В ответ на: факт присутствия лика на видео без его согласия - « .. Незаконне збирання, зберігання, використання або поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди…»
Що таке конфедеційна інформація? Є пояснення в Конституції?
Конфідеційна - це imho коли хтось закрився у своїй кімнтаті, закрив штори і займається своїми справами, а вороги йому камеру встановили. А як тільки ти вийшов на вулицю - це вже не кофедеційне життя, а публічне. Я сьогодні побачив Лінкольн (восьмиметровий мабуть) на вулиці і запам'ятав його номер, час і місце знаходження і розповів про це знайомим. Так що - мене вже під суд?
Якщо ж все не так, як я кажу, то: Системи відеонагляду в магазинах, навколо банків суперечать Конституції. Я прийшов повз банк по вулиці, і мене зняли на відео без мого відому. Я не знаю, чи працюють зараз камери, що слідкують за станом на автодорогах в Києві, якщо так - вони теж антиконституційні.
Jedy прав 100%. Только посторонняя съемка места ДТП в ракурсе "сверху (вертолет)" или "сверху-сбоку (высокий столб)" может дать более-менее полноценный материал для анализа. И то только в случае идеальной идентификации машин. А кроме того, в поле зрения камеры должен попасть весь процесс - от причины ДТП до завершения, что в случае стационарной камеры проблематично.
Если на Донбассе встретите машину напичканую "до ушей" оружием и с торчащими со всех сторон камерами - это будет наш уважаемый Аматор
Переходить (читай переезжать) ему дорогу не рекомендую, т.к. растреляет, запишет это на камеры, а потом отдаст на рассмотрение своим адвокатам, чтобы те от вас мокрого места не оставили
В ответ на: когда входишь в магазин (особенно в России) есть надписи "В зале работает видео камера" или в этом духе ... не просто так? ... или они хвастаются?
Это написано для того, чтобы мелкие воры боялись что то красть. Только для этого.