Вопрос таковой: Откатали своё амортизаторы...буду покупать новые на ВАЗ-21061. Были SACHS Touring. Кто что может порекомендовать с соотношением цена/качество? Bilstein по 200 гривен за штуку или KONI...стоят ли они того? Заранее благодарен!
Сакс масло, імхо, найближчі за своїми характеристиками до штатних зубильних, на яких досягається найкраще співвідношення керованість/комфорт. Хоча трошки вони зам`які, як на мене. Тобто, ближче до комфорту.
Більштайн, навіть масло, дуже жорсткі. В мене поки назад пару чоловік не сяде, то задниця козлить добряче на тих більштайнах. Хоча на швидкості, на трасі, в поворотах вони дуже добре себе поводять. Тобто, вони значно ближче до керованості. Комфорт досягається при добрячому завантаженні машини. Але щоб вони польськими не виявились, тільки німецькі брати.
Ну а коні - це спорт. Як воно в штатних умовах - не знаю, не пробував. Не хочу таку купу грошей викидати на амортизатори. В мене не мерседес, все-таки, і не субара. А купувати зубило, щоб потім такі гроші вкладати - це не розумно.
Є ще каяби і плаза. Правда, час від часу на плазу нарікають. Не знаю, я їх не використовував. Ну а каяби ніби нічого.
Сакс мені подобався. Хоча інколи не відпрацьовував при керуванні в поворотах. В основному їжджу один або вдвох, тобото зад не навантаженний (хіба що в найближчому майбутньому буде сабвуфер, але там максимум 35-40 кг.). От і вагаюсь чи брати те саме чи комбіновані газ/масло. І тепер це й більше заплутався, якщо масло того або іншого виробника має різні характеристики...
Масляні більштайни жорсткіші за газові делфі. Я думаю так, якщо сакси влаштовують, то і брати сакси. Ну або ставти на собі експерименти Ще можна попроситися на зустріч до зубиловодів, щоб покататися в машинках з різними амо.
Ну і ще спосіб - умудритися купити оригінальні СААЗ Але де їх такі взяти - влюди один лівак...