autoua
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Встречный разъезд на подъеме с помехой.

важничающий писатель ***
46 лет, Слобожанский
С нами с 01.03.2005

Встречный разъезд на подъеме с помехой.
      26 марта 2010 в 09:19 Гілками

Интересный вопрос. Автомобиль 1 поднимается вверх и видит в совей полосе препятствие. Пытается его объехать, и выезжает для этого на встречную полосу. В это время вниз спускается автомобиль 2.

С одной стороны
"Якщо зустрічний роз'їзд утруднений, водій, на смузі руху якого є перешкода чи габарити транспортного засобу, яким він керує, заважають зустрічному руху, повинен дати дорогу."
С другой стороны:
"На ділянках доріг, позначених знаками 1.6 «Крутий підйом» і 1.7 «Крутий спуск», за наявності перешкоди дати дорогу повинен водій транспортного засобу, що рухається на спуск."

Кто должен пропускать согласно букве и духу закона? Спускающийся или поднимающийся?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
важничающий писатель **
Киев
С нами с 19.01.2009

Re: Встречный разъезд на подъеме с помехой. [Re: Leksa]
      26 марта 2010 в 09:23 Гілками

Ги, так в умовах задачки знак є чи не є?

важничающий писатель ***
46 лет, Слобожанский
С нами с 01.03.2005

Re: Встречный разъезд на подъеме с помехой. [Re: Csaba]
      26 марта 2010 в 09:32 Гілками

В ответ на:

Ги, так в умовах задачки знак є чи не є?

Ну якщо знаку немає, то все начебто зрозуміло. У кого в смузі перешкода, той і пропускає.

продавець овочів **
Киев
С нами с 11.04.2006

26 марта 2010 в 09:36 Гілками

В ответ на:

Кто должен пропускать согласно букве и духу закона? Спускающийся или поднимающийся?

Насчет "духу" прочувствовал этой зимой в полной мере. Выезд из гаражей в цивилизацию - крутой подъем, покрытый льдом. Остановишься - можешь тронуться, а можешь и нет. Раскатана более - менее одна полоса, та, которая вниз. Кроме этого, на той, которая вверх, еще периодически кто-то припаркуется. Так вот, большинство водителей, едущих сверху, без всякого знака, нет его в нашей глуши, пропускали поднимающихся. Прижимались, заезжали одним колесом на сугроб и т.п. Исключения можно было вполне систематизировать, но приводить систему, кто именно не пропускал, а продолжал ехать как ехал, не буду, дабы не разводить сами знаете что.

Достоевский **
Киев
С нами с 01.09.2005

26 марта 2010 в 09:51 Гілками

не впереше бував в "такій" ситуації.На підйомі в р-ні Віти Поштової де праворуч церква
і ось,що я вам можу сказать:правило завжди правило і якщо в нього вносяться якісь корективи незалежнів від нас,то нормальні люди і пнадалі їх виконують,за деяких умов . При моєму підйомі на гору в першому випадку був якийсь хлам і зайнято пів моєї полоси при іншому(цією зимою) великий намет і теж вільна тільки пів полоси.В усіх випадках зустрічні знижували швидкість і приймали трохи праворуч,даючи нормально роз'їхатись.Ну і звісно я дякував

Змінено Vazovod (09:58 26/03/2010)

Достоевский **
Киев
С нами с 01.09.2005

26 марта 2010 в 09:56 Гілками

В ответ на:

У кого в смузі перешкода, той і пропускає.

воно то так.але,якби я взимку на Віті Поштовій почав його притримуватись,то мене могли б тоді вже витягувати з кювета.Бо зупинившись там майже на вершині підйому(ця зима і гололід) мало шансів знов поїхати вгору так що не все так однозначно,тут треба дивитись по ситуації.

СуперСтар **
23 года за рулем, Unia Europejska
С нами с 16.10.2001

26 марта 2010 в 10:31 Гілками

В ответ на:

"На ділянках доріг, позначених знаками 1.6 «Крутий підйом» і 1.7 «Крутий спуск», за наявності перешкоди дати дорогу повинен водій транспортного засобу, що рухається на спуск."

Так вроде достаточно ясно они написали, если не было бы препятствия, то и пропускать не надо никого. Значит все правильно, верхнему надо пропускать. Правда тогда, когда есть знак это обязательно, а если нету, то просто культурно...

Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити
Додаткова інформація
0 користувачів і 15 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2956

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія