autoua
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Я свидетель в суде по ДТП (3/3)

Y@n
старожил ***
51 год, Одесса
С нами с 16.12.2008

Re: Я свидетель в суде по ДТП [Re: Enot Potaskyn]
      23 февраля 2010 в 12:44 Гілками

В ответ на:

мне лень искать,так что киньте ссылочку на саму ПРАВИЛЬНУЮ статью и откомментите ее применение к конкретному нашему случаю

Ст.1167ч.2:
2. Моральна шкода відшкодовується незалежно від вини органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування, фізичної або юридичної особи, яка її завдала:
1) якщо шкоди завдано каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю фізичної особи внаслідок дії джерела підвищеної небезпеки;
2) якщо шкоди завдано фізичній особі внаслідок її незаконного засудження, незаконного притягнення до кримінальної відповідальності, незаконного застосування як запобіжного заходу тримання під вартою або підписки про невиїзд, незаконного затримання, незаконного накладення адміністративного стягнення у вигляді арешту або виправних робіт;
3) в інших випадках, встановлених законом.

А по материальному вреду, в исследуемой ситуации, действует ст.1187ч.5:
5. Особа, яка здійснює діяльність, що є джерелом підвищеної небезпеки, відповідає за завдану шкоду, якщо вона не доведе, що шкоди було завдано внаслідок непереборної сили або умислу потерпілого.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
энтузиаст *
41 год, Kyiv, UA - Chicago, IL
С нами с 24.02.2009

Re: Я свидетель в суде по ДТП [Re: Y@n]
      23 февраля 2010 в 12:53 Гілками

В ответ на:

або умислу потерпілого.

В ответ на:

А она крутанула рулем в его же сторону, не тормозя, влетела ему в бочину.

Это считается умыслом потерпевшего?

Y@n
старожил ***
51 год, Одесса
С нами с 16.12.2008

Re: Я свидетель в суде по ДТП [Re: tolstik]
      23 февраля 2010 в 13:04 Гілками

Нет, это не умысел.

member **
Кривой Рог
С нами с 09.02.2010

Re: Я свидетель в суде по ДТП [Re: Y@n]
      23 февраля 2010 в 13:06 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

А по материальному вреду, в исследуемой ситуации, действует ст.1187ч.5:
5. Особа, яка здійснює діяльність, що є джерелом підвищеної небезпеки, відповідає за завдану шкоду, якщо вона не доведе, що шкоди було завдано внаслідок непереборної сили або умислу потерпілого.

Вот поэтому и нуна доказывать,что несчастный случай стрясся из-за умысла неосторожности погибшей девушки,да простит меня....
Пусть земля ей будет пухом...

Достоевский **
Киев
С нами с 01.09.2005

Re: Я свидетель в суде по ДТП [Re: tolstik]
      23 февраля 2010 в 13:14 Гілками

В ответ на:

ИМХО Кто и должен подавать в суд так это родители обоих мальчиков (погибшего и ставшего инвалидом) на родителей девочки.

+1 єдине морально вірне рішення,але згідно чинного законодавства таке питання навіть підніматись не буде.Ніхто не ставить питання,що призвело до трагедії(які дії потерпілої призвели).Всі ставлять питання хто врешті-решт став винуватцем.А винуватець тут водій,бо опинився не в тому місці не в той час.І вже мало хто буде задумуватись над діями дівчинки(крутанула руль,взяла до себе покататись 2-х - що заборонено!дітей) бо легше бачить винуватця тут і зараз чим розбиратись.А потім ще й бабки зрубать з мужика
бл.. огидно це все.
пс: топікстартеру-на суді звісно тобі треба бути.І говорити правду.А твоя правда не на користь загиблої.Тут варто,імха,подавати зустрічний позов до "батьків" дівчинки.

member **
Кривой Рог
С нами с 09.02.2010

Re: Я свидетель в суде по ДТП [Re: Vazovod]
      23 февраля 2010 в 13:23 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

+1 єдине морально вірне рішення,але згідно чинного законодавства таке питання навіть підніматись не буде.Ніхто не ставить питання,що призвело до трагедії(які дії потерпілої призвели).Всі ставлять питання хто врешті-решт став винуватцем.А винуватець тут водій,бо опинився не в тому місці не в той час.І вже мало хто буде задумуватись над діями дівчинки(крутанула руль,взяла до себе покататись 2-х - що заборонено!дітей) бо легше бачить винуватця тут і зараз чим розбиратись.А потім ще й бабки зрубать з мужика
бл.. огидно це все.
пс: топікстартеру-на суді звісно тобі треба бути.І говорити правду.А твоя правда не на користь загиблої.Тут варто,імха,подавати зустрічний позов до "батьків" дівчинки.

в тому-то і справа,що водій навіть не додумався подати зустрічну позовну заяву,щодо притягання до відповідальності батьків за їх безконтрольність над своїм чадом і.т.д.
На суді необхідно буде стороні захисту на чомусь грунтувати-опиратися невинуватість водія вантажівки, а це чомусь і є-нещасний випадок першопричиною якого стала необережність САМЕ дівчинки за кермом.
Необхідно постійно в суді саме на це наголошувати,от тільки схема ДТП якось не накористь захисту...ЩО РОБИТИ,га???

бЭндеровец **
10 лет (29 лет за рулем), Донецк - Киев
С нами с 10.10.2005

Re: Я свидетель в суде по ДТП [Re: TAHKICT]
      23 февраля 2010 в 21:59 Гілками

В ответ на:

В показаниях водителя он ее увидел за 80 метров. Начал тормозить и уходить вправо на обочину. А она крутанула рулем в его же сторону, не тормозя, влетела ему в бочину. По экспертизе газон ехал 40 км\ч, мопед 50-60 км\ч.

Скорость не превышал, ему въехали в бок. Каким боком в такой ситуации можно сделать водителя виновным? Он что, поперек дороги стал?
ИМХО, следователь должен сесть.

СуперСтар **
Киев
С нами с 17.06.2003

22 марта 2010 в 11:46 Гілками

Суд был?

старожил ***
Киев
С нами с 04.07.2007

22 марта 2010 в 20:21 Гілками

Если ты говоришь, что скутер с большими колесами, то там явно больше 50кубов и приравнивается он к мотоциклу, и нужны права, шлемы т.д. Может как-то поможет.

Змінено Duka (20:22 22/03/2010)

Достоевский ***
29 лет за рулем,
С нами с 17.08.2004

Re: Я свидетель в суде по ДТП [Re: Duka]
      25 марта 2010 в 12:56 Гілками

интерестно таки услышать продолжение истории...

мужику НАДА нормальный адвокат

старожил ***
47 лет, Киев
С нами с 30.08.2007

Re: Я свидетель в суде по ДТП [Re: Bimerok]
      25 марта 2010 в 14:03 Гілками

на данный момент адвокат нашел свидетелей которые видели что после аварии остатки мотыка передвигались, в результате назначили повторную трассологическую экспертизу. Встречный иск подавать не хотят из моральных принципов, в свою очередь заявленную моралку в их сторону будут отбивать по основному делу. Так что раньше мая вряд ли будут какие-то телодвижения.

Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити
Додаткова інформація
2 користувачів і 7 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: *****
Переглядів теми: 7572

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія