там одразу за світофором немає ніяких ЛІНІЙ!!!!(див схему) тому я вважаю продовджувати рух - порушення.
З точки зору логіки - машина з мигалками(синього та червоного кольору) може їздити всюди - зустрічна тощо, тобто для її проїзду треба зупинитися (якомога правіше) і дати дорогу. В випадку коли на дорозі "Отбойнік" між полосами, або бульвар, або широка полоса з травою чи без (аля Житомирська дорога) - тоді зустрічним транспортним засобам не обовязково зупинятися, бо вони не можуть ніяк перешкодити руху ТС з мигалками.
і ще, про лінію 1.3 в тлумаченні "Розділювальна смуга" нічого не сказано.
З живих прикладів: На дорозі затор. Автомобіль з проблисковими маячками (син+черв.) виїзжає чере подвійну суцільну лінію на зустрічну і їде - і інші учасники руху зобовязані прийняти якомога правіше та зупинитись.
Хтось не згідний?
там одразу за світофором немає ніяких ЛІНІЙ!!!!(див схему)
На дорогах с разделительной полосой "бульварного типа" то же есть развороты и т. д. Не стоять же из за этого. Поэтому я хочу разобраться хотя бы в простейшем варианте встречного разъезда без перекрестков при наличии разметки 1.3 - двойная сплошная линия. Но не от духа ПДД "по здравому разумению" отдельно взятого и отдельно взятого , а по БУКВЕ тех самых ПДД (или какого либо закона, ели где есть еще рзъяснения и уточнения).
Мда, "розділювальна смуга" - цука цікава і загадочна.
розділювальна смуга - виділений конструктивно або за допомогою суцільних ліній дорожньої розмітки 1.1 або 1.2 (див. додаток 2) ( 306а-2001-п ) елемент автомобільної дороги, який розділяє суміжні проїзні частини. Розділювальна смуга не призначена для руху або стоянки транспортних засобів. За наявності на розділювальній смузі тротуару по ньому дозволяється рух пішоходів;
і в даному випадку(ставлю наголос на слова лінії і елемент) одиночна лінія 1.1 і лінія 1.2 - не є розділювальною полосою.
розділювальна смуга - виділений конструктивно або за допомогою суцільних ліній дорожньої розмітки 1.1 або 1.2 (див. додаток 2) ( 306а-2001-п ) елемент автомобільної дороги, який розділяє суміжні проїзні частини. Розділювальна смуга не призначена для руху або стоянки транспортних засобів. За наявності на розділювальній смузі тротуару по ньому дозволяється рух пішоходів;
і в даному випадку(ставлю наголос на слова лінії і елемент) одиночна лінія 1.1 і лінія 1.2 - не є розділювальною полосою.
А 1.3 ?
Твой гаец - звезда!
А 1.3 ?
а 1.3 - в правилах про неї взагалі нічого не сказано, так що 1.3 явно не підпадає під поняття "розділювальна смуга". і думаю що якщо в суді влаштувати розборки по поводу розділювальної смуги - то 1.3. також розділювальною не назвуть і їздити 110 не дозволять))))
этот в маске может и мой - только рогов олених не хватает и ВАЗА 2107 с мигавками
інтернет і Гугл знають все, ось що знайшов:
Згідно з будівельними нормами і правилами ДБН В.2.3-4-2000 «Автомобільні дороги», розділювальна смуга є обов’язковою на дорогах І категорії. Ширина розділювальної смуги не повинна бути менша 5 м поза населеними пунктами і 2 м (за наявності бар’єрного огородження) у населених пунктах. Я к правило, вона виділяється бордюрним каменем заввишки 15—20 см. У населених пунктах функцію розділювальної смуги може виконувати бульварна смуга, на якій може бути організовано пішохідний рух.
эти нормы я писал еще на третей страничке...
эти нормы я писал еще на третей страничке...
точно! для себя разделительную полосу я освоил))))