ЗЫ: кстати.... Для справки.... Апелляция, а не "аппеляция"
Пусть радуется моя учительница по русскому за то что тройки мне ставила в школе...
Та це кляті москалі перекрутили правильне англійське слово appeal
Не втрималась, влізу, вибачте Хіба юридичні терміни походять від англійської мови ІМНО Ця мова лише в ХХ ст. вийшла у лідери запозичень для інших мов. Чула, що сучасна юриспруденція походить ще від Римського права, і багато термінів у ній взято з латини, у тому числі і слово "апелляция (рос.) - [< лат. appellatio обращение, жалоба] — 1) обжалование какого-л. постановления в высшую инстанцию; 2) одна из форм обжалования судебного решения в вышестоящий суд, который имеет право пересмотреть дело по существу (ср. кассация 1); 3) обращение за советом, поддержкой."
"Хіба юридичні терміни походять від англійської мови"
Згладила кути - і вовки ситі, і вівці цілі.
Але... ряд термінів таки походить від англ. мови, бо то є жива мова і жива практика (набагато ширша, ніж у Римі). "Траст" і "оффшор" думаю панам Юстініану, Гаю, Ульпіану і Павлу ні про що б не говорили.
Так а как все-таки правильно подавать? Заголовок, как написано выше - апелляционная жалоба в апелляционный суд, через районный... и в одном экземпляре отсылать на районный суд. Правильно?
а они там уже сами это дело передают в апелляционный и потом приходит какая-то бамага, что принято/не принято... в общем, как узнаешь дату рассмотрения? или два письма одно в районный, другое в апелляционный?
Так а как все-таки правильно подавать? Заголовок, как написано выше - апелляционная жалоба в апелляционный суд, через районный... и в одном экземпляре отсылать на районный суд. Правильно? а они там уже сами это дело передают в апелляционный и потом приходит какая-то бамага, что принято/не принято... в общем, как узнаешь дату рассмотрения? или два письма одно в районный, другое в апелляционный?
Я подавал заказным письмом в одном экземпляре в районный суд. Через пару недель оттуда пришла бумага что жалоба передана в апеляционный суд и на следующий день с апеляционного суда пришла бумага с датой рассмотрения дела.
Вот полный текст моей апеляционной жалобы, мож кому пригодится:
Постанова № *****. від ** жовтня 2009року судді ***** Ю.П. у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч.3 ст.122 КпАП України, оскаржується в обсязі скасування рішення суду
АПЕЛЯЦІЙНА СКАРГА
Згідно ст. 289 КУпАП, скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом 10 днів з дня винесення постанови. В разі пропуску зазначеного строку з поважних причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу. Постанова № ******р. по справі про адміністративне правопорушення була складена **.10.2009р., а отримав Я її 26.11.2009р, на підтвердження цього додається копія листа з Центру поштового зв”язку та копія додатку до постанови із зазначеною датою її складення, тому вважаю є достатні підстави для поновлення строку на оскарження вказаної постанови. ** жовтня 2009р. ******** міськрайонним судом було прийнято рішення по страві про адміністративне правопорушення, передбачене ч.3 ст.122 КпАП України яким *********** , був визнаний винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.122 КУпАП та застосовано до нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 510грн. Я, ***************, не згідний із прийнятим рішенням та вважаю, що рішення суду прийняте з ігноруванням того що адмінпротокол складений із порушенням вимог КУпАП, у ньому відсутні будь-які об’єктивні докази моєї вини та інспектором ДАІ ігнорувались мої законні вимоги. Адмінпротокол на мене складено за те, що ніби-то „29” липня 2009р., керуючи автомобілем ****** держ.№ ****** на 52 км. траси Київ - Чоп, допустив перевищення дозволеної швидкості на 52 км/год. Швидкість була виміряна приладом, що не має будь-яких засобів фото- чи відео фіксації що протирічить ст. 251 КпАП України, за якою доказами у справі про адміністративне порушення можуть бути показання лише тих технічних приладів, що мають засоби фото- або відеофіксації. Таким чином виміряна швидкість могла належати будь-якому автомобілю, не тільки якщо він рухався поряд у цей час, а навіть якщо він проїхав за декілька годин до мене. Крім того під час руху по вказаній ділянці шляху, у лівій смузі рухалось багато автомобілів зі швидкістю, що значно перевищувала швидкість мого транспортного засобу, що може підтвердити моя дружина ******************, яка знаходилась у автомобілі, і про що я повідомив суддю у клопотанні до справи. Судом також не взято до уваги той факт, що інспектором ДАІ проігнорована моя вимога надати документи про допуск даного типу засобів вимірювальної техніки для використання в Україні та про повірку даного примірника засобу вимірювальної техніки, що вимагається стст.10-15 Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність”, на вимірювання у сфері, у якій їх результат можуть бути використані у якості доказу по справі, розповсюджується державний метрологічний нагляд. Відповідно до ст. 62 Конституції України "Обвинувачення не може грунтуватися на припущеннях." Усі сімніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь. У інспектора ДАІ не було жодного доказу вчинення мною адміністративного правопорушення і складаючи адмінпротокол інспектор ДАІ не вказав жодного доказу, а виклав у адмінпротоколі свої припущення того, що я перевищував швидкість, про що я зазначив у самому протоколі та повідомив суд у клопотанні, проте ці факти були проігноровані при винесенні постанови. Виходячи з вищевикладеного, вважаю постанову незаконною та винесеною з порушенням адміністративно-процесуального законодавства, а також такою, що підлягає скасуванню. Державне мито за розгляд судом даної справи не сплачувалось, оскільки у відповідності ч. 5 ст. 288 КУпАП особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита. Таким чином, враховуючи вищенаведене та керуючись статтею 287, пунктом 3 частини першої статті 288, статтею 289, статтею 251 КУпАП та ст. 62 Конституції України
ПРОШУ: 1. Поновити мені строк оскарження постанови № ****** від ** жовтня 2009 року про накладення на мене – *******В.М. адміністративного стягнення по ст. 122 ч. 3 КУпАП в розмірі 510 (п’ятсот десять) гривень. 2. Постанову серії № ******* від *** жовтня 2009 року про накладення на мене – ********* В.М. адміністративного стягнення по ст. 122 ч. 3 КУпАП в розмірі 510 (п’ятсот десять) гривень визнати незаконною та скасувати. 3. Провадження по адміністративній справі – закрити, відповідно до п. 1 ст. 247 КУпАП в зв’язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.
Додаток: • Копія постанови • Копія додатку до постанови із вказаною датою складання • Копія поштового листа із поштовим штемпелем
спасибо
Подскажите, плз, какие платежи и сколько надо оплачитвать при подаче апелляционной жалобы?
Подскажите, плз, какие платежи и сколько надо оплачитвать при подаче апелляционной жалобы?
Вообще-то, при подаче апелляционной жалобы - оплачивается 50% от суммы судебного сбора, оплаченного при подаче искового заявления, но если дело касается обжалования постановления о привлечении к административной отвественности, вынесенного работником ГАИ, и рассматривается в рамках КАС Украины, то при подаче апелляционной жалобы на постановление суда - ничего оплачивать не нужно (т.к. истец, при подаче искового заявления, изначально освобождён от оплаты судебного сбора, в силу "особенностей, предусмотренных ст. 288 КоАП).
Вообще-то, при подаче апелляционной жалобы - оплачивается 50% от суммы судебного сбора, оплаченного при подаче искового заявления, но если дело касается обжалования постановления о привлечении к административной отвественности, вынесенного работником ГАИ, и рассматривается в рамках КАС Украины, то при подаче апелляционной жалобы на постановление суда - ничего оплачивать не нужно (т.к. истец, при подаче искового заявления, изначально освобождён от оплаты судебного сбора, в силу "особенностей, предусмотренных ст. 288 КоАП).
Спасибо огромное. Я таки заплатил 50% от суммы суд. сбора, т.е. аж 1грн. 70 коп Просто был последний день подачи ап.жалобы.
А надо было платить квитанцию "витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового розгляду апеляційної скарги"??? Или это уже потом, если скаргу приймут к производству?
И какая процедура извещения меня о заседании? Как обычно, через почту?
А надо было платить квитанцию "витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового розгляду апеляційної скарги"??? Или это уже потом, если скаргу приймут к производству?
И какая процедура извещения меня о заседании? Как обычно, через почту?
1) Нет. ИТЗ в КАСУ - не предусмотрено. 2) Да. Должна прийти повестка.
Спасибо за ответы...
Еще вопрос по моей ситуации...
22.06.10 местный суд (районный суд)отправил мою апелляцию в одесский апелляционный административный суд. Мне пришло об этом уведомление... Долго не назначали судью... Вчера узнал судью и... его помошник сказала, что в связи с изменениями законодательства (что-то изменилось с конца июля), моя апелляция рассматриваться уже не будет и решение районного суда вступило в силу и надо заплатить штраф.
Разве это правильно?
Чем возражать?
Разве это правильно?
Уже да
Разве если документы были поданы до принятия изменений, то они имеют обратную силу?
Спасибо за ответы...
22.06.10 местный суд (районный суд)отправил мою апелляцию в одесский апелляционный административный суд. Мне пришло об этом уведомление... Долго не назначали судью... Вчера узнал судью и... его помошник сказала, что в связи с изменениями законодательства (что-то изменилось с конца июля), моя апелляция рассматриваться уже не будет и решение районного суда вступило в силу и надо заплатить штраф.
Разве это правильно?
Чем возражать?
Це не вірно. Які документи маєте ? Напишіть і зареєструйте заяву "Прошу повідомити про рух апеляційної скарги"
Разве это правильно?
Уже да
Почему?
Спасибо за ответы...
Разве это правильно?
Чем возражать?
Читай личку.
Разве это правильно?
Уже да
Это - просто кошмар и.... вообще - не поддаётся описанию..... Существуют переходные положения к ЗУ "О судоустройстве и статусе судей" (которым и внесены изменения в порядок обжалования такого рода постановлений), где в пп. 7 п. 2 раздела ХІІІ этого Закона, очень даже недвусмысленно сказано: "Судові рішення, прийняті судами першої інстанції до набрання чинності цим Законом, набирають законної сили та можуть бути оскаржені в апеляційному порядку протягом строків, що діяли до набрання чинності цим Законом". И где ж там (в Законе) написано твоё "уже да"?????????
Разве это правильно?
Уже да
Это - просто кошмар и.... вообще - не поддаётся описанию..... Существуют переходные положения к ЗУ "О судоустройстве и статусе судей" (которым и внесены изменения в порядок обжалования такого рода постановлений), где в пп. 7 п. 2 раздела ХІІІ этого Закона, очень даже недвусмысленно сказано: "Судові рішення, прийняті судами першої інстанції до набрання чинності цим Законом, набирають законної сили та можуть бути оскаржені в апеляційному порядку протягом строків, що діяли до набрання чинності цим Законом". И где ж там (в Законе) написано твоё "уже да"?????????
Абсолютно вірно. В перехідних положеннях прописана можливість апеляції та касації по-старому, якщо рішення будо винесене до того. Всі інші норми вступили в дії зразу. В т.ч. і ст.100 КАС України