Интересный вопрос. Автомобиль 1 поднимается вверх и видит в совей полосе препятствие. Пытается его объехать, и выезжает для этого на встречную полосу. В это время вниз спускается автомобиль 2.
С одной стороны "Якщо зустрічний роз'їзд утруднений, водій, на смузі руху якого є перешкода чи габарити транспортного засобу, яким він керує, заважають зустрічному руху, повинен дати дорогу." С другой стороны: "На ділянках доріг, позначених знаками 1.6 «Крутий підйом» і 1.7 «Крутий спуск», за наявності перешкоди дати дорогу повинен водій транспортного засобу, що рухається на спуск."
Кто должен пропускать согласно букве и духу закона? Спускающийся или поднимающийся?
Кто должен пропускать согласно букве и духу закона? Спускающийся или поднимающийся?
Насчет "духу" прочувствовал этой зимой в полной мере. Выезд из гаражей в цивилизацию - крутой подъем, покрытый льдом. Остановишься - можешь тронуться, а можешь и нет. Раскатана более - менее одна полоса, та, которая вниз. Кроме этого, на той, которая вверх, еще периодически кто-то припаркуется. Так вот, большинство водителей, едущих сверху, без всякого знака, нет его в нашей глуши, пропускали поднимающихся. Прижимались, заезжали одним колесом на сугроб и т.п. Исключения можно было вполне систематизировать, но приводить систему, кто именно не пропускал, а продолжал ехать как ехал, не буду, дабы не разводить сами знаете что.
не впереше бував в "такій" ситуації.На підйомі в р-ні Віти Поштової де праворуч церква і ось,що я вам можу сказать:правило завжди правило і якщо в нього вносяться якісь корективи незалежнів від нас,то нормальні люди і пнадалі їх виконують,за деяких умов . При моєму підйомі на гору в першому випадку був якийсь хлам і зайнято пів моєї полоси при іншому(цією зимою) великий намет і теж вільна тільки пів полоси.В усіх випадках зустрічні знижували швидкість і приймали трохи праворуч,даючи нормально роз'їхатись.Ну і звісно я дякував
В ответ на: У кого в смузі перешкода, той і пропускає.
воно то так.але,якби я взимку на Віті Поштовій почав його притримуватись,то мене могли б тоді вже витягувати з кювета.Бо зупинившись там майже на вершині підйому(ця зима і гололід) мало шансів знов поїхати вгору так що не все так однозначно,тут треба дивитись по ситуації.
В ответ на: "На ділянках доріг, позначених знаками 1.6 «Крутий підйом» і 1.7 «Крутий спуск», за наявності перешкоди дати дорогу повинен водій транспортного засобу, що рухається на спуск."
Так вроде достаточно ясно они написали, если не было бы препятствия, то и пропускать не надо никого. Значит все правильно, верхнему надо пропускать. Правда тогда, когда есть знак это обязательно, а если нету, то просто культурно...