Чи може хто підказати процедуру проходження алкотесту після ДТП? Документи?
чи є достатньо дихальної трубки чи беруть кров на аналіз
если не согласен с результами по трубке, то имеешь правл потребовать анализ крови
если не согласен с результами по трубке, то имеешь правл потребовать анализ крови
а другу сторону як заставити проходити тест ?
яйца в тиски никак
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ П О С Т А Н О В А від 17 грудня 2008 р. N 1103 Київ Про затвердження Порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду
Відповідно до статті 266 Кодексу України про адміністративні правопорушення ( 80732-10 ) Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є: 1. Затвердити Порядок направлення водіїв транспортних засобі в для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів , що знижують увагу та швидкість реакції , і проведення такого огляду ( додається ). 2. Міністерству охорони здоров'я вжити заході в для розширення мережі закладів охорони здоров'я , яким надається право на проведення огляду водіїв транспортних засобів з метою виявлення стану алкогольного , наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів , що знижують увагу та швидкість реакції . 3. Міністерству внутрішніх справ забезпечити у тримісячний строк підрозділи Державної автомобільної інспекції необхідною кількістю спеціальних технічних засобі в для проведення огляду водіїв транспортних засобів з метою виявлення стану алкогольного , наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів , що знижують увагу та швидкість реакції . 4. Міністерству внутрішніх справ і Міністерству охорони здоров'я привести у тримісячний строк власні нормативно-правові акти у відповідність з цією постановою .
Прем'єр-міністр України Ю.ТИМОШЕНКО
Інд . 31
ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міні стрів України від 17 грудня 2008 р. N 1103
ПОРЯДОК направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів ,що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду
1. Цей Порядок визначає процедуру направлення водії в транспортних засобі в для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів , що знижують увагу та швидкість реакції ( далі - огляд ), і проведення такого огляду . 2. Огляду підлягають водії транспортних засобів , щодо яких в уповноваженої особи Державтоінспекції є підстави вважати , що вони перебувають у стані алкогольного , наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів , що знижують увагу та швидкість реакції ( далі - стан сп'яніння ), згідно з ознаками такого стану, установленими МОЗ і МВС. 3. Огляд проводиться: уповноваженою особою Державтоінспекції на місці зупинки транспортного засобу з використанням спеціальних технічних засобів , дозволених до застосування МОЗ і Держспоживстандартом; лікарем закладу охорони здоров'я (в сільській місцевості за відсутності лікаря - фельдшером фельдшерсько-акушерського пункту, який пройшов спеціальну підготовку ). 4. Огляд на місці зупинки транспортного засобу проводиться у присутності двох свідків . Не можуть бути залучені як свідки працівники міліції або особи, щодо неупередженості яких є сумніви . 5. Результати огляду , проведеного уповноваженою особою Державтоінспекції , зазначаються у протоколі про адміністративне правопорушення . Підтвердження стану сп'яніння в результаті огляду та згода водія транспортного засобу з результатами такого огляду є підставою для його притягнення згідно із законом до відповідальності . 6. Водій транспортного засобу , що відмовився від проведення огляду на місці зупинки транспортного засобу або висловив незгоду з його результатами, направляється уповноваженою особою Державтоінспекції для проведення огляду до відповідного закладу охорони здоров'я . Огляд може також проводитися в спеціально обладнаних пересувних пунктах ( автомобілях ), що належать закладам охорони здоров'я і відповідають установленим МОЗ вимогам . 7. Уповноважена особа Державтоінспекції забезпечує проведення огляду водія транспортного засобу в закладі охорони здоров'я не пізніше ніж протягом двох годин з моменту виявлення відповідних підстав . 8. У разі відмови водія транспортного засобу від проведення огляду в закладі охорони здоров'я уповноважена особа Державтоінспекції в присутності двох свідків складає протокол про адміністративне правопорушення , у якому зазначає ознаки сп'яніння і дії водія щодо ухилення від огляду . 9. Проведення огляду водіїв транспортних засобів - учасників дорожньо-транспортної пригоди , унаслідок якої є постраждалі , - обов'язкове . 10. Огляд водія транспортного засобу в закладі охорони здоров'я проводиться в будь-який час доби за методикою та із застосуванням приладів , дозволених для використання МОЗ. 11. Лікар , що проводить огляд , повинен ознайомитися з документами, які посвідчують особу водія (паспорт, посвідчення водія та інші документи ). Відсутність документі в не може бути причиною для відмови в проведенні огляду . 12. У разі коли в результаті дорожньо-транспортної пригоди водія доставлено у лікувальний заклад, в обов'язковому порядку проводиться дослідження з метою виявлення в його організмі алкоголю, наркотичних чи інших речовин , що знижують увагу та швидкість реакції . 13. Лікар , що проводив у заклад і охорони здоров'я огляд водія транспортного засобу , складає за його результатами висновок за формою, яка затверджується МОЗ. Висновок складається в трьох примірниках : по одному - для уповноваженої особи Державтоінспекції та водія транспортного засобу , а третій залишається в закладі охорони здоров'я. 14. Висновок може бути оскаржений водієм транспортного засобу у встановленому законодавством порядку.
9. Проведення огляду водіїв транспортних засобів - учасників дорожньо-транспортної пригоди , унаслідок якої є постраждалі , - обов'язкове
яйца в тиски никак
але ж можна прийняти інгибітори які не дадуть результату на трубку на відміну від крові ???????
яйца в тиски никак
але ж можна прийняти інгибітори які не дадуть результату на трубку на відміну від крові ???????
а вот этого не знаю
попал в дтп года 3 назад. оформили, нарисовали схему, поехали вместе с другой стороной на проверку на лукьяновку. Там зашли, пообщались с врачем (никаких анализов и пр. не брали), ткнул пальцем в нос, снова поговорили о том о сем и все. освидетельствование проходили обе стороны, хотя 100% вина была одного, без вариантов.
В своих пояснениях по факту ДТП, указать на возможное пьяное состояние опонента.
заявить инспектору и пояснениях написать что опонент выглядит и двигатеся как "в состоянии опьянения" - инспектора сам должен его направить на осведельствование
В своих пояснениях по факту ДТП, указать на возможное пьяное состояние опонента.
А для того, что бы были пострадавшие, надо после любого ДТП говорить, что есть боль в шее и надо бы в больничку.