Ви (ти -як краще?) занєте я не хотів би жодної диктатури, крім диктатури закону. Звучить пафосно, але правда. Проте на шляху до цього, очевидно, через щось треба перейти. Як це вже було у різних країнах Європи. Іще про польські дороги. Навіть за "совка" вони були кращі за совєцькі у плані розмітки і інформативності. Так є і зараз. Anyman це цілком справедливо позначив. Але говорити, що польські дороги радикально кращі за наші - то вже дійсно неправда. Тим більше, що рух по них навіть за умов нашого безладу - важчий. Зараз вони безмірно розбиті фурами, або у процесі будівництва. У нас же - тільки початок процесу. Що буде далі - побачимо. До речі, забув сказати, що 95 бензин у Польщі зараз практично рівно євро/літр, чого вже дуже давно не спостерігалося. Про якість промовчу. Коли в Польщі доводилось заправлятися, то відчутної різниці не було. Зараз проїхав на бензині від ОККО.
В ответ на: Але говорити, що польські дороги радикально кращі за наші - то вже дійсно неправда.
Уверен, можно найти еще пару тройку стран на нашей планете где дороги будут хуже чем у нас Утешает ли нас то обстоятельство что мы не на самом последнем месте? Тем более те, кто дискутирует в этой ветке(Автотуры за рубеж) знают какими дороги могут быть
В ответ на: Але говорити, що польські дороги радикально кращі за наші - то вже дійсно неправда.
Если сравнивать житомирку и дорогу до Варшавы или Кракова .. , то да. Это неправда... А если сравнивать все дороги со всеми ... ЭТО ТАКИ ТАК И ЕСТЬ В Польше до любого села нормальная асфальтированная дорога ... покрытие лучше чем в в большинстве украинских городков/дов... Уж поверьте я знаю о чем говорю... по работе объездил почти все деревни вокруг Вроцлава и дальше.
В ответ на:
Тим більше, що рух по них навіть за умов нашого безладу - важчий.
Ну если пару раз ездил, то конечно важчий. Но исключительно по причине того что без привычки ... всё другое ... ( я то помню первое время сам не хватал на лету знаки.. размету и тд
Помоему движение прямолинейное гораздо проще, чем лавинование между ям .... даже и по 2х полосной дороге.. Плюс к тому же в любой момент вообще можно остаться без колеса/диска .. попав в "ямку" Ну и плюс гонсалесы со всех сторон едут куда хотят и как хотят. Это не упрощает руленее...
ps В общем имхо топик показал как можно делать поверхностные выводы... на основании 1ного или 2х выездов до Варашавы или Кракова ... Сорри но спорить с некомпентными людьми себя не уважать....
Anyman, повірте, я достатньо багато проїздив по різних країнах, і в тому числі по Польщі, щоб робити якісь висновки. Ви, до речі, робите дуже поверхневі висновки про Україну, але це вже не моя проблема. Дискутувати з Вами не збираюся, оскільки це дійсно не має сенсу. І топік був не для цього. Дякую за розуміння.
В ответ на: Anyman, повірте, я достатньо багато проїздив по різних країнах, і в тому числі по Польщі, щоб робити якісь висновки. Ви, до речі, робите дуже поверхневі висновки про Україну, але це вже не моя проблема.
Интересно как я могу делать поверхностные выводы про дороги украины, если там жил всю жизнь почти... и ездил не один год.... Теперь живу и езжу в Польше 1,5 года... 2,5 недели назад ездил в Харьков.. через всю украину, вижу что ничего ровным счетом не изменилось ...
А то что вы пишете "достатньо багато и в том числе в Польше" это всё общие слова.... Проездом Вы были несколько раз, так будет точнее имхо.
В ответ на:
Дискутувати з Вами не збираюся, оскільки це дійсно не має сенсу. І топік був не для цього. Дякую за розуміння.
Ну и как обычно все остались при своих мнениях... Что и требовалось доказать. Поэтому я лично и не заводил такого топика ( о своих впечатлениях от поездки в Украину)... потому что смысла никакого.
восени 2007 довелося проїхати 2ткм з Карлсруе до Київа... щось трохи побачив таки. За дорогу на Варшаву не скажу, але
Karlsruhe-Nuernberg-Dresden-Krakow дорога на "5", середня швидкість 110-120 км/год. З парою коротких зупинок домчали до Кракова за 9,5 год - 1100 км. Ось поляки ще закінчать 50 км Jedrzychowice – Krzyzowa і буде повне щастя на А4 - від Bad Hersfeld до Krakow нон-стоп . А4 в Польщі новий, не розбитий, покриття бетон або нешумний асфальт - їхати одне задоволення. Обмеження в 130 км/год дає більш рівномірний рух - немає таких частих прискореннь до 160-170, а потім гальмувати до 90, бо фура обганяє другу фуру. До речі, будова десь 50км "справжнього" автобану займає 2-3 роки при наявності фінансування і бажання будувати. Як поляки будують А4 і скільки часу це займає можна подивитися тут.
Після Krakow було багато ремонтів (корисний ресурс з списком ремонтів та веб-камер для тих, хто подорожує до Польщі - http://www.gddkia.gov.pl) тому вирішили їхати на Zosin-Ustilug по діагоналі - "79" до Tarnobrzeg, потім на "74" на Janow Lubelski - Zamosc - Hrubieszow, і це була ПОМИЛКА... (це ми зрозуміли, коли їхали назад по "4" Rseszow-Tarnow-Krakow) - середня швидкість упала до 50 км/год, багато фур які під гору або в повороті їхали 30-40 км/год. Вцілому на 350км від Krakow до Zosin витратили 7 годин. Назад по 4 (Rseszow-Tarnow-Krakow) витратили 5-5,5 годин; бо "4"-a дорога в основному пряма і місцями 4х-смугова - можна сісти фурі на хвоста і котити 90-100 км/год або випередити де буде 4-смуги. Тепер буду їздити тільки по "4" до Rseszow.
Але саме цікавевеселе збочене було ще попереду... Після Устілуга була не сама погана дорога. Сама *censored* почалася після Володимир-Волинського до Житомира. *censored*, бо "дорогою" ту *censored* назвати не можна - хіба дорогу ремонтують методом закидування ям асфальтом і прихлопування зверху лопатою, щоб отримати горба - і таких горбів або ям 300 км???? Більше 90 км/год їхати було просто страшно. Чи шкода шматок бляхи та одної палі аби поставити дороговказ на Київ та Устілуг у Луцьку та Рівному? Нi, на Устілуг було аж цілих 2 дороговкази у Луцьку, їздили по обох, але доки місцевих не спитали, то так і не втрапили. А, може, то ми просто "баловані" стали?
Ото ж був цирк як ми з Луцька та Рівного вибиралися - ти їдеш на круг, у якого 3-4 виїзди і можеш брати який хочеш... Спробували їхати по iGo, але карта була не прив'язана - їдеш не подорозі, а десь збоку. В Польщі їхали з TomTom, але в принципі можна було і без навігатора, маєш номер дороги або місто куди треба і на кожному кругу або перехрестті стоять дороговкази - їдеш на автоматі. Якось з матюками вибралися таки з того Луцька... Київ був не набагато краще - ну не можуть 4 смуги (а насправді від 2,5 до 5 - в залежності від часу дня ) на окружній зходитися в 2 на жулянскому шляхопроводі... Думав, ну буде "Автобан" на Одесу, там дамо газу. Ага... розігнався... Дорога до Білої Церкви та ж, що і 8 років назад - тільки в правій смузі фури, буси, тарктори, жигулі з 50-70 км/год, а в лівій - літуни 150-160. ... і ще дуже весело коли через середину розвертаються...
Поліцаїв в Польщі та Німеччині не бачив, але це не означає, що їх нема - мабуть просто пощастило. Якщо подивитися на карту радарів для том тома, то у Польщі мобільних постів повно особливо від Krakow до Rseszow. Від Луцька до Київа нарахували 13 постів, і що - вони всі забезпечують безпеку руху? тим що сидять у кущах? При таких то дорогах - де одним оком треба за ямами слідкувати, іншим за тим, що попереду, збоку і позаду? Де не можна просто розслабитися і їхати куди треба, а сидіти, як накручена пружина? Від Київа до Білої Церкви ще 5. вибачайте, але нормальні люди ставлять камери на небезпечних ділянках (але тілки там де треба, а не кожні 500 метрів) - а дармоїдів розігнати асфальт класти (цікаво ще порівняти штат дорожної поліції у німців, поляків і українців).
ооо! А я как раз в раздумьях как лучше из Зосина в Краков попасть: через Тарнобжег или через Жешув по "четверке". Как обстоят дела с ремонтами на "четверке"? И особенно при подъездах к Кракову. Там закончили работы дорожные от Тарнова до Кракова? И как Вы ехали от Зосина до Жешува: через Томашув Любельский и Ярослав или через Замосць, Янов Любельски и Ниско?
В ответ на: ооо! А я как раз в раздумьях как лучше из Зосина в Краков попасть: через Тарнобжег или через Жешув по "четверке". Как обстоят дела с ремонтами на "четверке"? И особенно при подъездах к Кракову. Там закончили работы дорожные от Тарнова до Кракова? И как Вы ехали от Зосина до Жешува: через Томашув Любельский и Ярослав или через Замосць, Янов Любельски и Ниско?
Спасибо заранее за ответы
Я там ездил в августе этого года. Ремонты практически закончили. Может километров 5 суммарно осталось. Если с той поры ничего нового копать не начали, то все ОК.
Я б їхав через Тарнобжег або Сандомєж з однієї причини: скільки там не проїжджав, ніколи не бачив . Відповідно, швидкісний режим може бути трохи кращим, ніж по 4. Щоправда, у Краків в'їзд через Нову Гуту, може бути трафік. І в самому Кракові грандіозні перебудови у центрі.
В ответ на: ооо! А я как раз в раздумьях как лучше из Зосина в Краков попасть: через Тарнобжег или через Жешув по "четверке". Как обстоят дела с ремонтами на "четверке"? Спасибо заранее за ответы
Нету там уже ремонтов, недавно ехал. Только еще что-то на объездной КРакова делали, но по радио слушал что уже убериют ограждения пластиковые.. типа сделали.
А вообще не пойму о какой четверке все разговаривают. Она начинается от Кракова ... ну никак не от Жешува ...
В ответ на: я думаю назад їхали через Zamosc-Janow Lubelski-Nisko - дорогу прокладав томтом, ми йому сказали через найближчу ESSO заправку їхати
Ясно. Могу сказать что всё зависит от того когда ехать. Назад Вы ехали видать в выходной или праздник... раз мало было грузовиков..
Я ехал в выходной .. через Сандомеж и дальше по 79 на Краков сразу.. и тоже не было. Зато не нужно было делать огромный крюк .. через Жешув...
А как-то ехал на Жешув .. так дорога была забита.. и грузовиков много... В общем как повезёт это.
Самое лучше чтобы уже наконец-то доделали дорогу Львов-Ровно. НО с такими темпами ... думаю 3ри года уйдёт. А за 3 года могут разбить до безобразия Ровно-Житомир ... (она щас уже в плохом состоянии)
В ответ на: Самое лучше чтобы уже наконец-то доделали дорогу Львов-Ровно. НО с такими темпами ... думаю 3ри года уйдёт. А за 3 года могут разбить до безобразия Ровно-Житомир ... (она щас уже в плохом состоянии)
ні, через Луцьк-Рівне-Житомир я більше не їздун, хай мене пофарбують... ні за які гроші... може колись через Ковель-Сарни-Київ спробую
В ответ на: Ездил вчера в Луцк, на неделе в Киев. Ничего страшного совершенно, весной дорога обычно гораздо хуже.
Весной другая машина была
Это точно Хотя, если нивелировать мегазачотность пневмоподвески, тяжелые машинки с большими колесиками всегда будут переносить наши дороги лучше мелких машинок с маленькими. Ездил как-то на женском еНотике в Карпаты. Жах просто...
В ответ на: У нас нормальної якості дороги будуються. Їх менше поки що, ніж у тій самій Польщі, але процес іде. Але, як правило, за кредитні гроші і іноземними структурами.
В ответ на: У нас нормальної якості дороги будуються. Їх менше поки що, ніж у тій самій Польщі, але процес іде. Але, як правило, за кредитні гроші і іноземними структурами.