autoua
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

могут ГАИ изменить постанову?

энтузиаст ***
52 года (35 лет за рулем), Украина Запорожская обл.
С нами с 10.12.2002

могут ГАИ изменить постанову?
      28 мая 2009 в 01:42 Гілками

Начало истории - тут

14.04.09 через полчаса после регистрации авто в МРЭО был остановлен инспектором ГАИ (номерные знаки находились за стеклом передним и задним), составили протокол и выписали постанову. Нарушение - ч.5 ст.121 – двигался БЕЗ НОМЕРНЫХ ЗНАКОВ!!

Подал жалобу в прокуратуру:

Прокурору Пологівського району
юристу 1 класу
……………. О.Ю.

…………. Владиславовича,
мешкає м.Пологи, ……………
м.т. 80…………….

СКАРГА
на постанову по справі про адміністративне правопорушення

14 квітня 2009р. інспектором ДПС Пологівської ДАІ Матвієнко О.В. було винесено на моє ім`я постанову № 080716 за нібито порушення мною правил дорожнього руху. В постанові зазначено, що я керував автомобілем 14.04.2009р. без державних номерних знаків.
По суті можу повідомити наступне – 14.04.2009р. о 13г.30хв. я керував автомобілем ЗАЗ-DAEWOO д/н АР ……. ВК, який належить моїй дружині …………., з номерними знаками, закріпленими на передньому і задньому склі, так як автомобіль був поставлений на облік у Пологівському ВРЕР за півгодини до цього часу, при знятті транзитних номерних знаків у майстерні біля ВРЕР були пошкоджені кріплення (рамки) і закріпити номерні знаки у зламані кріплення на бамперах без спеціального інструменту не було можливості.
Мене зупинив інспектор Куропата (прізвище стало відоме з подальшої розмови інспекторів), на моє прохання не представився і пред’явити службове посвідчення відмовився, що є прямим порушенням Ст.5 ч.2. Закону України "Про міліцію", причину зупинки назвати відмовився. Нагрудний знак у інспектора був відсутній.
Документи, які я передав для перевірки, були віддані інспектору, який знаходився у службовому автомобілі. На прохання представитися ї пред’явити посвідчення інспектор відповів: «Прочитаєте у протоколі». З протоколу стало відоме прізвище інспектора ДПС -Матвієнко О.В. На пояснення моє і моєї дружини, що закріпити номерні знаки на бамперах не було технічної можливості і це буде зроблено негайно по приїзду до майстерні, інспектор Матвієнко О.В. відповів: «Мене це не хвилює!» На прохання обмежитися попередженням, так як номерні знаки добре визначаються на відстані двадцяти метрів, інспектор відповів, що це не має значення, хоч і не виходив зі службового автомобіля до кінця складання протоколу і не міг бачити самих знаків. Інспектори вели себе грубо і зухвало, принижуючи гідність мою і дружини. Інспектором ДАІ Матвієнко О.В. було складено протокол про порушення мною п.30.2 ПДД, передбачене ч.5 ст.121 КУпАП і винесено постанову № 080716.
Ст.121 ч.5 КУпАП передбачає накладання штрафу за «…Керування водіями транспортними засобами, не зареєстрованими або не перереєстрованими в установленому порядку, без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів».
Зазначене у протоколі і постанові керування автомобілем без державних номерних знаків не відповідає дійсності.
Номерні знаки, закріплені на передньому і задньому склі керованого мною автомобіля, добре визначалися з відстані більше двадцяти метрів. Таким чином, вважаю, що порушення п.30.2 ПДД, передбачене ч.5 ст.121 КУпАП у моїх діях відсутнє.
У зв'язку з чим, прошу Вас перевірити законність прийнятого працівниками ДАЇ рішення.

ДОДАТКИ:
1.Копія протоколу про адміністративне правопорушення.
2.Копія постанови по справі про адміністративне правопорушення.
3.Копія тимчасового реєстраційного талону.

23.04.09

Прокуратура опротестовала постанову:

Повідомляємо Вам, що прокуратурою району розглянуто Вашу скаргу щодо неправомірних дій інспектора....
За результатами проведеної за Вашою скаргою перевірки, прокуратурою району постанову .... опротестовано. Про результати розгляду протесту Вас буде повідомлено додатково.

Ответ получил в прокуратуре 5.05.09

27.05.09 пришло письмо из ГАИ. На штампе конверта – дата 26.05.09
Внутри новая постанова, составленная 13.05.09 другим инспектором. В постанове сказано – «керував автомобілем з номерним знаком, який знаходився в салоні авто та не був видимий зовні». Опять ч.5 ст.121

Прокуратура опротестовала предыдущую постанову, т.к. там формулировка не соответствовала действительности - было написано "управление без номерных знаков", но номера были.

Получается, не нравится вам так - нате по другому??? Т.е. их натыкали носом в нарушения, они изменили само содержание и формулировку нарушения?
Есть же копия протокола, постановы на его основании...
Теперь админпозов в суд?
А гайцы – новую постанову, где сказано, что я ехал пьяный, задним ходом на красный?

Подскажите, где в законодательных актах об этом почитать?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
читатель
С нами с 25.05.2009

Re: могут ГАИ изменить постанову? [Re: Garik]
      28 мая 2009 в 08:31 Гілками

Интересно тоже узнать,могут ли менять постановление? Так может быть до бесконечности.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити
Додаткова інформація
0 користувачів і 12 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 3660

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія