с предложением добровольно уплатить им 255 грн. долга до 28.08.10. При этом судя по штемпелю на конверте письмо было отправлно только 01.09.10. По сути дела: действительно как-то поймали на "фен", с нарушением не согласился, о чем и написал в протоколе, копию постановы не выдали, только копию протокола (думаю специально), поэтому оспорить в установленные сроки не смог. Вопрос: На данном этапе что-то можно предпринять или это уже "похоронка" и надо бежать сдаваться?
Да, собственно копию постановы и прислали в конверте. Дата 20.08.10. Дата Постановы ГАИ 23.05.10. Сумма 255 грн. Я так понимаю сумма не удвоена и всроки они уложились. Финита ля комедия?
Маєте право оскаржити обидві постанови. Але якщо Вам пропонує виконавець добровільно сплатити одинарний штраф і якщо виконавець дійсно не порушив строків - то нема чого оскаржувати. Хіба те, що запізно Вам надіслав Можете зареєструвати в ВДВС заяву "Прошу надати копію виконавчого документу". Це буде доказом дати отримання постанови ДАІшника. Потім позов згідно вимог КАС України при визнання дій ДАІшника незаконними та скасування його постанови з заявою про поновлення строку в місцевий суд за Вашим місцем проживання
Виконавчий документ це постанова ДАІ? Саме її я і хочу оскаржити. Тобто виконавча служба зобов'язана мені її надати? А як продовжити термін її оскарження, який складав 10 днів здається? На копії протоколу я розписався що її (копію) отримав. А вже потім дома дочитався, що до протоколу має додаватися постанова ДАІ. Тобто суд може стверджувати, що я її отримав а потім згубив? На самій постанові ДАЇ передбачений підпис порушника щодо її отримання?
Виконавчий документ це постанова ДАІ? Саме її я і хочу оскаржити. Тобто виконавча служба зобов'язана мені її надати? А як продовжити термін її оскарження, який складав 10 днів здається? На копії протоколу я розписався що її (копію) отримав. А вже потім дома дочитався, що до протоколу має додаватися постанова ДАІ. Тобто суд може стверджувати, що я її отримав а потім згубив? На самій постанові ДАЇ передбачений підпис порушника щодо її отримання?
Виконавча без проблем видає копії постанов ДАІшників. Але Вам обовязково зареєструвати в них свою заяву, щоб зафіксувати дату отримання постанови про штраф. В протоколі Ви ставите свій підпис під своїми поясненнями. Копію протоколу ДАІшник зобовязаний надати водію. Те що пишуть, що "дадається постанова" - то для нормального судді ця фраза є вироком для інспектора. Але для Вас це не означає, що Ви отримали постанову. В постанові є графа для підпису про отримання. Якщо немає там підпису - зобовязані надіслати поштою. Тобто, Вам легко буде доводити, що Ви ще не отримували постанови про штраф. Вперше - в ВДВС. Але у Вас можуть бути заморочки з часом. Там вже може бути друга постанова виконавця. Напевно потрібно бути готовим чисто технічно оскаржувати і постанову виконавця, якщо не вийде домовитися, щоб він чекав результату оскарження штрафу
Відвідав сьогодні ДВС. Написав заяву на продовження терміну виконавчого провадження та заяву на отримання постанови ДАІ. Ну і отримав саму копію. Тепер я так розумію необхідно подовжити термін оскарження Постанови ДАІ та оскаржити її. Це можна зробити в одній позовній заяві до райсуду чи це мають бути два окремих документи? Якщо окремих, то чи можна їх подавати одночасно чи спочатку має бути рішення про подовдення терміну оскарження?
Я бы писал в одном "позове" в суд. Сначала описываешь почему суду следует восстановить срок обжалования (дата получения постановления), потом идет собственно сам "позов".
Формально різниці ніякої. Головне, щоб було аргументовано поважність пропуску. Бажано з доказами. Але так як зараз до відкриття провадження окремо розглядається питання про поновлення строку, то краще заяву подати окремим документом . ІМХО