Вчора закінчилася гарантія на моє авто - така собі кругла дата в житті машинки. Можна робити деякі підсумки та висновки.
Що робилося - 3 ТО, 2 гарантійних ремонти і трошки туніх.
ТО - воно і в африці ТО. роботи регламентовані, тож їх варто сприймати як планові удари по сімейному бюджету. Одне тільки відзначу, що оливу брав якісну в перевіреному магазині і ненашого розливу.
Обидві гарантійки були заміною баяну, причому останній недавно на новий акордеон. щось я закурликався - то все про гальмівну систему. Заводська прожила 7.5 ткм з колодками Дафмі, гарантійна дотягнула трошки поза 20 ткм з колодками ДББ. Як себе буде поводити нова пацанська - побачимо.
Туніх полягав в встановленні протитуманок майже одразу після покупки (як почалися тумани) і нещодавто в заміні амортизаторів на вставки КАЯБА. Звісно, що амортизатори робилися на Пластику - зранку авто залишив, ввечорі забрав. Можна було спробувати поміняти їх теж по гарантії (правий то вже давно аж просився) але після тестування Костиної (Косіята) машинки вирішив що так буде краще. І дійсно, авто наче підмінили - підвіска стала трошки жорсткішою (імхо якраз скільки треба), нерівності проходить як танк а при стрибках по бордюрах нічого не гупає зі страшним резонансом.
Тепер про саме авто: як на мій погляд, свої гроші відробило. справно возило мою ... з дому і на роботу, а деколи і всю сім"ю трохи далі, в Карпати по джиперських стежках. І ніколи не відмовлялося поганятися з іншими гарними машинками, здебільшого перемагаючи перегони. Увесь мій догляд окрім планового полягав у доливанні незамерзайки чи спирту в бачок омивача (а деколи і просто води). А ще кілька разів в рік міняв гуму з літньої на зимову і навпаки.
прочитав що нашкрябав - вийшов опус про майже ідеальне авто хоча насправді так воно мабуть і є. Кожна річ, якщо від неї не вимагати більше її можливостей, прослужить рівно стільки, скільки зможе.
як на мій погляд, свої гроші відробило
Ну так написал, вроде она уже умерла Не пугай людей...
пам"ятаю були в нас колись дебати на цю тему, ось мій варіант - спереду під пасажирським сидінням на двох саморізах. перед тим як прикручувати, спробував голкою через ковролін де є метал, щоб не вийшло так що один гвинт в бляху, а другий - в тряпку при цьому він кріслу рухатися не заважає, до того ж тримаючи килимок щоб не совгався під ногами надто енергійних пасажирів
А хто лякає? навпаки, тепер пішов чистий прибуток
ты ж не намертво его прикрутил?
У мен он тоже там лежит, но не прикрученый, просто себе лежит между резиновым ковриком и сидением, никому не мешает
вогнегасник має кріплення - між ним і кузовом видно такий собі червоний дротик, товщоина десь з 3 мм. вони прикручене, а він вставляється в нього.
И место тоже, и огнетушитель такой же! По размеру действительно подходит идеально, сиденье не цепляется, и огнетушитель под рукой.
Каябу вставил и вперед и на зад?
Задні ми теж хотіли підібрати, навіть хлопцям дав свій старий задній - але їхній київський склад щось не дуже в цьому зацікавлений, так мій мамортизатор там і лежить...
може б наші київські хлопці туди нагрянули невеличким наскоком і по складу пошуршали?