Решил застраховать. В скайте получил инфу по отказам в выплате добровольной ГО, если я нарушу "некоторые" пункты: ... перевищення встановлених обмежень швидкості руху більше ніж на 20 км/год ... проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника ... виїзд на смугу зустрічного руху в місцях, де такий виїзд заборонено... недодержання вимог дорожніх знаків, що забороняють рух транспортних засобів... но я потому и страхуюсь, что что-то могу нарушить? (или просто незаметить) Это у всех страховых компаниях?, тогда смысл страховки?
Кроме этого списка остались только наезды на пешеходов, доганаяние в зад и столкновение с поездом на нерегулируемом переезде Я б такое ГО не брал - смысл где?
5. ВИКЛЮЧЕННЯ ІЗ СТРАХОВИХ ВИПАДКІВ І ОБМЕЖЕННЯ СТРАХУВАННЯ 5.1. Страховими випадками не визнаються події, що відбулися внаслідок: 5.1.1. недбалого ставлення до транспортного засобу, його зберігання, використання не за призначенням, або з порушенням умов технічної експлуатації ТЗ; 5.1.2. зміни конструкції транспортного засобу (наприклад тюнінг) або установки невідповідних деталей чи обладнання, на яке немає допуску виробника, чи відповідних органів; 5.1.3. конструкційного або природного зносу деталей, вузлів і агрегатів транспортного засобу; 5.1.4. використання ТЗ у попередньо відомому Страхувальнику аварійному стані, зокрема їзди на зношених шинах та таких, що не відповідають сезону експлуатації; 5.1.5. керування транспортним засобом особою, що не має права керування, володіння цим засобом, або знаходиться в стані алкогольного, наркотичного чи токсичного сп'яніння; 5.1.6. грубого порушення Страхувальником «Правил дорожнього руху» а саме: перевищення встановлених обмежень швидкості руху більше ніж на 20 км/год; проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника; в`їзд на залізничний переїзд при закритому шлагбаумі; виїзд на смугу зустрічного руху в місцях, де такий виїзд заборонено; недодержання вимог дорожніх знаків, що забороняють рух транспортних засобів; 5.1.7. буксирування несправного або пошкодженого транспортного засобу, якщо це заборонено правилами дорожнього руху; 5.1.8. перевезення транспортного засобу водним, залізничним та іншими видами транспорту, якщо це не обумовлено договором страхування; 5.1.9. участі в спортивних змаганнях, використання ТЗ для навчальної їзди і використання в якості таксі чи передачі транспортного засобу в оренду, якщо інше не передбачено умовами договору страхування; 5.1.10. воєнних дій, терористичних актів, громадянської війни, народних хвилювань, несанкціонованих зборів, якщо це не обумовлено в договорі страхування; 5.1.11. пошкодження автомобіля внаслідок застосування вибухових пристроїв чи вогнепальної зброї; 5.1.12. конфіскації, арешту, реквізиції, пошкодження чи знищення ТЗ за вимогою цивільної чи військової влади; 5.1.13. радіоактивного, хімічного забруднення, внаслідок якого неможлива експлуатація транспортного засобу; 5.1.14. вибуху в результаті перевезення, збереження вибухонебезпечних речовин, боєприпасів; 5.1.15. пожежі, що виникла в результаті порушення Страхувальником чи його довіреними особами правил техніки безпеки при користуванні пальними і вибухонебезпечними речовинами, а також іншого зовнішнього впливу високих температур; 5.1.16. недбалого використання вогню при палінні в салоні автомобіля; 5.1.17. перевезення в салоні транспортного засобу тварин. 5.2. Страховик не відшкодовує: 5.1.1. витрати на паливно-мастильні, миючі а також фільтруючі матеріали, заправні технологічні рідини і гази; 5.1.2. пошкодження шин, спричинене нерівностями чи поганим станом проїжджої частини, наїздом на предмети, за винятком, коли ушкодження шин відбулися внаслідок страхових випадків згідно п. 4.2.; 5.1.3. збиток, пов`язаний з втратою декоративних ковпаків коліс під час руху; 5.1.4. збиток заподіяний багажу, що знаходився в/на застрахованому ТЗ; 5.1.5. вартість ремонту і технічного обслуговування транспортного засобу, що не викликані настанням страхового випадку; 5.1.6. вартість витрат, пов'язаних з реконструкцією або переобладнанням транспортного засобу, ремонтом або заміною окремих частин, деталей та обладнання внаслідок їх зносу, технічного браку і т.п.; 5.1.7. вартість вузлів і агрегатів ТЗ, які не можуть бути відремонтовані через неспроможність СТО здійснити такий ремонт, при умові, що такий ремонт передбачений виробником ТЗ; 5.1.8. вартість замінених деталей при можливості їх відновлення відповідно до нормативної документації виробника транспортного засобу; 5.1.9. втрату експлуатаційних якостей; 5.1.10. втрату товарної вартості транспортного засобу якщо інше не передбачено умовами договору страхування; 5.1.11. непрямі та інші витрати, які можуть бути викликані страховим випадком (штраф, втрата прибутку/вигоди, простій, банківське обслуговування, витрати пов`язані з реєстрацією та зняттям ТЗ з обліку в ДАІ, моральний збиток та інше). 5.2. Умовами договору страхування можуть бути передбачені інші обмеження і виключення зі страхових випадків, пов'язані з технічним станом, умовами експлуатації і збереження ТЗ.
15. ПРИЧИНИ ВІДМОВИ У ВИПЛАТІ СТРАХОВОГО ВІДШКОДУВАННЯ. 15.1. Підставою для відмови Страховика у здійсненні страхового відшкодування є: 15.1.1. навмисні дії Страхувальника або його довірених осіб, спрямовані на порушення правил, інструкцій, чи заподіяння шкоди транспортному засобу та настання страхового випадку; 15.1.2. вчинення Страхувальником або Вигодонабувачем/Водієм умисного злочину, що призвів до страхового випадку; 15.1.3. подання Страхувальником свідомо неправдивих відомостей про об'єкт страхування або про факт настання страхового випадку; 15.1.4. отримання Страхувальником повного відшкодування збитків від особи, винної у їх заподіянні; 15.1.5. несвоєчасне повідомлення Страхувальником про настання страхового випадку без поважних на це причин або створення Страховикові перешкод у визначенні обставин, характеру та розміру збитків; 15.1.6. інші випадки, передбачені чинним законодавством України. 15.2. Договором страхування можуть бути передбачені додаткові підстави для часткової, чи повної відмови Страховика у здійсненні страхового відшкодування, якщо Страхувальник, чи його представник: 15.2.1. не виконав обов`язків, передбачених умовами цих Правил та договору страхування; 15.2.2. знехтував заходами (не виконав дій) щодо рятування та збереження застрахованого ТЗ, зокрема у разі причетності до ДТП або вимушеної зупинки ТЗ не ввімкнув аварійну світлову сигналізацію та не встановив знак аварійної зупинки відповідно до вимог Правил дорожнього руху; 15.2.3. не повідомив Страховика про суттєві зміни, що сталися з об`єктом страхування (зміна кузова, реєстраційного номеру, комплектності, ДО; використання ТЗ як таксі; втрата ключів, документів; поломки протиугонних пристроїв, сигналізації), про зміну власника транспортного засобу та збільшення кількості допущених до управління Водіїв; 15.2.4. не надав документів, які необхідні для прийняття рішення щодо сплати страхового відшкодування, подав документи, оформлені з порушенням дійсних норм (відсутні номер, печатка чи дата, наявність виправлень), чи подав документи, які містять недостовірну інформацію щодо терміну, причин, обставин страхового випадку та розміру збитку; 15.2.5. виконав роботи, що не викликані технологічною необхідністю (фарбування суміжних площин, заміна деталей замість ремонту і т.п.); 15.2.6. відмовився від свого права вимоги до особи, відповідальної за скоєний збиток, чи здійснення цього права стало неможливим з його вини; 15.2.7. не повідомив Страховика про інші, діючі відносно транспортного засобу договори страхування. 15.3. Якщо на момент угону транспортний засіб не був обладнаний стаціонарною протиугонною системою, або на момент пожежі – вогнегасником, Страховик має право знизити виплату до 80% від суми страхового відшкодування.
ИМХО после оформления такой страховки нужно автомобиль помыть и поставить в гараж под три замка и охрану с собаками до самого истечения срока страховки.
Самые подлые вещи они в полисе не пишут. Всё это у них во внутренних правилах, которые клиентам не показывают. Может быть, если только настоятельно потребовать... Например, могут не выплатить бабки, если твоя вина в ДТП не была доказана в суде, если дело было закрыто по истечении установленных 2 месяцев...
"...15.3. Якщо на момент угону транспортний засіб не був обладнаний стаціонарною протиугонною системою, або на момент пожежі – вогнегасником, Страховик має право знизити виплату до 80% від суми страхового відшкодування...."
Насколько я знаю правила обязательно ГО регулируется законодательством. И страховая не имееет права менять эти условия(как и цену) если это добровольное ГО, то все может быть.
"Оранта" Там только о отказе в выплате в случае пьяный-нариман и за рулем. И Усё И подписывали только данную бАмажку я и страховики. Никаких дополнительных договоров не было.
А ты попробуй вытребовать у них ВСЕ правила, которыми они вполне ОФИЦИАЛЬНО руководствуются при принятии решения выплачивать, или не выплачивать страховку по ГО. Ни за что не покажут, пока на дойдёт до дела. Знакомые страховщики разные истории рассказывали...
Но я тоже через суд потом могу УЗНАТЬ почему мне при подписании договора о ГО предоставлялась только ДАННАЯ бАмажка и ВСЁ...И ни с чем меня не ознокомляли... То что у меня на полисе написанно - того я и предерживаюсь. А что там у них еще есть в инструкциях - не мои проблемы. Конечно незнание закона не освобождает, но - я прочитал полис и его подписал...В полисе нет НИ ОДНОГО СЛОВА о том, что я ознакомлен с какими-то ни было дополнительными инструкциями...Вроде всё
Действительно, началось все с "Каско". Но, когда речь зашла про ДОБРОВОЛЬНОЕ ГО, я спец-но уточнил, есть ли ограничения в выплате денег: Мой вопрос: Как оплачивается добровольное го? попадает ли оно под ВИКЛЮЧЕННЯ ІЗ СТРАХОВИХ ВИПАДКІВ і ОБМЕЖЕННЯ СТРАХУВАННЯ? их ответ: ...Оплачивается добровольное ГО точно также как и КАСКО, т.е. с этими же ограничениями...
я переписывался с остра-киев. В данном случае: Управление автострахования АСК "Остра - Киев" Тел.490 2744,490 2746 (*1124) ********@ostra-kiev.com.ua http:www.ostra-kiev.com.ua ФИО наверно не имеет значения. Я думаю они там все мыслят одинаково.
Сейчас еще раз посмотрел в полисе в каких случаях они не выплачиваю компенсацию : 1. специальное причинение ущерба третьему лицу 2. управление ТС в состоянии алкогольного опьянения 3. управление ТС под воздействием наркотических или токсичных веществ 4. отсутствие удостоверения на право управления ТС состветствующей категории 5. если страховой случай возник вследвтвие несоответствия тех. состояния или оснащения ТС требованиям действительных ПДД Украины 6. если страховую не уведомили о страховом случае в течение 3-х дней без уважительной причины 7. если после выплаты страхового возмещения выяснится что страхувалнык или третье лицо подали неверные сведения, которые привели к завышению страховой выплаты