Сегодня посетил налоговую по пришедшнму по почте приглашению явится для подсчета налога.
Оказалось требуют подтвердить растраты полученной от страховой компании выплаты в 2008 году. Сумма выплаты 62 000грн. (Повна загибель ТЗ) Налога 9300грн.
Вся проблема в том что авария произошла в 2007 году в августе, а новую машину я купил в октябре 2007. Ну а выплаты дождался аж в апреле 2008года.
Нужны ЧП с СТО кто может предоставить чеки за 2008 год на разные суммы (не на шару конечно). Помогите ребята.
В ответ на: Сегодня посетил налоговую по пришедшнму по почте приглашению явится для подсчета налога.
Оказалось требуют подтвердить растраты полученной от страховой компании выплаты в 2008 году. Сумма выплаты 62 000грн. (Повна загибель ТЗ) Налога 9300грн.
Вся проблема в том что авария произошла в 2007 году в августе, а новую машину я купил в октябре 2007. Ну а выплаты дождался аж в апреле 2008года.
Нужны ЧП с СТО кто может предоставить чеки за 2008 год на разные суммы (не на шару конечно). Помогите ребята.
пишешь расписку что взял займ у физ лица на сумму новой машины, и выплату отдал как возврат займа.
4.3.32. сума страхової виплати, страхового відшкодування або викупна сума, отримувана платником податку за договором страхування від страховика-резидента, іншого ніж довгострокове страхування життя або недержавне пенсійне забезпечення, при виконанні таких умов:
а) при страхуванні життя або здоров'я платника податку факт нанесення шкоди страхувальнику має бути належним чином підтверджений. Якщо страхувальник помирає, сума страхової виплати оподатковується у складі спадщини згідно з пунктом 13.2 статті 13 цього Закону;
б) при страхуванні майна сума страхового відшкодування не може перевищувати вартість застрахованого майна, розраховану за звичайними цінами на дату укладення страхового договору, збільшену на суму сплачених страхових внесків (премій), та має бути спрямована на ремонт, відновлення застрахованої власності або її заміщення у порядку та строки, визначені статтею 15 цього Закону;
Стаття 15. Оподаткування операцій із заміщення втраченої власності
15.1. Якщо платник податку втрачає належний йому на правах власності застрахований об'єкт майна внаслідок його викрадення, зруйнування чи визнання непридатним для використання за наявності обставин непереборної сили, чи внаслідок його змушеної заміни з інших підстав, то такий платник податку при отриманні суми страхового відшкодування зобов'язаний витратити її на відновлення такого майна чи придбання нового майна, аналогічного втраченому, на його заміну.
При цьому:
для рухомого майна така заміна (відновлення) має бути здійсненою до кінця календарного року, наступного за роком, у якому відбулася така страхова подія;
для нерухомого майна така заміна (відновлення) має бути здійсненою до кінця другого календарного року, наступного за роком, у якому відбулася така страхова подія.
15.2. Якщо платник податку, який отримав страхове відшкодування, не здійснює таку заміну (відновлення) протягом зазначених строків, то невикористана відповідно до пункту 15.1 цієї статті сума такого страхового відшкодування включається до складу відповідного річного оподатковуваного доходу такого платника податку.
Машину купил в установленные сроки? Документы есть на покупку? Ксерокопии, сопроводительное письмо и по почте, нечего туда ходить.
В ответ на: Сегодня посетил налоговую по пришедшнму по почте приглашению явится для подсчета налога.
пишешь расписку что взял займ у физ лица на сумму новой машины, и выплату отдал как возврат займа.
В ответ на: 2.2.5. Факт заміни (відновлення) застрахованого об'єкта майна, належного страхувальнику на правах власності, який викрадено, зруйновано чи визнано непридатним для використання за наявності обставин непереборної сили або внаслідок його змушеної заміни з інших підстав, має бути підтвердженим платником податку розрахунковими документами (квитанції, фіскальні чеки, прибуткові касові ордери, договори купівлі-продажу, договори підряду на виконання робіт з відновлення майна, укладені у встановленому чинним законодавством порядку).
В ответ на: Так тогда и договор займа не поможет. И чеки от ЧП на ремонт той, старой, если сейчас машина другая и по документам выплата за тотал.
Чеки или накладные тогда нужны, выписанные в период между ДТП и продажей старой машины (если она не передана СК). Никто ж не запрещает из обломков целое слепить и продать. Вообще их фиг разберешь. Я в 2005-м получил выплату по тоталу, налоговая никаких вопросов даже не задавала. В 2007 и 2008 - 2 выплаты по 2-3 тыс грн, уже другая СК - тоже все тихо.
Вообще их фиг разберешь. Я в 2005-м получил выплату по тоталу, налоговая никаких вопросов даже не задавала. В 2007 и 2008 - 2 выплаты по 2-3 тыс грн, уже другая СК - тоже все тихо.
Думаю тут все зависит от направляла СК песьмо налоговикам или нет.
Вообще их фиг разберешь. Я в 2005-м получил выплату по тоталу, налоговая никаких вопросов даже не задавала. В 2007 и 2008 - 2 выплаты по 2-3 тыс грн, уже другая СК - тоже все тихо.
Думаю тут все зависит от направляла СК песьмо налоговикам или нет.
100% отправляли, просто налоговая не читала, а отправляла в мусор архив (текучка кадров, неорганизованность, неупорядоченность....) да и в "урожайных" 2007-2008 с выполнением плана по сбору налогов тоже было неплохо, можно было и не трусить физиков по налогам