Друг установил себе на москвич 2141 ЦИФРОВОЕ зажигание (именно цифровое а не электронное) производства какой то Питерской конторы. Такая себе коробочка на процессоре интел + блок управления с кнопками. Блок управления показывает напряжение бортовой сети, цифровой тахометр и угол зажигания, который можно менять вручную - плюс процесор сам рассчитывает нужный угол в зависимости от оборотов и еще чего то наверное.) Остался родной трамблер, но вот импульс на генератор выдает эта вот штукенция, что и дает возможность регулировать угол зажигания. Стоит такое чудо порядка 330 грн. По сравнению с электронным зажиганием вижу небольшой минус - мощность искры такая же как и при обычном зажигании (трамблер то остается контактный). Действительно ли стоящая вещь, или ее польза сомнительна. Мож. лучше все же электронное зажигание. Если штука хорошая - есть ли более дешевые аналоги.
Поставив електронне запалювання саморобне. Коштувало мені 3 години часу (+ встановлення нового карба, трамблера, ВВ дроти). Видае в два рази міцнішу іскру (повітряний зазор 0,8). Поки замірів не проводив але загальне враження добре.
Де купляв і чи є в інеті про цей цифровий витвір?
Вот нарыл ссылочку, но не уверен чт оимеено такой приборчик стоял у друга, но что то очень очень похожее.
Остался родной трамблер, но вот импульс на генератор выдает эта вот штукенция, что и дает возможность регулировать угол зажигания.
а не цифрове запалювання. Річ, при наших бензинах, корисна і потрібна. Але що дійсно боло б добре в карб`юраторній машині, так це викинути розподілювач, він же трамблер. І поставити дійсно повноцінне цифрове запалювання, як колись давно робили на деяких зубилах. Такий собі аналог інжекторного контролера, тільки без паливної частини. Бо вот яку я річ помітив. Кут випередження запалювання залежить від того, як розганяти двигун. Якщо плавно нарощувати оберти, то кут буде менший, машина тупить. Якщо дати двигуну шмельца до 6000 рпм, а потім відпускати щеплення - тоді кут більший. Ну, все зрозуміло - відцентровий механізм випередження. Але мені це не до вподоби.
Кут випередження запалювання залежить від того, як розганяти двигун. Якщо плавно нарощувати оберти, то кут буде менший, машина тупить. Якщо дати двигуну шмельца до 6000 рпм, а потім відпускати щеплення - тоді кут більший. Ну, все зрозуміло - відцентровий механізм випередження.
Чуть не так: УОЗ выставляется центробежным механизмом в "жесткой" зависимости от текущих оборотов, а корректируется вакуум-корректором в зависимости от степени открытия дроссельной заслонки
УОЗ выставляется центробежным механизмом в "жесткой" зависимости от текущих оборотов
Має виставлятись. На практиці виходить так, як я описав. Хоча, може мені просто пора поміняти трамблер, бо цьому вже років 10. Але в будь-якому випадку механічні елементи завжди менш надійні і точні, ніж електронні.
Вакуум-корректор у тебя глючит если ты правильно мераешь УОЗ
Поясни.
Випередження запалювання міряю стробоскопом, тому правильно.
І ще раз кажу, якщо спершу розкрутити двигун до 5000...6000 рпм, а потім навантажувати його, то запалювання виставляється більш раннє, двигун тягне краще. Якщо плавно, під навантаженням розганяти двигун, то він тупить, тобто, запалювання надто пізнє. Я це скидаю на відцентровий регулятор. Маєш інше пояснення? Глюк дуже стабільний, не плаваючий.
Якщо двигун тупить під навантаженням - розподільнику пора на звалище. значить в ньому не працює нормально вукуумний коректор. та й відцентровий теж не вічний - мабуть пружинки в нього вже давно здохли. от тільки чи знайдеш ти нормальний розподільник в запчастинах? так що якщо хочеш мати сучасне, динамічне авто - вельком в нашу пісочницю
Я знайшов сервісну книжку, яка йшла з моєю зубилкою. Так от, за її твердженням виходить, що зубило - це паркетний джип, не інакше. Якщо не забду сьогодні, захоплю цю книженцію з гаража Так що не тільки ви їздите на комфортабельних, швидкісних і сучасних авто