Друг установил себе на москвич 2141 ЦИФРОВОЕ зажигание (именно цифровое а не электронное) производства какой то Питерской конторы. Такая себе коробочка на процессоре интел + блок управления с кнопками. Блок управления показывает напряжение бортовой сети, цифровой тахометр и угол зажигания, который можно менять вручную - плюс процесор сам рассчитывает нужный угол в зависимости от оборотов и еще чего то наверное.) Остался родной трамблер, но вот импульс на генератор выдает эта вот штукенция, что и дает возможность регулировать угол зажигания. Стоит такое чудо порядка 330 грн. По сравнению с электронным зажиганием вижу небольшой минус - мощность искры такая же как и при обычном зажигании (трамблер то остается контактный). Действительно ли стоящая вещь, или ее польза сомнительна. Мож. лучше все же электронное зажигание. Если штука хорошая - есть ли более дешевые аналоги.
Поставив електронне запалювання саморобне. Коштувало мені 3 години часу (+ встановлення нового карба, трамблера, ВВ дроти). Видае в два рази міцнішу іскру (повітряний зазор 0,8). Поки замірів не проводив але загальне враження добре.
а не цифрове запалювання. Річ, при наших бензинах, корисна і потрібна. Але що дійсно боло б добре в карб`юраторній машині, так це викинути розподілювач, він же трамблер. І поставити дійсно повноцінне цифрове запалювання, як колись давно робили на деяких зубилах. Такий собі аналог інжекторного контролера, тільки без паливної частини. Бо вот яку я річ помітив. Кут випередження запалювання залежить від того, як розганяти двигун. Якщо плавно нарощувати оберти, то кут буде менший, машина тупить. Якщо дати двигуну шмельца до 6000 рпм, а потім відпускати щеплення - тоді кут більший. Ну, все зрозуміло - відцентровий механізм випередження. Але мені це не до вподоби.
В ответ на: Кут випередження запалювання залежить від того, як розганяти двигун. Якщо плавно нарощувати оберти, то кут буде менший, машина тупить. Якщо дати двигуну шмельца до 6000 рпм, а потім відпускати щеплення - тоді кут більший. Ну, все зрозуміло - відцентровий механізм випередження.
Чуть не так: УОЗ выставляется центробежным механизмом в "жесткой" зависимости от текущих оборотов, а корректируется вакуум-корректором в зависимости от степени открытия дроссельной заслонки
В ответ на: УОЗ выставляется центробежным механизмом в "жесткой" зависимости от текущих оборотов
Має виставлятись. На практиці виходить так, як я описав. Хоча, може мені просто пора поміняти трамблер, бо цьому вже років 10. Але в будь-якому випадку механічні елементи завжди менш надійні і точні, ніж електронні.
Випередження запалювання міряю стробоскопом, тому правильно.
І ще раз кажу, якщо спершу розкрутити двигун до 5000...6000 рпм, а потім навантажувати його, то запалювання виставляється більш раннє, двигун тягне краще. Якщо плавно, під навантаженням розганяти двигун, то він тупить, тобто, запалювання надто пізнє. Я це скидаю на відцентровий регулятор. Маєш інше пояснення? Глюк дуже стабільний, не плаваючий.
Якщо двигун тупить під навантаженням - розподільнику пора на звалище. значить в ньому не працює нормально вукуумний коректор. та й відцентровий теж не вічний - мабуть пружинки в нього вже давно здохли. от тільки чи знайдеш ти нормальний розподільник в запчастинах? так що якщо хочеш мати сучасне, динамічне авто - вельком в нашу пісочницю
Я знайшов сервісну книжку, яка йшла з моєю зубилкою. Так от, за її твердженням виходить, що зубило - це паркетний джип, не інакше. Якщо не забду сьогодні, захоплю цю книженцію з гаража Так що не тільки ви їздите на комфортабельних, швидкісних і сучасних авто