виявляється плюсова температура ще ні про що не говорить. термометр в машині всю дорогу показував +4 тому спокійно давив собі тапку... і раптом бачу на триполосній односторонній (я в правому крайньому) в мене з під носа народ масово втікає в ліві ряди незаважаючи на то що там (як і всюди) тянучка. несподівано бачу задницю машини що блимає аварійкою (а там зупинка в принципі заборонена-неприйнята-непотрібна) - ну думаю буває і пробую пригальмувати щоб теж втекти вліво. швидкість максимум 20 км.год. і що - фіг там. санки, тріск абс і повний памперс. в результаті таки вклинився у вікно зліва бо машина швидше всього б не зупинилась. але взяв вліво і там вже голольоду нема. проїжджаючи мимо побачив паровоз з трьох машин в сумі - та від якої я втікав була третьою, я б став четвертим. причина банальна. на обочині льодовий сугроб собі повільно тане бо на висоті пару дестків сантиметрів над землею температура плюсова. але земля промерзла і в точці контакту з землею температура вже мінусова. все що натікає з льодової кучугури (а вода має майже нульову температуру) так там на дорозі і намерзає особливо якщо стікає на північну сторону - за ніч получається каток. так що обережно і ще раз обережно.
А вот как в подобных ситуациях моргальщегам сзади объяснить что под колесами лед? Попал так на Лумумбе, сразу погасил скорость, сзади тут же пристроился моргальщег и фафакальщег
В ответ на: угу... тоже АБС сегодня протестировал... хорошо - еще на выезде со стоянки, дальше уже бдительности не терял
Ездил в 4-5 утра сегодня в Бориспольский ерапорт - шо туда, шо в обратную сторону с пяток развернутых - один был серьезно развернут - об отбойник развернуло и снегом с обочины припорошило... табло рисовало минус 2 на покрытии... но самое трудное было дойти ночью до машины - два раза подходил к ней и два раза обратно скатывался --- я так думаю, еще с недельку после ночи будет скользковато
Каток на утро потому, что поздно вечером шёл дождь, а ночью очень нехило подморозило на открытых участках. Ночью с дороги слетели наура, резкая смена покрытия актуальна сейчас
У меня аналогичное каждое утро на выезде со двора - метров 10 до главной дороги каток. Я вижу жип соседа, жму на тормоз и как на лыжах плыву к нему)) Приплыл, метра полтора. Аккуратно крадусь к главной, там небольшой бугорок, и вот если промахнуться и стать четко перед ним - вместо того что бы выехать будешь полировать асвальт до посинения
В ответ на: Аккуратно крадусь к главной, там небольшой бугорок, и вот если промахнуться и стать четко перед ним - вместо того что бы выехать будешь полировать асвальт до посинения
А еще прикольно: вечером запарковался во дворе на ровной ледяной площадке с небольшим уклончиком. Утром приходишь - ведущие колесы в ледяных ямах стоят. И выезжать не хотят без посторонней помощи.
А еще прикольно: вечером запарковался во дворе на ровной ледяной площадке с небольшим уклончиком.
я так запаркувався зранку під офісом з заїздом колесами на льодяний горб між дорогою і тратуаром. виходжу пообідати і чуть не родив - машина стоїть під кутом майже 45 градусів зад висунувся на дорогу добре що є кудою обїжджати. льодяна гора зранку була шершава а вдень підтаяла (а може і від теплих коліс) - мокрий лід слизький і машина банально посунулась задом на дорогу під власною вагою. що думав і казав той хто в цей момент мимо проїжджав я не чув і добре що не чув. отаке от...
В ответ на: виявляється плюсова температура ще ні про що не говорить. термометр в машині всю дорогу показував +4 тому спокійно давив собі тапку... і раптом бачу на триполосній односторонній (я в правому крайньому) в мене з під носа народ масово втікає в ліві ряди незаважаючи на то що там (як і всюди) тянучка. несподівано бачу задницю машини що блимає аварійкою (а там зупинка в принципі заборонена-неприйнята-непотрібна) - ну думаю буває і пробую пригальмувати щоб теж втекти вліво. швидкість максимум 20 км.год. і що - фіг там. санки, тріск абс і повний памперс. в результаті таки вклинився у вікно зліва бо машина швидше всього б не зупинилась. але взяв вліво і там вже голольоду нема. проїжджаючи мимо побачив паровоз з трьох машин в сумі - та від якої я втікав була третьою, я б став четвертим. причина банальна. на обочині льодовий сугроб собі повільно тане бо на висоті пару дестків сантиметрів над землею температура плюсова. але земля промерзла і в точці контакту з землею температура вже мінусова. все що натікає з льодової кучугури (а вода має майже нульову температуру) так там на дорозі і намерзає особливо якщо стікає на північну сторону - за ніч получається каток. так що обережно і ще раз обережно.
дтп, звісно, велика неприємність, але чому ж не виставити аварійний знак подалі, щоб люди встигали вивернути. це до тих у кого ти не в'їхав. я тут недавно розказував, я паровозик з двох машин дістав третій тільки тому, що не виставили знак.
дтп, звісно, велика неприємність, але чому ж не виставити аварійний знак подалі, щоб люди встигали вивернути. це до тих у кого ти не в'їхав.
напевне тому що там троє водіїв бігали один навколо одного з матюками і тикали один одному якісь корочки - видно їм було не до аварійних знаків. а може спеціально чекали четвертого або і пятого щоб мінімізувати витрати кожного окремо взятого на ремонт першого з корочками
В ответ на: дтп, звісно, велика неприємність, але чому ж не виставити аварійний знак подалі, щоб люди встигали вивернути. це до тих у кого ти не в'їхав.