papazina 16.09.2025 20:27 пишет: Ірландський сінгл молт Connemara в районі тисячі по акції. Приємний, молодий віскі, та ще й торф'яний, що для айрішів рідкість.
Так. Цікава ціна і цікавий віскі. Як на мене то нічим не гірший за найдешевший з лінійки Laphroag, який зараз коштує рівно удвічі дорожче за цей Connemara,
papazina 16.09.2025 20:27 пишет: Ірландський сінгл молт Connemara в районі тисячі по акції. Приємний, молодий віскі, та ще й торф'яний, що для айрішів рідкість.
Так. Цікава ціна і цікавий віскі. Як на мене то нічим не гірший за найдешевший з лінійки Laphroag, який зараз коштує рівно удвічі дорожче за цей Connemara,
Абсолютно підтримую на рахунок Connemara та і Loch Lomond також доволі нормальний, якщо обирати з відносно недорогих
Днями, вперше спробував односолодовий...буквально грам 25 дегустував... Що сказати...це просто... культурна революція якась, інша галактика...тепер мені абсолютно зрозуміла практична різниця (й в цінах теж) між блендами та сингл молтами...воно таки, того варте, однозначно
igg 19.09.2025 21:38 пишет: Днями, вперше спробував односолодовий...буквально грам 25 дегустував... Що сказати...це просто... культурна революція якась, інша галактика...тепер мені абсолютно зрозуміла практична різниця (й в цінах теж) між блендами та сингл молтами...воно таки, того варте, однозначно
Це тобі пощастило що натрапив на яскравий сінгл молт. В цілому так - сінгл молти це напої вищого рівня, але це узагальнення. У нас на ринку зараз повно "сінгл молтів" ціною до 1000 грн. за пляшку (наприклад Johnny Cree, хоча це далеко не найгірший з категорії бюджетних сінгл молтів) які не скажеш що гидотні, але і не цікаві (і є підозри що це не зовсім сінгл молти). Але є і дорогі та відомі сінгл молти, які особливо нічим не вирізняються: Glenmorangie, Clenfiddich, Glenfarclas, ... І є бленди, які дадуть фору багатьом сінгл молтам (але і коштують не менше). Наприклад Chivas Brothers Royal Salute 21 Ruby Legion.