У меня судья спросил: "Наставаю ли я на присутствии ответчика?" Я сказал нет
А відсутність відповідача це мені плюс до вирішення справи чи пофіг?
Залежно від справи і стадії провадження наявність відповідача впливає на можливість розгляду у даному судовому засіданні (зокрема, якщо не повідомлений відповідач належним чином - то без нього не можна розглядати справу).
Фактично відсутність відповідача дає можливість перебрати ініціативу у свої руки і більше часу (який лімітований у дуже плотному графіку засідань практично кожного судді) використати на свою користь, підвівши резюме "а відсутність відповідача свідчить про його ставлення як до справи, так і до Суду". Амінь!
Просто сміх і гріх, бо якщо уважно вчитатись в статтю, яка регламентує питання попереднього судового засідання, то виявиться що треба не тільки призначити справу до судового розгляду (адже це вже як підсумок всього обговореного в цьому засіданні), але й уточнити правові позиції сторін, вирішити якісь клопотання, визначити докази необхідні по справі, прийняти докази що подаються сторонами чи витребувати їх... Одним словом, підійти глобальніше і глибше до майбутнього розгляду.
Если это первый вызов в суд - скорее всего, речь о предварительном заседании, на котором будет назначено рассмотрение дела по сути
Цікаво. Порушення було 27 травня 2009 року. По друге документи на оскарження пройняті в період з 25.05.2010 року по 30.05.2010 року. Судове засідання призначене на 06.07.2010 року. Практично рік. Як катати постанову при підставних свідках то герої, а як справу розглядати то попереднє засідання. Не буде цього!!!
- (с удивлением) вы действительно проживаете по ... (мой адрес) ? - да (гхм, а что тут такого?)
Ну я в Франику прописаний, а проживаю в Києві з 1999 року. Шо казати? проживаю? Будь-ласка. Штамп про право власності на жил-площу в франику є
- сколько раз вы нарушали ПДД в течение года? (вариант: привлекались к адм. ответственности? - цель вопроса думаю ясна )
Після того рівно через рік протокол на 510 грн за неправильний проїзд на зелену стрілку з проспенкта науки на столичне шосе. Уже в суді. Засідання 29.07. Як кажуть раз в рік можна
- какие существуют доказательства вашего нарушения? (нужно помнить, что таковые доказательства собирает противная сторона, т.е. гаишник, а вам лишь задают вопрос что у них есть на вас, на всякий случай перечитать ст. 251 КоАП и сопоставить со своим случаем, чаще всего кроме протокола ничего нет, всякие "искры", "радисы" и прочие чудеса техники за таковые не катят, поэтому так и говорим - протокол, оригинал которого находится у инспектора)
Ніяких. Підставний свідок який нібито їхав додому з паспотром і т.д. Порушення, як я вже писав - непропуск машини при виїзді з другорядної на головну на одеському кільці (кучурган, рені, затока)
- а разве описан в ПДД "зеленый мигающий" цвет светофора? - да, он описан как предупреждающий о скорой смене сигналов - с какой скоростью разрешено двигаться в населенных пунктах? - 60 км/ч
Не має жодного відношення до порушення
- сколько раз вы нарушали ПДД в течение года? (вариант: привлекались к адм. ответственности? - цель вопроса думаю ясна )
Після того рівно через рік протокол на 510 грн за неправильний проїзд на зелену стрілку з проспенкта науки на столичне шосе. Уже в суді. Засідання 29.07. Як кажуть раз в рік можна
ну об этом лучше скромно умолчать
- какие существуют доказательства вашего нарушения? (нужно помнить, что таковые доказательства собирает противная сторона, т.е. гаишник, а вам лишь задают вопрос что у них есть на вас, на всякий случай перечитать ст. 251 КоАП и сопоставить со своим случаем, чаще всего кроме протокола ничего нет, всякие "искры", "радисы" и прочие чудеса техники за таковые не катят, поэтому так и говорим - протокол, оригинал которого находится у инспектора)
Ніяких. Підставний свідок який нібито їхав додому з паспотром і т.д. Порушення, як я вже писав - непропуск машини при виїзді з другорядної на головну на одеському кільці (кучурган, рені, затока)
что, даже протокола нет?
Ше питання. Суд звершився в мою користь (бо не в мою - заплачу штраф). Іду на ТО на наступний день. Брати вердикт?
Ше питання. Суд звершився в мою користь (бо не в мою - заплачу штраф). Іду на ТО на наступний день. Брати вердикт?
конечно, чтобы сняли у себя в базе но ты его все равно не получишь ни в тот день, ни на следующий, только через 10 дней поэтому можешь взять с собой решение об открытии провадження по делу судом, это приостанавливает действие штрафа на все время судебного разбирательства
Если это первый вызов в суд - скорее всего, речь о предварительном заседании, на котором будет назначено рассмотрение дела по сути.
Ага ага! "Цель нашего сегодняшнего заседания - определить дату следующего заседания" (с) суддя одного із р/с м. Києва.
О, на нашей работе ещё не таких перлов наслушаешься
Я еще добавлю, что телефоны мобильные - лучше выключить от греха подальше или на вибро поставить. Очень они нервичают когда они звонить начинают "Типа там в коридоре же написано" и т.д.
И правильно требуют! Отвлекает очень, причём всех!
ну а чё.. сам 2 дня как из суда, так оно и было..
Просто сміх і гріх, бо якщо уважно вчитатись в статтю, яка регламентує питання попереднього судового засідання, то виявиться що треба не тільки призначити справу до судового розгляду (адже це вже як підсумок всього обговореного в цьому засіданні), але й уточнити правові позиції сторін, вирішити якісь клопотання, визначити докази необхідні по справі, прийняти докази що подаються сторонами чи витребувати їх... Одним словом, підійти глобальніше і глибше до майбутнього розгляду.
А на практике очень мало кто из судей это делает. Другая сторона медали - "забывают", что ходатайства должны быть заявлены и доказательства предъявлены на предварительном заседании...
но ты его все равно не получишь ни в тот день, ни на следующий, только через 10 дней
Ахуєть крічалі гості (С) Шо значить днів через 10? Мені 10 днів в Франику туситись? Ну візьму я провадження і потулю в МРЕО, пройду ТО, а через 10 день заберу вердикт? А на 29 липня в мене другий суд. Що мені з ним робити? Брати док про провдження і тулити з ним в ДАЙ? Чи як?
но ты его все равно не получишь ни в тот день, ни на следующий, только через 10 дней
Ахуєть крічалі гості (С) Шо значить днів через 10? Мені 10 днів в Франику туситись? Ну візьму я провадження і потулю в МРЕО, пройду ТО, а через 10 день заберу вердикт? А на 29 липня в мене другий суд. Що мені з ним робити? Брати док про провдження і тулити з ним в ДАЙ? Чи як?
ты меня спрашиваешь? 10 дней дается на оскарження решения, даже если оно положительное для тебя, то противная сторона тоже права имеет, такая процедура
перефразовуючи класику - праблеми панаєхавших шерифа не турбують. +1 до legionary
что, даже протокола нет?
Звичайно є Написаний як курка лапою на "Вєліком і могучем". Адресу свідка розібрати неможливо (місто можна, а от вулицю ніяк). Доречі підпису свідка в протоколі нема
10 дней дается на оскарження решения, даже если оно положительное для тебя, то противная сторона тоже права имеет, такая процедура
Я просто не те подумав. Я подумав, що буду ходити в суд, а мене будуть футболити на наступний день і невідомо коли це скінчиться. Ну вже на місці буду розбиратись. Візьму постанову про відкриття провадження і потулю в МРЕВ
но ты его все равно не получишь ни в тот день, ни на следующий, только через 10 дней поэтому можешь взять с собой решение об открытии провадження по делу судом, это приостанавливает действие штрафа на все время судебного разбирательства
для ознайомлення можна получити постанову в день засідання з відміткою: не набрало чинності я так розумію це робиться для підготовки апеляції ... для себе вирішив завжди брати, щоб помічник судді не розслаблявся до того ж не рідко постанови з змістовими помилками ... всі користуються шаблонами
зі. одного разу мені постанову прислали листом ... що правда довго лист йшов