Народ, подскажите чем они руководствуются при создании очередной платной парковки? Есть-ли где-нибудь перечень утвержденных мест, где имеются платные парковки? Как с ним ознакомиться? Такое ощущение, что как только начинает народ парковать машины в удобном месте - тут же там объявляется парксервис и начинает стричь денежку с народа. У меня складывается стойкое ощущение, что места для своих знаков они выбирают как в том анекдоте про ГАИшника у которого день рождения "Бэры кырпыч и став гдэ хочиш".
Про затвердження Переліку платних місць паркування транспортних засобів у м. Києві
Відповідно до ст. 3 Декрету Кабінету Міністрів України від 20.05.93 N 56-93 "Про місцеві податки і збори", з метою впорядкування відстою автотранспорту та покращання умов безпеки руху пішоходів і автотранспорту, а також розвитку мережі платних місць паркування транспортних засобів у м. Києві:
1. Затвердити Перелік платних місць паркування транспортних засобів у м. Києві згідно з додатком.
2. Київському міському комунальному підприємству "Київпарксервіс" при облаштуванні платних місць паркування, за адресами згідно з додатком до цього розпорядження, розробляти та погоджувати з Управлінням ДАІ ГУ МВС України в м. Києві схеми розміщення дорожніх знаків із визначенням способу паркування автотранспорту.
3. Начальнику Головного управління контролю за благоустроєм міста забезпечити видачу у спрощеному порядку ордерів на виконання робіт з облаштування платних місць паркування транспортних засобів за адресами згідно з додатком до цього розпорядження при наданні Київським міським комунальним підприємством "Київпарксервіс" схем цих платних місць паркування, погоджених з Управлінням ДАІ ГУ МВС України в м. Києві.
4. Вважати такими, що втратили чинність, розпорядження Київської міської державної адміністрації від 17.04.98 N 806 "Про затвердження Схеми розміщення платних місць паркування у м. Києві", від 21.07.99 N 1200 "Про доповнення до Схеми розміщення комунальних платних місць паркування у місті" та від 12.10.99 N 1655 "Про внесення змін до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 21.07.99 N 1200 "Про доповнення до Схеми розміщення комунальних платних місць паркування у місті".
5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови Київської міської державної адміністрації згідно з розподілом функціональних обов'язків.
Голова О. Омельченко
Додаток до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 11 червня 2001 р. N 1158
ПЕРЕЛІК платних місць паркування транспортних засобів у м. Києві
Ватутінський район
1. просп. Генерала Ватутіна (біля ринку "Троєщина");
2. вул. Теодора Драйзера (біля ринку "Троєщина"), 4 - 10, 5 - 9;
3. вул. Електротехнічна (біля ринку "Троєщина" та овочевих ринків);
4. вул. Братиславська (біля ринку "Троєщина"), 3 (тимчасово), 5, 8 - 14, 14-А (майданчик), 22 - 24 (біля ринку "Лісовий"), 26 - 34;
15. вул. Ярославська, 1/3, 14/20, 17 - 21, 20 (площа біля будинку управління охорони Київського метрополітену), 20 - 22, 26/24, 26 - 34, 27 - 33, 35/35, 49 - 57;
21. просп. Перемоги (біля станції метро "Шулявка"), 9-Б, 9 - 27, 11, 14 - 16, 22 - 24, 32 (в вихідні та святкові дні на проїзній частині від зупинки "Політехнічний інститут" до клубу заводу "Більшовик"), 34, 48, 52/2, 54 - 56, 61 - 67, 70, 80 - 84;
это ведь ущемление прав вообще то! так давай те еще и денььги брать за проезд по городу. по всем дорогам. да и еще за воздух , которым мы дышим! Дармоеды! они сами ничего не построили, а только стригут! Стрелять таких надо. Или на гос.работы. Реально строить что-нибудь!
Может кто еще подскажет от куда взять расценки за праковку?
А вто история, как меня пытались развести: 11 января, парковка возле Дворца "Украина". Ребенок на представлении, которое заканчивается где-то в 17:20. Я подъезжаю на парковку в 17:00 (парковчика в поле зрения даже не было), иду встерчаю ребенка, возращаемся 17:45. Подлетает парковщик, далеее диалог: П.: Все в целости сохранности, с Вас 5 гривень. Я: Почему вдруг 5? П.: У нас "праздничные" расценки с 26 декабря по 11 января. Я: Чем вы можете это потвердить. П.: Вот Вам чек, мое удостоверение - записывайте и можете жаловаться. Я, изучая чек, там указано, что я оплачиваю пять услуг парковки, заисываю на чек его данные: Зачем Вы мне дали чек на пять услуг, часов? П.: Мне некогда, я с Вами теряю время. Я: Напишете здесь же, что Вы взяли 5 грн. за парковку с 17:00 до 17:45. П., забирая чек обратно: Ладно, езжайте.
В итоге я не заплатил ничего... Так вот меня и интересует, где расценки узнать?
В ответ на: Может кто еще подскажет от куда взять расценки за праковку?
Я подскажу. Из декрета кабмина "Про місцеві податки і збори":
===================================================================
Про місцеві податки і збори , 56-93 , 20/05/1993
Д Е К Р Е Т
КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
Про місцеві податки і збори
( Відомості Верховної Ради (ВВР), 1993, N 30, ст.336 )
( Із змінами, внесеними згідно із Законами
[пропущено]
Цей Декрет визначає види місцевих податків і зборів, їх
граничні розміри та порядок обчислення і спрямований на зміцнення
бюджетів місцевого самоврядування.
Стаття 1. Види місцевих податків і зборів
До місцевих податків і зборів належать:
збір за парковку автомобілів;
[остальные поборы пропущены за ненадобностью]
Стаття 3. Збір за парковку автотранспорту
Платниками збору за парковку автотранспорту є юридичні особи
та громадяни, які паркують автомобілі в спеціально обладнаних або
відведених для цього місцях.
Ставка збору за парковку автотранспорту встановлюється з
розрахунку за одну годину парковки, її граничний розмір не повинен
перевищувати 3 відсотків неоподатковуваного мінімуму доходів
громадян в спеціально обладнаних місцях і 1 відсотка - у
відведених місцях. ( Частина друга статті 3 із змінами, внесеними
згідно із Законом N 297/95-ВР від 11.07.95 )
Збір за парковку автотранспорту сплачується водіями на місці
парковки.
Итого, на необорудованных стоянках мы должны были платить 17 копеек за час стоянки (либо меньше), на оборудованных - не более 54 копеек (либо меньше).
Остальное - надбавка киевпарксервиса за "услуги", т.е. за то, что к Вам подошёл парковщик и помог найти место, заехать и выехать (в идеале), обычно же за то, что в Ваше отсутствие он воткнёт за дворник бумажку, на которой будет накарябано время приезда и за то, что потом он бегом прибежит отобрать у Вас гривню-две. Вот именно за эти "услуги" снимается остальная часть денег. Но никто не вправе нам свои услуги навязывать насильно. Потому по идее можно послать парковщика изначально, объяснив ему, что в его услугах никто не нуждается и рассчитаться с ним впоследствии по тарифу 17 либо 54 копеек за час стоянки.
Это будет "по закону". Декрет кабмина есть в лиге, есть на сайте рады, его можно распечатать и тыкать под нос парковщикам, если есть время и желание "жить в правовом государстве".
P.S. Недавно на Петровке, возле нового сарая, называемого "ГородОК", я поставил машину на 15 минут. Вышел, парковщики с наглыми рожами тут как тут, один говорит: "с вас 1 грн.", я спрашиваю - "за 15 минут?", он: "да". Даю ему 50 копеек (жаль, меньше монеты не было в кармане), и со словами "хватит с тебя и этого", сажусь в машину и выезжаю. Никто и не думал возмущаться.
В ответ на: Вот и собирают товарищи сбор за парковку автомобилей .
К сожалению, Вы не дочитали документ до конца (см. мое сообщение выше). Сбор за стоянку - законная процедура, но ставка сбора ограничена сверху тем же Декретом, и она никак не увязывается с теми суммами, которые требуют парковщики на местах.
Насколько я понимаю, никакие постановления киевпарксервиса не должны нарушать вышеупомянутый Декрет Кабмина. Значит, те 83 копейки, что Вы платите поверх ставки сбора, платятся Вами ДОБРОВОЛЬНО за ту услугу, которую Вам оказали в процессе постановки/снятия машины на/с стоянку/и.
Обязательный платеж за парковку 17коп. или 51 коп. Оплата услуг (т.е. остатка суммы до 1грн., 2грн. и т.д.)ТОЛЬКО при очень большом желании эту услугу получить (если конечно вообще можно понять в чем же эта услуга заключается. Некоторые парковщики считают за услугу прием от нас наличных денег).