Подскажите плиз, где в металлопластиковых окнах находятся регулировочные болты, или как там они называются. Суть проблемы в следующем, стало туго (очень туго) работать ручка на закрытие окна....... Плюс в верхнем левом углу (над ручкой) образовалась щель, видать из за того что неплотно прилегает окно и проблема с ходом ручки.
Недавно дістались мені дверки двостворчаті. Демонтовані в новій квартирі. Поставив їх в підвалі на дачі. Спочатку ледве відрегулював бо не знав одного моменту який піддивився коли регулювали установщики. Це мене здивувало бо раму встановлював сам. А коли взнав, то відрегулював ідеально. Значить так. По вертикалі. Тобто підняти або опустити всю створку. Для цього в нижньому завісі зверху шестигранником (здається на 4) треба повертати гвинт. По горизонталі. Тобто нахил створки відносно площини рами. На верхньому завісі (якщо фурнітура з функцією провітрювання) тим же шестигранничком з торця відрегулювати гвинтом. Ну і щоб ручка вільно закривалась - відрегулювати праворуч та ліворуч по торцям створки ексцентричні круглі засови. Вони регулюють силу притискання створки до рами. Якщо вікно/двері двостворчаті без перегородки, то ще можна відрегулювати нижній і верхній отвори на прижим створок до рами. Там теж ексцентрики - просто повернути великим квадратом в необхідне положення. Чи справедливо це для твоєї фурнітури я не знаю .
В ответ на: По горизонталі. Тобто нахил створки відносно площини рами. На верхньому завісі (якщо фурнітура з функцією провітрювання) тим же шестигранничком з торця відрегулювати гвинтом.
Дякую, але хотів ще запитати якого саме гвинта регулювати, бо на верхньому завісі, як і на нижньому їх два.
Нажаль не підкажу. Мабуть у нас різна фурнітура. Але гадаю, що нічого складного і там немає. Якщо вісь гвинта знаходиться в горизонтальній площині, то відповідно регулює він переміщення створки в цій площині (вліво/вправо). А якщо вісь гвинта в вертикальній площині, то буде регулювати висоту створки відносно рами. Можливо якщо гвинтів по 2 на кожному з завісів, то один з них просто стопорний?
В ответ на: Нажаль не підкажу. Мабуть у нас різна фурнітура. Але гадаю, що нічого складного і там немає. Якщо вісь гвинта знаходиться в горизонтальній площині, то відповідно регулює він переміщення створки в цій площині (вліво/вправо). А якщо вісь гвинта в вертикальній площині, то буде регулювати висоту створки відносно рами. Можливо якщо гвинтів по 2 на кожному з завісів, то один з них просто стопорний?