Инспектор ГАИ написал протокол за не правильную стоянку (парковку) авто, а именно нарушение 15.9 - стоянку авто на автобусной остановке.
В принципе правильно все написано и я согласен, что нарушил. Но я реально не знал/не заметил, что это автобусная остановка. Знак "автобусная остановка" установлен на столбе метра три от дороги и самое интересное, что повернут он был не ко мне (как для водителя едущего по дороге), а "смотрел" знак на другую сторону дороги. Тоесть ко мне знак был боком. В принципе видно, что знак остановки автобуса есть, но учитывая дождь + темно + неправильное рассположение (не по ГОСТу) знака = я его честно просто не заметил. Но постанова на штраф 260 грн. и обвинение по ч.1, 122 ст был таки мне вручен. В протоколе в обьяснениях написал, что из-за дождя + темно не увидел знак.
Вот хотел посоветоваться, стоит пробовать оспаривать в суде такую постанову? Все же считаю, что нарушил, хоть и не специально, но ведь как-то не правильно все это. Хотя бы знак нормально повесили, что бы его было видно нормально...
15.10. Стоянка забороняється: а) у місцях, де заборонена зупинка;
но 15.9. Зупинка забороняється: е) ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, а коли їх немає - ближче 30 м від дорожнього знака такої зупинки з обох боків;
здесь нету предлога НА в отличии от пунктов
а) на залізничних переїздах; б) на трамвайних коліях (крім випадків, обумовлених пунктом 15.8 цих Правил); в) на естакадах, мостах, шляхопроводах і під ними, а також у тунелях; г) на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків, крім випадків надання переваги в русі; ґ) на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішохідного переходу, за винятком зупинки для надання переваги в русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга;
это казуистика или дырка в ПДД, но в ПДД так написано, правда не думаю что суд пойдет тебе навстречу, еслди твоя машина стояла на остановке. Можно было сразу гайца пальцем в правила ткнуть, тогда гляди если попался недоучка, то могло бы и пронести
15.9. Зупинка забороняється: е) ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, а коли їх немає - ближче 30 м від дорожнього знака такої зупинки з обох боків;
Гм... Действительно парадокс какой-то. Получается в кармане и на остановках можно останавливаться.
15.9. Зупинка забороняється: е) ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, а коли їх немає - ближче 30 м від дорожнього знака такої зупинки з обох боків;
Гм... Действительно парадокс какой-то. Получается в кармане и на остановках можно останавливаться.
В ответ на: 2.5.20. З настанням ожеледиці посадковий майданчик слід посипати піском, а місце зупинки маршрутних транспортних засобів - піщано-сольовою сумішшю, з розрахунку 300-400 г суміші на 1 кв.м.
четко разделены посадочная площадка и место остановки ТЗ.
В ответ на: Фотографируйте знак. Ищите свидетелей того, что он установлен с нарушением правил и иск Укравтодору.
Да, сегодня сфоткаю знак этот.
Просто вот думаю, стоит ли подавать в суд на постанову выписанную ГАИцом на основании того, что знак таки не по ГОСТу установлен и плохо виден водителям. Есть ли шанс выиграть? Правда хоть время потянуть можно.
ЗЫ. Сама остановка больше похожа на расширение дороги, а не на карман. И это расширение идет к повороту направо. Вот типа так. (№ - это знак остановки)
Кстати, на протоколе есть серия и номер протокола, а на постанове нет. Да и дали не саму постанову, а копию ее под копирку. Это так надо или опять оплошность ГАИцов?
Это не оплошность, это постановы пронумерованые закончились... Что-то я никак не пойму: ты остановился в месте действия знака, нарушил. а что теперь хочешь?
В ответ на: Это не оплошность, это постановы пронумерованые закончились... Что-то я никак не пойму: ты остановился в месте действия знака, нарушил. а что теперь хочешь?
оспорить постанову в связи с тем, что знак установлен не правильно и в плохую погоду, в темное время суток, его не видно. Типа того, что если бы видел - то точно бы там не останавливался. Хотя так и было бы.
Как думаете, есть смысл опротестовать постанову мотивируя тем, что знак установлен не по ГОСТу и я его в темное время суток, да еще и в дождь, мог просто не увидеть? Самое обидное, что так и было. Но вот как судья в это поверит...
вобщем, попробую подать адм. позов. Если, правда, успею завтра. Завтра последний день, точнее последний день в воскресенье. Или можно в понедельник еще подать иск?
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ про скасування постанови (серія і номер не вказані інспектором) по справі про адміністративне правопорушення від 12.03.2009р.
Зазначену постанову винесено щодо мене співробітником ДАІ ніби то за порушення правил дорожнього руху п. 15.9 - зупинка та стоянка на автобусній зупинці та накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафу 260 грн згідно ч.1 ст. 122. Постанова не відповідає обставинам справи, вимогам закону та підлягає скасуванню з таких підстав: Мене обвинувачено в невиконанні вимог правил дорожнього руху, а саме пункту 15.9, тобто зупинка і стоянка на автобусній зупинці. В зв’язку з тим, що знак, означаючий автобусну зупинку, встановлений з порушенням Державного стандарту України ДСТУ 4100-2002 «Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування», і враховуючи погодні умови (дощ), темну пору доби, був мною просто не помічений і я зробив зупинку автомобіля на узбіччі дороги. Також не було більше ніяких інших прикмет, що місце зупинки мого автомобіля є автобусною зупинкою. Ніякого умислу в моїх діях не було.
Також, якщо прочитати пункт 15.9 правил дорожнього руху, то в ньому немає заборони зупинятися і стояти на автобусній зупинці, а забороняється лише стояти ближче ніж 30 м до неї, або не ближче 30 м до знаку «автобусна зупинка» з обох боків. Таким чином порушення пункту 15.9 правил дорожнього руху не було мною вчинено.
За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою.
На підставі викладеного, керуючись стст.287, 288 КпАП України,
ПРОШУ: Постанову (серія і номер не вказані інспектором) по справі про адміністративне правопорушення від 12.03.2009р. винесену відповідачем стосовно мене - скасувати. Від сплати судового збору (державного мита) на підставі ст.288ч.5 КУпАП звільнений.