Госавтоинспекция установила новые категории для водителей, которые теперь будут отвечать европейским стандартам. Теперь для того, чтобы водить скутер, нужны будут права, а водитель должен сдать экзамен на категорию А1.
Отдельную категорию (В1) ввели и на управление легкового авто с прицепом. Изменениям подверглись также возрастные допуски к вождению общественного транспорта. Теперь водить автобус, троллейбус или трамвай можно будет только с 21 года, а не с 18-ти лет. Кроме вышеперечисленных, в правила добавили водительские категории С1, D1, D, DЕ, С1-Е, СЕ, D1-Е DЕ и Т, сообщает Обозреватель.
я чув. не просто по новому видавати а і старі заставляти перездавати хто в підкатегорії попадає.
я чув. не просто по новому видавати а і старі заставляти перездавати хто в підкатегорії попадає.
что за бред? а права нового образца уже год минимум как выдают
и потом каждые 10 лет пересдача... интересно сколько времени им нужно будет чтоб провести "переатестацию" всех водителей? думаю как раз лет 10...
там нові підкатегорії - легкова з прицепом, бус з сидіннями менше 9, грузовичок менше 3.5 тонни... на це все гайці хочуть заставити проходити платні курси і по-новому здавати на права.
там нові підкатегорії - легкова з прицепом, бус з сидіннями менше 9, грузовичок менше 3.5 тонни... на це все гайці хочуть заставити проходити платні курси і по-новому здавати на права.
да бред, имхо не проканает
да бред, имхо не проканает
вже проконало. нові підкатегорії введені вже (україна там під якісь європейські стандарти підписалась) а після нових законів зупинить вас мєнт з прицепом і спитає "а є у вас право водіння авто з прицепом? нема? комон на штрафплощадку".
В чем то это все правильно. Главное, что бы при сдаче на категорию только легкового авто не нужно было учить какая остаточная высота протектора грузовика, какой у него допустимый люфт руля и прочую х...ню. Если этого сделано не будет, то до эти все нововведения.
Я в мае-июне менял в/у
у меня в новых корочках отметка категории стоит в "В", рядом "В1" пустая
И в "В1" не легковое с прицепом нарисовано, а какой-то мотороллер
И в "В1" не легковое с прицепом нарисовано, а какой-то мотороллер
неправильні права моторолер А1
А ниче, что выданы МРЭО на Туполева?
А1 - нарисован скутер А - нарисован мацицикал В1 - нарисован мотороллер-снегоход (сзади то ли 2 колеса, то ли гусеницы) В - нарисована нормальная легковушка...
а після нових законів зупинить вас мєнт з прицепом і спитає "а є у вас право водіння авто з прицепом? нема? комон на штрафплощадку".
а я скажу "Є! ось техпаспорт на авто, а ось на прицеп!" ))))
ЗІ: в мене права старого зразка
В1 - нарисован мотороллер-снегоход (сзади то ли 2 колеса, то ли гусеницы)
та к то ж танк! таке без іменних номерів не їздить і гайці його не зупиняють.
А якщо серйозно - поки що законодавчо "нові" категорії ніде на прописані, тому нічого нервувати
а я скажу "Є! ось техпаспорт на авто, а ось на прицеп!" )))) ЗІ: в мене права старого зразка
а він скаже мені до ваші техпаспорта. ви мені покажіть де у вас в правах написано право тягати прицеп? ах у вас старого зразка? а де в нас в новому законодавстві про старі-нові права? нема? комон на штрафплощадку.
А якщо серйозно - поки що законодавчо "нові" категорії ніде на прописані, тому нічого нервувати
а вони і не мають бути ніде прописані законодавчо. права як і правила дорожнього руху це нормативний акт кабміну який приймається кабміном на його засіданні (а хоч раз в тиждень) і підписуються прємьєром. я сам недавно прозрів.
права як і правила дорожнього руху це нормативний акт кабміну який приймається кабміном на його засіданні (а хоч раз в тиждень) і підписуються прємьєром. я сам недавно прозрів.
Я це давно знаю (робота така) Але "протягнути" через Кабмін нові категорії швидко не вдасться - у Уряду зараз інших халеп вистачає