autoua
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Как сейчас оформляются сделки купли/продажи? (2/2)

старый писатель ***
19 лет за рулем, Харьков
С нами с 30.08.2006

Re: Как сейчас оформляются сделки купли/продажи? [Re: All is good]
      11 июня 2010 в 12:01 Гілками

В ответ на:

Биржи есть и по состоянию на сегодня продажа через биржу не изменилась.Пока.Но перспектива похоже не радостная.

не відслідковував, але начебто хотіли змінити схему оподаткування разом з забороною бірж ... передумали?

пропонували змінити схему оподаткування так щоб податок платився з суми різниці між сумами покупки та продажу
якщо ще й біржі заборонять то багатьом прийдеться сплачувати з різниці суми купівлі на біржі = 100 грн. та сумою продажу

Змінено Alexander_cROW (12:40 11/06/2010)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Супер писатель! ***
44 года, Киев
С нами с 05.12.2006

Re: Как сейчас оформляются сделки купли/продажи? [Re: Alexander_cROW]
      11 июня 2010 в 12:18 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

1) У продавца машина кредитная, он погашает кредит в банке, банк полагаю дает соответствующую справку, а также должен вывести авто из реестра залогового имущества. Как мне это проверить?

нещодавно цікавився питанням продажу кредитного авто ... дадам своє ИМХО

заставлене авто не повинні зняти з обліку ... потрібен кредитний договір та довідка з банку про відсутність заборгованості
або перевірити у нотаріуса ... витяг про відсутність обтяжень на рухоме майно

до речі, в тебе варіант сплаченого кредиту чи кредит буде гаситися з суми продажу авто?
перший варіант звичайна купівля з нюансами при знятті з обліку
другий варіант повинен бути трьохбічним ... http://www.urist.in.ua/showthread.php?t=32232

в моем случае кредит гасит продавец и снимает авто с учета. Т.е. сделка оформляется уже на авто на "транзитах".

Для спокойствия надо заехать к нотариусу чтобы сделал "витяг про відсутність обтяжень на рухоме майно" ?

старый писатель ***
19 лет за рулем, Харьков
С нами с 30.08.2006

Re: Как сейчас оформляются сделки купли/продажи? [Re: dr.Dolphin]
      11 июня 2010 в 13:36 Гілками

В ответ на:

в моем случае кредит гасит продавец и снимает авто с учета. Т.е. сделка оформляется уже на авто на "транзитах".

Для спокойствия надо заехать к нотариусу чтобы сделал "витяг про відсутність обтяжень на рухоме майно" ?

як запобіжний план можно ... основний ризик в неможливості поставити на облік

нещодавна описували пригоду при купівлі авто на транзитах ... авто поставили на тимчасовий облік, а потім виявилось що авто не знято з обліку - документи підроблені

в такому випадку більш цікаві питання до МРЄО:
чи дійсно машину знято з обліку?
та чи все гаразд з номерами агрегатів?

Супер писатель! ***
44 года, Киев
С нами с 05.12.2006

11 июня 2010 в 14:07 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

як запобіжний план можно ... основний ризик в неможливості поставити на облік

нещодавна описували пригоду при купівлі авто на транзитах ... авто поставили на тимчасовий облік, а потім виявилось що авто не знято з обліку - документи підроблені

в такому випадку більш цікаві питання до МРЄО:
чи дійсно машину знято з обліку?
та чи все гаразд з номерами агрегатів?

получается, что лучше сразу при продавце ставить на учет ... блин, а я хотел сначала ГБО установить и потом уже регистрировать чтобы сразу ГБО вписали в техпаспорт

думаю мож взять у газовщиков документы на газ, и подсунуть их в МРЕО, а оборудование уже установить задним числом

СуперСтар **
52 года (34 года за рулем), Кропивницкий/Киев
С нами с 22.04.2009

11 июня 2010 в 14:50 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

В ответ на:

Успеть то успел, но если купил за 100 грн., то жди письмецо из налоговой в 2011 году с вежливой просьбой оплатить налог в 15% от халявы.

А что там о том, что закон обратной силы не имеет?

мож кто-то ткнет меня носом в закон который обязывает платить какой-то налог если я ПОКУПАЮ, а не продаю авто

Закон искать лень, но смысл в том, что если машина по бирже куплена за 100 грн., а по експертной оценке (от которой платится 3% в Пенсионый) например, 30 тыс.грн., то для ПОКУПАТЕЛЯ считается доход в 29900 грн. (типа подарок ему продавец сделал) и с этой суммы он должен уплатить подоходный налог.
сумму считайте.

ПС. Вроде оно: ЗУ Про податок з доходів фізичних осіб.

Стаття 4. Загальний оподатковуваний дохід
4.2. Загальний місячний оподатковуваний дохід
До складу загального місячного оподатковуваного доходу включаються:

4.2.9. дохід, отриманий платником податку від його працедавця як додаткове благо (за винятками, передбаченими пунктом 4.3 цієї статті), а саме у вигляді:
е) вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), а також суми знижки з ціни (вартості) товарів (послуг), що перевищує звичайну, розраховану за правилами визначення звичайних цін (у розмірі такої знижки), крім випадків, передбачених пунктом 4.3 цієї статті.

Якщо додаткові блага надаються особою, що не є працедавцем платника податку, чи особою, яка діє від імені або за дорученням такого працедавця, то такі доходи прирівнюються з метою оподаткування до подарунків з їх відповідним оподаткуванням;

Змінено Ревизор (15:07 11/06/2010)

Супер писатель! ***
44 года, Киев
С нами с 05.12.2006

Re: Как сейчас оформляются сделки купли/продажи? [Re: Ревизор]
      11 июня 2010 в 14:57 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

мож кто-то ткнет меня носом в закон который обязывает платить какой-то налог если я ПОКУПАЮ, а не продаю авто

Закон искать лень, но смысл в том, что если машина по бирже куплена за 100 грн., а по експертной оценке (от которой платится 3% в Пенсионый) например, 30 тыс.грн., то для ПОКУПАТЕЛЯ считается доход в 29900 грн. (типа подарок ему продавец сделал) и с этой суммы он должен уплатить подоходный налог.
сумму считайте.

А если на бирже поставить сумму сделки приближенную к реальной, сколько в этом случае мне придется заплатить?

опытный писатель **
Киев
С нами с 08.10.2009

11 июня 2010 в 15:45 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

В ответ на:

сумму считайте.

А если на бирже поставить сумму сделки приближенную к реальной, сколько в этом случае мне придется заплатить?

Нисколько. Это делается исключительно в интересах продавца. Чтоб он не платил налоги на прибыль.

старый писатель ***
19 лет за рулем, Харьков
С нами с 30.08.2006

11 июня 2010 в 15:53 Гілками

В ответ на:

получается, что лучше сразу при продавце ставить на учет ...

це не дуже допоможе

справа в тому що на момент реєстрації ти вже повинен бути власником авто: без грошей але з авто
тому все що може заважати в реєстрації краще перевірити до того, я знаю про такі: дійсно знята з обліку + відсутність обтяжень + перевірка номерів агригатів + перевірка по базам (розшук та інш.) + ... може ще щось

В ответ на:

податок зобов’язано платити продавця ... от коли ти будеш продавцем тоді й заплатиш
до речі, реальна сума страхує тебе ще й з юридичного боку у разі відмови від продажу

Змінено Alexander_cROW (16:01 11/06/2010)

Супер писатель! ***
44 года, Киев
С нами с 05.12.2006

11 июня 2010 в 16:47 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

получается, что лучше сразу при продавце ставить на учет ...

це не дуже допоможе

краще перевірити до того, я знаю про такі: дійсно знята з обліку + відсутність обтяжень + перевірка номерів агригатів + перевірка по базам (розшук та інш.) + ... може ще щось

подскажите пожалуйста как и где это сделать? Какие данные про авто мне надо указать чтобы узнать эту информацию без присутствия настоящего владельца?

63 года (36 лет за рулем), Киев, Троя!
С нами с 20.02.2004

11 июня 2010 в 16:51 Гілками

В ответ на:

Какие данные про авто мне надо указать чтобы узнать эту информацию без присутствия настоящего владельца?

Слушай, если есть малейшие сомнения/подозрения - может, нуегона..., брать такую машину, а? Блин, щас геморойствовать на предмет "а все ли прально", а потом очком играть "а вдрух ... если чо"! Неужли цена такая сладкая? Или это эксклюзивный вариант?

Супер писатель! ***
44 года, Киев
С нами с 05.12.2006

Re: Как сейчас оформляются сделки купли/продажи? [Re: Петрович]
      11 июня 2010 в 17:10 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

Какие данные про авто мне надо указать чтобы узнать эту информацию без присутствия настоящего владельца?

Слушай, если есть малейшие сомнения/подозрения - может, нуегона..., брать такую машину, а? Блин, щас геморойствовать на предмет "а все ли прально", а потом очком играть "а вдрух ... если чо"! Неужли цена такая сладкая? Или это эксклюзивный вариант?

то я начитался АвтоЮа и теперь у меня элементы паранойи появляются поэтому и допытываюсь что и как, чтобы быть в курсе всех возможных вариантов

63 года (36 лет за рулем), Киев, Троя!
С нами с 20.02.2004

11 июня 2010 в 17:19 Гілками

В ответ на:

то я начитался АвтоЮа и теперь у меня элементы паранойи появляются поэтому и допытываюсь что и как, чтобы быть в курсе всех возможных вариантов

А! Эта - да!
В таком случае лучше будет так: "Нет нерешаемых проблем, есть неприятные решения",
или
"Нет неразрешимых проблем, но уже есть успехи в их создании"

старый писатель ***
19 лет за рулем, Харьков
С нами с 30.08.2006

11 июня 2010 в 17:41 Гілками

В ответ на:

подскажите пожалуйста как и где это сделать? Какие данные про авто мне надо указать чтобы узнать эту информацию без присутствия настоящего владельца?

в мене було так:

дійсно знята з обліку ... знімали при мені
перевірка номерів агригатів ... це робиться при знятті з обліку або просив би власника при мені получити офіційно довідку в МРЄО
відсутність обтяжень ... по призвищу та держ.номеру перевірив у нотаріуса
перевірка по базам (розшук та інш.) ... по ВИНу (він же - номер агригатів) просив в МРЄО перевірити

два останні запити не офіційно, але думаю можно попросити власника це зробити при вас офіційно (тобто дорожче та довше)

Змінено Alexander_cROW (17:42 11/06/2010)

старый писатель ***
19 лет за рулем, Харьков
С нами с 30.08.2006

12 июня 2010 в 15:31 Гілками

В ответ на:

http://forum.autoua.net/showflat.php?Cat=0&Number=3898082&page=0&fpart=all&vc=1

Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити
Додаткова інформація
0 користувачів і 12 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 6686

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія