Читав в "АвтоЦентр" (за пой тиждень здається) що є на переднеприводні ВАЗи підсилювач кузова. Чи є такий пристрі для класиків і де це можна знайти у Києві? Дякую
Зачем? ИМХО нет необходимости. Передняя часть у классики не нуждается в доп. усилении, таком, например, как у 10-ток и их модификаций. Да и 08 семейство достаточно жесткое на кручение. На 08 разницу с распоркой можно почувствовать только на треке, а не на дороге! Все ИМХО.
під підсилювачем кузова? Розпорка передніх стійок? Каркас безпеки? Балки в двері?
Для чого буде це підсилення - пля підвищення пасивної безпеки, чи для кращого руління? Якщо останнє, то справа не варта заходу. Це сугубо спортивні елементи, відчути присутність яких в машині можна тільки після повної доводки ходової (правильні пружини, амортизатори, диски, ричаги, втулки, гума). До-речі, всі перечислені пункти (від пружин до гуми) дадуть значно більший ефект для покращення стійкості і керованості, ніж оті додаткові приблуди.
В ответ на: під підсилювачем кузова? Розпорка передніх стійок? Каркас безпеки? Балки в двері? Для чого буде це підсилення - пля підвищення пасивної безпеки, чи для кращого руління? Якщо останнє, то справа не варта заходу. Це сугубо спортивні елементи, відчути присутність яких в машині можна тільки після повної доводки ходової (правильні пружини, амортизатори, диски, ричаги, втулки, гума). До-речі, всі перечислені пункти (від пружин до гуми) дадуть значно більший ефект для покращення стійкості і керованості, ніж оті додаткові приблуди.
Давай как принято в форуме... аргументы... сам пробовал с распоркой передних стоек?
В ответ на: під підсилювачем кузова? Розпорка передніх стійок? Каркас безпеки? Балки в двері? Для чого буде це підсилення - пля підвищення пасивної безпеки, чи для кращого руління? Якщо останнє, то справа не варта заходу. Це сугубо спортивні елементи, відчути присутність яких в машині можна тільки після повної доводки ходової (правильні пружини, амортизатори, диски, ричаги, втулки, гума). До-речі, всі перечислені пункти (від пружин до гуми) дадуть значно більший ефект для покращення стійкості і керованості, ніж оті додаткові приблуди.
Лучше и точнее сказать было нельзя. ЗЫ. А для 08 распорка вещь достаточно неплохая, правда при ударе мордой - передок ведет весь, т.е. распорка тянет и второй лонжерон тоже. Ремонт гораздо дороже и проблематичней!!!
Втомився я. Є купа сайтів про тУнінХ.
О, для прикладу. Це все рівно, що ставити прямоток, як першу деталь тюнінгу, а не останню. Толку дуже мало.
Спробуй постав на зубило зі штатними пружинами і м`якими амортизаторами розпорку. Та крени від тих пружин все перекриють багатократно.
Власний приклад. Стояли в мене "євро"-пружини. Ех, писав я про це, здається.
Купив більштайни, які виявились надто жорсткими для цих пружин (пригадаю, що "євро" ззаду - це 10 витків супроти стандартних 11). Тому довелось поміняти на стандарт.
І крени одразу ВІДЧУТНО зросли. Я вже не можу собі дозволити в поворотах те, що раніше.
Тому кажу - хороші деталі підвіски відіграють роль на порядок головнішу в керованості авто, ніж додаткові спортивні приблуди. Бо не зайдеш в правий 3 при 140 зі штатними пружинами, амортизаторами і колесами. А на меншій швидкості для чого розтяжка?
- Втомився я. Є купа сайтів про тУнінХ. Почитываю иногда... пока ни на одном из них не вычитал отрицательных отзывов о растяжке. Сам пользую... врать не буду, в мерседес от этого 08 не превратилась... но тюнинг этого и не предусматривает. ИМХО повысилась четкость руления. - О, для прикладу. Це все рівно, що ставити прямоток, як першу деталь тюнінгу, а не останню. Толку дуже мало. С прямотоком согласен... но может предложишь ПЕРВУЮ из нестандартных деталей? - Спробуй постав на зубило зі штатними пружинами і м`якими амортизаторами розпорку. Та крени від тих пружин все перекриють багатократно. Лечится 18-тым стабилизатором... - Бо не зайдеш в правий 3 при 140 зі штатними пружинами, амортизаторами і колесами. Где б так разогнать... да с поворотом - А на меншій швидкості для чого розтяжка? см. п.1
В ответ на: Почитываю иногда... пока ни на одном из них не вычитал отрицательных отзывов о растяжке.
Та нема негативних відгуків, крім як те, що в випадку аварії пошкодження кузова більші будуть, скоріш за все. Ну але це спортивна деталь, а такі речі в спорті до уваги не приймаються.
В ответ на: прямотоком согласен... но может предложишь ПЕРВУЮ из нестандартных деталей?
Ти мене, напевно, не зрозумів. Я мав на увазі, що додаткові, спортивні, деталі можна ставити після повної заміни усіх штатних. Пружини, амо, диски, гума в першу чергу. Далі грубший стабілізатор, всі гумово-металічні втулки замінити на спортивні, стальні краби. Ну, може ще щось забув. А вже тоді можна ставити розпорку. А вот коли починають з розпорки (а часто цим і закінчують, не рухаючи більше нічого в підвісці) - це, імхо, неправильний підхід. Хіба що це розглядати як хоббі. Але ж питання стояло не "що б поставити таке понтове і красиве?", а "як підсилити кузов".
балки вварити в двері, зміцнити петлі, щоб двері не провисали. Ще щось таке придумати. Цілком реально. Я вот бачив Гольф-2, якому шістка вазівська в дверцята в`їхала. Якщо би на тому сидінні хтось в гольфі сидів, кранти б йому були.