autoua
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Письмо из исполнительной службы получил (+)

опытный писатель **
Киев
С нами с 13.07.2001

Письмо из исполнительной службы получил (+)
      14 сентября 2010 в 12:24 Гілками

с предложением добровольно уплатить им 255 грн. долга до 28.08.10. При этом судя по штемпелю на конверте письмо было отправлно только 01.09.10. По сути дела: действительно как-то поймали на "фен", с нарушением не согласился, о чем и написал в протоколе, копию постановы не выдали, только копию протокола (думаю специально), поэтому оспорить в установленные сроки не смог. Вопрос: На данном этапе что-то можно предпринять или это уже "похоронка" и надо бежать сдаваться?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
энтузиаст *
С нами с 13.03.2010

Re: Письмо из исполнительной службы получил (+) [Re: Vectranavt]
      14 сентября 2010 в 13:25 Гілками

Постанову виконавця маєте ? http://forum.autoua.net/showthreaded.php?Cat=0&Number=4030356&page=2

опытный писатель **
Киев
С нами с 13.07.2001

Re: Письмо из исполнительной службы получил (+) [Re: justvis]
      14 сентября 2010 в 14:57 Гілками

Да, собственно копию постановы и прислали в конверте. Дата 20.08.10. Дата Постановы ГАИ 23.05.10. Сумма 255 грн. Я так понимаю сумма не удвоена и всроки они уложились. Финита ля комедия?

энтузиаст *
С нами с 13.03.2010

14 сентября 2010 в 15:36 Гілками

Маєте право оскаржити обидві постанови. Але якщо Вам пропонує виконавець добровільно сплатити одинарний штраф і якщо виконавець дійсно не порушив строків - то нема чого оскаржувати. Хіба те, що запізно Вам надіслав
Можете зареєструвати в ВДВС заяву "Прошу надати копію виконавчого документу". Це буде доказом дати отримання постанови ДАІшника. Потім позов згідно вимог КАС України при визнання дій ДАІшника незаконними та скасування його постанови з заявою про поновлення строку в місцевий суд за Вашим місцем проживання

Змінено justvis (15:38 14/09/2010)

опытный писатель **
Киев
С нами с 13.07.2001

14 сентября 2010 в 16:09 Гілками

Виконавчий документ це постанова ДАІ? Саме її я і хочу оскаржити. Тобто виконавча служба зобов'язана мені її надати? А як продовжити термін її оскарження, який складав 10 днів здається? На копії протоколу я розписався що її (копію) отримав. А вже потім дома дочитався, що до протоколу має додаватися постанова ДАІ. Тобто суд може стверджувати, що я її отримав а потім згубив? На самій постанові ДАЇ передбачений підпис порушника щодо її отримання?

энтузиаст *
С нами с 13.03.2010

14 сентября 2010 в 16:19 Гілками

В ответ на:

Виконавчий документ це постанова ДАІ? Саме її я і хочу оскаржити. Тобто виконавча служба зобов'язана мені її надати? А як продовжити термін її оскарження, який складав 10 днів здається? На копії протоколу я розписався що її (копію) отримав. А вже потім дома дочитався, що до протоколу має додаватися постанова ДАІ. Тобто суд може стверджувати, що я її отримав а потім згубив? На самій постанові ДАЇ передбачений підпис порушника щодо її отримання?

Виконавча без проблем видає копії постанов ДАІшників. Але Вам обовязково зареєструвати в них свою заяву, щоб зафіксувати дату отримання постанови про штраф.
В протоколі Ви ставите свій підпис під своїми поясненнями. Копію протоколу ДАІшник зобовязаний надати водію. Те що пишуть, що "дадається постанова" - то для нормального судді ця фраза є вироком для інспектора. Але для Вас це не означає, що Ви отримали постанову. В постанові є графа для підпису про отримання. Якщо немає там підпису - зобовязані надіслати поштою. Тобто, Вам легко буде доводити, що Ви ще не отримували постанови про штраф. Вперше - в ВДВС.
Але у Вас можуть бути заморочки з часом. Там вже може бути друга постанова виконавця.
Напевно потрібно бути готовим чисто технічно оскаржувати і постанову виконавця, якщо не вийде домовитися, щоб він чекав результату оскарження штрафу

опытный писатель **
Киев
С нами с 13.07.2001

17 сентября 2010 в 13:16 Гілками

Відвідав сьогодні ДВС. Написав заяву на продовження терміну виконавчого провадження та заяву на отримання постанови ДАІ. Ну і отримав саму копію. Тепер я так розумію необхідно подовжити термін оскарження Постанови ДАІ та оскаржити її. Це можна зробити в одній позовній заяві до райсуду чи це мають бути два окремих документи? Якщо окремих, то чи можна їх подавати одночасно чи спочатку має бути рішення про подовдення терміну оскарження?

опытный писатель ***
Киев
С нами с 11.03.2010

17 сентября 2010 в 13:28 Гілками

Я бы писал в одном "позове" в суд.
Сначала описываешь почему суду следует восстановить срок обжалования (дата получения постановления), потом идет собственно сам "позов".

энтузиаст *
С нами с 13.03.2010

21 сентября 2010 в 09:34 Гілками

Формально різниці ніякої. Головне, щоб було аргументовано поважність пропуску. Бажано з доказами.
Але так як зараз до відкриття провадження окремо розглядається питання про поновлення строку, то краще заяву подати окремим документом . ІМХО

Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити
Додаткова інформація
0 користувачів і 44 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 4899

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія