autoua
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Прописка, ТО, смена машины

Супер писатель! **
17 лет за рулем, Киев, Голосеево
С нами с 18.09.2007

Прописка, ТО, смена машины
      26 февраля 2010 в 14:22 Гілками

Здравствуйте!

Поиск немного попользовал, но разобраться не смог. Поэтому прошу помощи у вас.
Опишу ситуацию.

Я прописан в Киеве, машина стоит на учете тут же, ТО заканчивается в этом году.
В этому году (где-то летом) я сменю прописку на другой город, но останусь жить тут.
В этом же году у меня есть желание сменить машинку.
Поэтому возникает вопрос: как это всё провернуть с наименьшими проблемами?

Вариант первый:
Продаю машину до смены прописки; меняю прописку; покупаю и ставлю на учет на новом месте прописки.
Плюсы - всё просто.
Минусы - можно достаточно долго висеть без машины в процессе поиска необходимого экземпляра.

Вариант второй:
Меняю машину до смены прописки; меняю прописку; перерегистрирую машину по новому месту прописки.
Плюсы - без машины не останусь.
Минусы - непонятное количество дополнительных расходов на ТО (по новому и старому месту прописки) и, возможно, дополнительные расходы на снятие-постановку на учёт.
Кстати, во сколько это может обойтись? Какие налоги нужно будет заплатить?

С одной стороны, не хочется оставаться без машины на неопределенный срок, с другой стороны - платить лишние деньги за всякие перерегистрации.
Что посоветуете делать?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
ak
энтузиаст ***
стАлица
С нами с 18.01.2009

Re: Прописка, ТО, смена машины [Re: Vovchikk]
      26 февраля 2010 в 14:52 Гілками

Снять старое авто с регистрации и кататься на красных номерах (сейчас вроде срок их действия 2 месяца + есть возможность продления) до решения всех формальностей с пропиской. Потом купить авто и поставить на учет по новому адресу, а старое продать. Где-то так.

Супер писатель! **
С нами с 18.09.2007

Re: Прописка, ТО, смена машины [Re: ak]
      26 февраля 2010 в 14:56 Гілками

спасибо за ответ!
А не возникнут ли проблемы, что я сниму машину с учета имея одну прописку, а продам его имея уже другую прописку? Может это вообще будет другой %фамилия% Владимир %отчество%, как подтвердить, что это именно я? Насколько я помню, на прописке многое завязано.

ak
энтузиаст ***
стАлица
С нами с 18.01.2009

26 февраля 2010 в 15:30 Гілками

В ответ на:

спасибо за ответ!
А не возникнут ли проблемы, что я сниму машину с учета имея одну прописку, а продам его имея уже другую прописку? Может это вообще будет другой %фамилия% Владимир %отчество%, как подтвердить, что это именно я? Насколько я помню, на прописке многое завязано.

Думаю, этот момент лучше уточнить у нотариуса или у работников биржи, которые
занимаются оформлением договоров купли-продажи

важничающий писатель **
29 лет за рулем, Киев
С нами с 01.08.2003

26 февраля 2010 в 17:11 Гілками

Самый нормальный вариант - купить новое авто до смены прописки и оставить его на киевской прописке, ТО проще будет проходить, все равно же тут останешься жить.

вільний стрілок ***
47 лет, Львов
С нами с 27.10.2005

Re: Прописка, ТО, смена машины [Re: Liaxey]
      26 февраля 2010 в 17:23 Гілками

В ответ на:

Самый нормальный вариант - купить новое авто до смены прописки и оставить его на киевской прописке, ТО проще будет проходить, все равно же тут останешься жить.

+1
я вже півтора року так з новою пропискою, авто на старій.
штрафи не приходять поштою. а навіть якщо й приходять - я не знаю і сплю спокійно

Супер писатель! **
С нами с 18.09.2007

Re: Прописка, ТО, смена машины [Re: Tourist]
      26 февраля 2010 в 17:32 Гілками

Насправді, так робити не можна.

7. Власники транспортних засобів - юридичні та фізичні особи або їх представники (далі - власники) зобов'язані зареєструвати їх протягом 10 діб після ... виникнення обставин, що є підставою для внесення змін до реєстраційних документів. Термін реєстрації може бути продовжено у разі неможливості власника транспортного засобу (хвороба, відрядження, інші поважні причини) вчасно її здійснити. Експлуатація транспортних засобів, не зареєстрованих у підрозділах ДАІ, а також без номерного знака "Транзит" забороняється.

35. Перереєстрація транспортних засобів проводиться у разі зміни ... місця проживання ... фізичної особи, яка є власником транспортного засобу,...

48. Якщо транспортний засіб вибуває за межі відповідно Автономної Республіки Крим, області, району (за винятком району в місті) більш як на двомісячний термін, власник зобов'язаний протягом 10 днів поставити його на тимчасовий облік у підрозділі ДАІ за новим місцезнаходженням. При цьому в талоні проходження технічного огляду (технічному талоні до технічного паспорта) робиться запис про тимчасовий облік транспортного засобу і зазначається термін його перебування на цій території.
З тимчасового обліку транспортні засоби не знімаються.

вільний стрілок ***
47 лет, Львов
С нами с 27.10.2005

26 февраля 2010 в 17:47 Гілками

В ответ на:

7. Власники транспортних засобів - юридичні та фізичні особи або їх представники (далі - власники) зобов'язані зареєструвати їх протягом 10 діб після ... виникнення обставин, що є підставою для внесення змін до реєстраційних документів. Термін реєстрації може бути продовжено у разі неможливості власника транспортного засобу (хвороба, відрядження, інші поважні причини) вчасно її здійснити. Експлуатація транспортних засобів, не зареєстрованих у підрозділах ДАІ, а також без номерного знака "Транзит" забороняється.

35. Перереєстрація транспортних засобів проводиться у разі зміни ... місця проживання ... фізичної особи, яка є власником транспортного засобу,...

48. Якщо транспортний засіб вибуває за межі відповідно Автономної Республіки Крим, області, району (за винятком району в місті) більш як на двомісячний термін, власник зобов'язаний протягом 10 днів поставити його на тимчасовий облік у підрозділі ДАІ за новим місцезнаходженням. При цьому в талоні проходження технічного огляду (технічному талоні до технічного паспорта) робиться запис про тимчасовий облік транспортного засобу і зазначається термін його перебування на цій території.
З тимчасового обліку транспортні засоби не знімаються.

З однієї сторони - я знаю що не можна.
З іншої - а що мені буде за те що я не перереєстровую машину?
В гіршому випадку заплачу якийсь мінімальний штраф коли буду знімати з обліку. А якщо перереєстровувати по закону - попаду на зняття/постановку на облік в досить нормальні гроші.

Крім того - я не юрист, але здається мені місце прописки і місце проживання - речі різні.

Супер писатель! **
С нами с 18.09.2007

Re: Прописка, ТО, смена машины [Re: Liaxey]
      26 февраля 2010 в 20:39 Гілками

А может напомните мне, на ТО ж вроде бы пропиской не интересуются, да?

V.I.P ***
47 лет (29 лет за рулем), Васильков
С нами с 26.02.2009

26 февраля 2010 в 20:45 Гілками

Неинтересуются

важничающий писатель **
29 лет за рулем, Киев
С нами с 01.08.2003

26 февраля 2010 в 20:48 Гілками

В ответ на:

Пока вам "так робити не можна", я так уже на 3-й машине езжу 7-ой год. Были даже периоды жизни, когда я вобще нигде не был зарегистрирован и при этом ни с ТО ни с чем другим проблем не было. Все машины покупались в салоне, а не по доверенности.

Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити
Додаткова інформація
0 користувачів і 39 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 3168

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія