Вот что я нашел в ПДД - Забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх, вони повинні бути чистими і достатньо освітленими.
По правилам четкой трактовки нет - достаточное освещение каждый может трактовать по разному... Но я думаю, что гаишники,видя такие номера, будут лишний раз тормозить автомобиль.
По правилам четкой трактовки нет - достаточное освещение каждый может трактовать по разному...
трактовка есть в КУпАП
Стаття 121. Порушення водіями правил експлуатації транспортних засобів, правил користування ременями безпеки або мотошоломами . . . Керування водіями транспортними засобами, не зареєстрованими або не перереєстрованими в установленому порядку, без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим, а також без талона про проходження державного технічного огляду чи з талоном, що не належить цьому засобу або не відповідає вимогам стандарту, - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Однако! Сравнил штрафные санкции за грязные номера и за превышение скорости.Задумался-что я пропустил? С учётом технической невозможности прислать "письмо счастья" с данным нарушением.
Интересная трактовка:
закритим іншими предметами чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим, а також без талона про проходження державного технічного огляду чи з талоном, що не належить цьому засобу або не відповідає вимогам стандарту, - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ребята, вопрос на засыпку - у кого передний номер подсвечивается? Всем штраф!
Противотуманки, ближний, дальний свэт
а что там по поводу рамок, которые не позволяют сфотографировать номер ?
У тебя какие-то осветительные приборы из перечисленных светят на номерной знак, подсвечивая его?
У тебя какие-то осветительные приборы из перечисленных светят на номерной знак, подсвечивая его?
А старых мафынках специальной подсветки номера нет! Достаточно и габаритов!!!???
Обратил внимание пару дней тому назад на то, что на Семьи Хохловых у многих припаркованных машин затонированы номера.