ. а потім ви хочете нормальні дороги...
а какое отношение одно имеет к другому?
А все связано между собой. И соблюдение законов и желание жить в цивилизованном обществе. "Разруха начинается не в сортирах, а в головах" (с) "Собачье сердце"
А все связано между собой. И соблюдение законов и желание жить в цивилизованном обществе. "Разруха начинается не в сортирах, а в головах" (с) "Собачье сердце"
так продавая машину за 100 грн люди никакой з-н не нарушают:))))........
а потом эти деньги с пенсионного фонда пизд..растаскивают и видим , что бабушка как получала копейки так и получает, а депутату и прочим госслужащим, не понятно с какого переляка, платят кучу бабла.......так что на мои поступления пусть не рассчитывают, я лучше на съекономленые на налогах 12 000 грн( если бы я чесно заплатил 15 %, хотя я таких чесных не встречал!)поправлю своей бабушке здоровье, куплю ей нормальной пищи!!! а на ремонт дорог идет транспортный побор, от которого уйти практически не реально ,т.е. его платят большинство..ну и как, сильно дороги у нас классные:)?
Агаканешна. Сначала я заплатил налоги, когда зарабатывал деньги на машину, а теперь я должен заплатить налог продавая эту машину
А какие еще нелоги при продаже? Подоходный? Так оформляй через биржу за 100 грн.
Кстати, налоги и европейцы платят...
у нотариуса Вы должны уплатить (до оформления сделки) 15%налог от реальной стоимости авто.по справке счет или бирже нет.по бирже если Вы укажете стоимость 100гривен то 15% будут от этой суммы в справке счет указывают цену согласно акта оценки (реальная стоимость)
"Купівля за участі нотаріуса
Почнемо з найпоширенішої операції, коли автомобіль відчужується за посередництва нотаріуса.
В цьому випадку існують особливості оподаткування щодо відчуження саме легкового автомобіля, про які згадувалося вище. Згідно з оновленою редакцією п. 12.2 Закону про ПДФО при продажу одного з об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла, моторолера або моторного (парусного) човна не частіше одного разу протягом звітного податкового року доходи продавця від зазначених операцій оподатковуються за ставкою в розмірі 1 % від вартості такого об'єкта рухомого майна за умови сплати (перерахування) ним суми державного мита до бюджету1 або суми плати нотаріусу за нотаріальне посвідчення відповідного договору до такого посвідчення.
(1 За посвідчення договорів відчуження транспортних засобів, інших самохідних машин та механізмів ставка державного мита відповідно до пп. «г» п. 3 ст. 3 Декрету КМУ «Про державне мито» від 21.01.93 р. № 7-93 становить 5 % від суми договору, не нижчої за дійсну вартість транспортного засобу, іншої самохідної машини та механізму. Тобто мито нараховуватиметься виходячи з вартості транспортного засобу, яку визначив експерт.)
Як бачимо, на відміну від попередньої редакції цієї норми, яка діяла до 2007 року і взагалі не передбачала оподаткування таких операцій, нині діючою редакцією встановлено оподаткування доходів від продажу легкового автомобіля за ставкою у розмірі 1 відсотка. Крім того, змінами усунено дискримінацію приватних нотаріусів щодо застосування цієї норми, тому на сьогодні вже немає значення, у якого нотаріуса – державного чи приватного – посвідчується договір купівлі-продажу такого авто.
Що ж стосується продажу інших автомобілів, скажімо, вантажних, то дохід від їх продажу в такому випадку оподатковуватиметься за «загальною» ставкою в розмірі 15 %.
Пунктом 12.5 Закону про ПДФО чітко визначено, що податковим агентом при здійсненні операцій з відчуження об'єктів рухомого майна в порядку, передбаченому ст. 12 цього Закону, є нотаріус, який посвідчує відповідний договір або дійсність підписів сторін угоди за наявності документа про сплату податку сторонами договору.
Для оформлення договору платник податку зобов'язаний сплатити податок з доходу від операцій з відчуження об'єктів рухомого майна, а нотаріус – подати податковому органу інформацію щодо такої операції у встановлені Законом терміни." (Олександр Киришун (с)