В ответ на: он вылетел быстро, да еще и после того как я выехал на перекресток. Т.е. я оказался на перекрестке немного раньше него.
імхо тут все б залежало хто в кого б вїхав. якщо він вам в бік - він був би винуватий (а раптом ви по грушеського спускались а не з паркової виїжджали) а якщо ви йому в бік - то ви. залежить хто яких свідків би привів
В ответ на: імхо тут буде діяти не правило "почав-закінчив" маневр а правило "поміха справа". якщо перехрестки рівнозначні то для розворотуна той хто виїжджає з паркової - якраз і буде така поміха - аналогія якби він їхав зверху з грушевського - мав би "паркового" пропустити навіть якщо той ще на перехресток не заїжджав.
Я сильно не уверен в такой трактовке. Разворачивающийся уже находится на перекрестке. И выезжающий обязан дождаться когда перекресток освободится.
В ответ на: он вылетел быстро, да еще и после того как я выехал на перекресток. Т.е. я оказался на перекрестке немного раньше него.
імхо тут все б залежало хто в кого б вїхав. якщо він вам в бік - він був би винуватий (а раптом ви по грушеського спускались а не з паркової виїжджали) а якщо ви йому в бік - то ви. залежить хто яких свідків би привів
В ответ на: Разворачивающийся уже находится на перекрестке. И выезжающий обязан дождаться когда перекресток освободится.
розворотун знаходиться на зустрічній полосі на яку виїжджаючий ніяким способом не збирається заїжджати. і розворотун має на тій зустрічній стояти аж поки та полоса на яку він збирається розвернутись не звільниться, не звільниться зустрічна і не звільниться "паркова" - і тільки тоді він може почати маневр розвороту.
В ответ на: Разворачивающийся уже находится на перекрестке. И выезжающий обязан дождаться когда перекресток освободится.
він знаходиться на зустрічній полосі на яку виїжджаючий ніяким способом не збирається заїжджати. і розворотун має на тій зустрічній стояти аж поки та полоса на яку він збирається розвернутись не звільниться, не звільниться зустрічна і не звільниться "паркова" - і тільки тоді він може почати маневр розвороту.
тут вже все процитували вище. нагадую - зараз розглядається гіпотетичний варіант коли Т-перехресток рівнозначних доріг а не реальний перехресток.
"він знаходиться на зустрічній полосі на яку виїжджаючий ніяким способом не збирається заїжджати. і розворотун має на тій зустрічній стояти аж поки та полоса на яку він збирається розвернутись не звільниться, не звільниться зустрічна і не звільниться "паркова" - і тільки тоді він може почати маневр розвороту. "
В ответ на: імхо тут буде діяти не правило "почав-закінчив" маневр а правило "поміха справа". якщо перехрестки рівнозначні то для розворотуна той хто виїжджає з паркової - якраз і буде така поміха - аналогія якби він їхав зверху з грушевського - мав би "паркового" пропустити навіть якщо той ще на перехресток не заїжджав.
Я сильно не уверен в такой трактовке. Разворачивающийся уже находится на перекрестке. И выезжающий обязан дождаться когда перекресток освободится.
И? Думаешь вот это прокатит? "що рухаються по рівнозначній дорозі в зустрічному напрямку прямо чи праворуч." Чет я не уверен..
А вот этот пункт бы все прояснил, но он только к регулируемым перекресткам относится. 16.5. У разі подання сигналу регулювальником або ввімкнення сигналу світлофора, що дозволяє рух, водій зобов'язаний дати дорогу транспортним засобам, що завершують рух через перехрестя, а також пішоходам, які закінчують перехід.
И? Думаешь вот это прокатит? "що рухаються по рівнозначній дорозі в зустрічному напрямку прямо чи праворуч." Чет я не уверен..
шото я теж вже засумнівався...
Так отож. Ежели б там бульвар был - то конешно ты прав.. А если токо осевая - то Х.З.
а ще є таке.
10.11. У разі коли траєкторії руху транспортних засобів перетинаються, а черговість проїзду не обумовлена цими Правилами, дати дорогу повинен водій, до якого транспортний засіб наближається з правого боку.
в той момент як розворотун вже починає їхати під кутом 90+ градусів - то по цьому пункту всі хто виїжджає з "паркової" стають йому "зустрічними" і "поміхою справа". дійсно хз....
В ответ на: О!!! , а кто всетаки на Братиславской\пр.Лесной должен кого пропускать .... те кто поворачивают с Лесного пр. налево на Братиславскую в сторону Юности, или те кто выезжают со стоянки на ул братиславской на свой зеленый светофор направо????
\\\ А там никто никому не должен и мешать.С Лесного проспекта две полосы налево,со стоянки одна направо.А Братиславская,если не ошибаюсь минимум три полосы имеет со стороны Юности(после перекрестка).Так что если соблюдается рядность,то все едут одновременно.
Помню в билетах ГАИ, что полгода назад ради освежения памяти решал, была такая ситуация. Так вот там водитель, идущий на разворот, имел преимущество перед второстепенниками. Хотя могу и ошибаться.