autoua
Autoua.netФорумБудівництво та ремонт нерухомості

Як я сам встановлював кондиціонер (+)

V.I.P ****
25 лет за рулем, Киев
С нами с 04.11.2003

Як я сам встановлював кондиціонер (+)
      20 августа 2008 в 10:33 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Оскільки двіжок форума убив весь написаний мною трактат , то напишу коротко з кількома фотками.
Ставив в 2005 б/у Funai дев'ятку. Новий купити не міг а прохолоди вже хотілось. Перед установкою розібрав обидва блока і промив, почистив.
Проклав трубки і кабель через балкон (якраз робив там ремонт). Гнув трубки "об коліно" але з розумом і по можливості з мінімальними кутами. Потім друг приїхав з інструментом, станцією, вакуумним насосом, маслом, фреоном. "Викинули" за борт зовнішній блок. Розвальцували трубки, прикрутили. Викачали повітря. Добу станція була підключена до системи і показала, що розгерметизації немає (тримається вакуум). Закачали масло, фреон. Підключили. Вже 4-й рік кондиціонер працює без проблем.
Ну і пара фоток.
Внутрішній блок. Поставив прямо під стелю. Цим позбавив себе довбання штроби в боковій стіні а просто пробурив стіну на балкон. Також вважаю таке положення блоку кращим ніж на боковій стіні довгої кімнати. Тим-більше, що блок стоїть навпроти дверей в сусідню кімнати тим самим дозволяючи охолоджувати зразу два приміщення.

Оскільки двіжок форума убив весь написаний мною трактат , то напишу коротко з кількома фотками.Ставив в 2005 б/у Funai дев

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P ****
25 лет за рулем, Киев
С нами с 04.11.2003

Re: Як я сам встановлював кондиціонер (+) [Re: ChAO]
      20 августа 2008 в 10:34 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Вивід трубопроводів і кабеля на балкон.

Вивід трубопроводів і кабеля на балкон.

V.I.P ****
25 лет за рулем, Киев
С нами с 04.11.2003

20 августа 2008 в 10:35 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Так це все діло йде під обшивкою балкону до звонішнього блоку.

Так це все діло йде під обшивкою балкону до звонішнього блоку.

Laz
Супер писатель! ***
Вильнюс-Вишневое
С нами с 13.07.2001

20 августа 2008 в 11:54 Гілками

А шторы уже повесил?

V.I.P ****
25 лет за рулем, Киев
С нами с 04.11.2003

Re: Як я сам встановлював кондиціонер (+) [Re: Laz]
      20 августа 2008 в 12:03 Гілками

Питання зрозуміле - внутрішній блок заважає. Але штор немає і не буде. Балкон обшитий вагонкою під дерево і балконні двері по всій висоті скляні - непоганий вигляд получився (якщо не захламляти балкон ). Та при бажанні шторні карнизи можна закріпити до стелі перед блоком кондиціонера. Всерівно внизу батарея від якої потрібно відступати якусь відстань. А при необхідності користування кондиціонером просто віддвинути штору.
А взагалі просто все ніяк руки не дійдуть замовити жалюзі на балкон . Можна і на це вікно і двері повісити якісь колоритні жалюзі з натурального матеріалу.

Супер писатель! **
42 года (23 года за рулем), Киев
С нами с 05.06.2004

20 августа 2008 в 15:48 Гілками

вроде ж как внутренний блок нужно ставить минимум в 10 см от потолка, иначе забора воздуха не будет? Или я не прав?

V.I.P ****
25 лет за рулем, Киев
С нами с 04.11.2003

Re: Як я сам встановлював кондиціонер (+) [Re: maxwell]
      20 августа 2008 в 16:03 Гілками

В ответ на:

вроде ж как внутренний блок нужно ставить минимум в 10 см от потолка, иначе забора воздуха не будет? Или я не прав?

Саме так всі рекомендують. І гадаю переважна більшість установщиків відмовляться ставити так як у мене.
Я скажу, що нічого страшного в цьому немає за вийнятком того, що багато вже охолодженого повітря яке щойно вийшло з нижьої частини блоку попадає знову в блок. Ну і в моєму блоці основна частина повітря забираєтья з фронтальної частини блоку і тільки частина в верхній частині яка теж не перекривається стелею. У випадку блоків у яких забір повітря йде зверху (наприклад є моделі LG з пласкою фронтальною частиною яка при включенні відхиляється для забору повітря зверху) такий варіант не пройде звичайно.
Планую так же над вікном ставити кондиціонери на кухні та в інших кімнатах. Практика показала, що все працює без проблем.

Autoua.netФорумБудівництво та ремонт нерухомості
Додаткова інформація
0 користувачів і 25 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2821

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія