виявляється плюсова температура ще ні про що не говорить. термометр в машині всю дорогу показував +4 тому спокійно давив собі тапку... і раптом бачу на триполосній односторонній (я в правому крайньому) в мене з під носа народ масово втікає в ліві ряди незаважаючи на то що там (як і всюди) тянучка. несподівано бачу задницю машини що блимає аварійкою (а там зупинка в принципі заборонена-неприйнята-непотрібна) - ну думаю буває і пробую пригальмувати щоб теж втекти вліво. швидкість максимум 20 км.год. і що - фіг там. санки, тріск абс і повний памперс. в результаті таки вклинився у вікно зліва бо машина швидше всього б не зупинилась. але взяв вліво і там вже голольоду нема. проїжджаючи мимо побачив паровоз з трьох машин в сумі - та від якої я втікав була третьою, я б став четвертим. причина банальна. на обочині льодовий сугроб собі повільно тане бо на висоті пару дестків сантиметрів над землею температура плюсова. але земля промерзла і в точці контакту з землею температура вже мінусова. все що натікає з льодової кучугури (а вода має майже нульову температуру) так там на дорозі і намерзає особливо якщо стікає на північну сторону - за ніч получається каток. так що обережно і ще раз обережно.
угу... тоже АБС сегодня протестировал... хорошо - еще на выезде со стоянки, дальше уже бдительности не терял
Тоже утром потихоньку ехал..
А вот как в подобных ситуациях моргальщегам сзади объяснить что под колесами лед? Попал так на Лумумбе, сразу погасил скорость, сзади тут же пристроился моргальщег и фафакальщег
да сегодня на Ялтинской на светофоре..подьезжаю.....тормолжу скорость 30 км/ч...ага куда там...как на лыжах.....на вид просто мокрый асфальт......
короеч не сильно оживленные улицы сегодня утром каток
Похоже не зря бортовой комп зажигает снежинку на приборке и начинает ойкать "как холодно" как раз уже при +4
У меня околоАБСных ситуаций сегодня не было, но колёса отчётливо передавали на руль информацию о неважном сцеплении с дорогой.
угу... тоже АБС сегодня протестировал... хорошо - еще на выезде со стоянки, дальше уже бдительности не терял
Ездил в 4-5 утра сегодня в Бориспольский ерапорт - шо туда, шо в обратную сторону с пяток развернутых - один был серьезно развернут - об отбойник развернуло и снегом с обочины припорошило... табло рисовало минус 2 на покрытии... но самое трудное было дойти ночью до машины - два раза подходил к ней и два раза обратно скатывался --- я так думаю, еще с недельку после ночи будет скользковато
я так думаю, еще с недельку после ночи будет скользковато
ты им веришь? Хотя может быть запросто, но метеорологам я стараюсь не верить... Кстати при плюсовой температуре машина стала просто зверски грязной
Кстати при плюсовой температуре машина стала просто зверски грязной
Хых По моей уже родной цвет определить невозможно Только протертыми фарами зыркает
Каток на утро потому, что поздно вечером шёл дождь, а ночью очень нехило подморозило на открытых участках. Ночью с дороги слетели наура, резкая смена покрытия актуальна сейчас
резкая смена покрытия актуальна сейчас
Да, уж и соль с дороги уже смыло так, что осторожней
В 8 утра на Якутской метров 7 скользил под стрекот. Адреналин...
У меня аналогичное каждое утро на выезде со двора - метров 10 до главной дороги каток. Я вижу жип соседа, жму на тормоз и как на лыжах плыву к нему)) Приплыл, метра полтора. Аккуратно крадусь к главной, там небольшой бугорок, и вот если промахнуться и стать четко перед ним - вместо того что бы выехать будешь полировать асвальт до посинения
Аккуратно крадусь к главной, там небольшой бугорок, и вот если промахнуться и стать четко перед ним - вместо того что бы выехать будешь полировать асвальт до посинения
А еще прикольно: вечером запарковался во дворе на ровной ледяной площадке с небольшим уклончиком. Утром приходишь - ведущие колесы в ледяных ямах стоят. И выезжать не хотят без посторонней помощи.
А еще прикольно: вечером запарковался во дворе на ровной ледяной площадке с небольшим уклончиком.
я так запаркувався зранку під офісом з заїздом колесами на льодяний горб між дорогою і тратуаром. виходжу пообідати і чуть не родив - машина стоїть під кутом майже 45 градусів зад висунувся на дорогу добре що є кудою обїжджати. льодяна гора зранку була шершава а вдень підтаяла (а може і від теплих коліс) - мокрий лід слизький і машина банально посунулась задом на дорогу під власною вагою. що думав і казав той хто в цей момент мимо проїжджав я не чув і добре що не чув. отаке от...
виявляється плюсова температура ще ні про що не говорить. термометр в машині всю дорогу показував +4 тому спокійно давив собі тапку... і раптом бачу на триполосній односторонній (я в правому крайньому) в мене з під носа народ масово втікає в ліві ряди незаважаючи на то що там (як і всюди) тянучка. несподівано бачу задницю машини що блимає аварійкою (а там зупинка в принципі заборонена-неприйнята-непотрібна) - ну думаю буває і пробую пригальмувати щоб теж втекти вліво. швидкість максимум 20 км.год. і що - фіг там. санки, тріск абс і повний памперс. в результаті таки вклинився у вікно зліва бо машина швидше всього б не зупинилась. але взяв вліво і там вже голольоду нема. проїжджаючи мимо побачив паровоз з трьох машин в сумі - та від якої я втікав була третьою, я б став четвертим. причина банальна. на обочині льодовий сугроб собі повільно тане бо на висоті пару дестків сантиметрів над землею температура плюсова. але земля промерзла і в точці контакту з землею температура вже мінусова. все що натікає з льодової кучугури (а вода має майже нульову температуру) так там на дорозі і намерзає особливо якщо стікає на північну сторону - за ніч получається каток. так що обережно і ще раз обережно.
дтп, звісно, велика неприємність, але чому ж не виставити аварійний знак подалі, щоб люди встигали вивернути. це до тих у кого ти не в'їхав. я тут недавно розказував, я паровозик з двох машин дістав третій тільки тому, що не виставили знак.
дтп, звісно, велика неприємність, але чому ж не виставити аварійний знак подалі, щоб люди встигали вивернути. це до тих у кого ти не в'їхав.
напевне тому що там троє водіїв бігали один навколо одного з матюками і тикали один одному якісь корочки - видно їм було не до аварійних знаків. а може спеціально чекали четвертого або і пятого щоб мінімізувати витрати кожного окремо взятого на ремонт першого з корочками
Вот и меня вчера вечером неслабо понесло второй раз за зиму Запас памперсов израсходовал за каких-то пару секунд.
дтп, звісно, велика неприємність, але чому ж не виставити аварійний знак подалі, щоб люди встигали вивернути. це до тих у кого ти не в'їхав.