їздив вчора по гриби, заодно тестив навігатор по дорозі туди-назад. Ні іго, ні яндексо-гугли не мають нормальних карт доріг без покриття. Більш-менш виручав озі з растровими генштабівськими кілометрівками. Але генштабівські мапи - старі. 500-метрівки ще старші. Більш-менш мене б влаштовували супутникові фотки хорошої деталізації, але гугл таку деталізацію показує не для всіх районів, там де я вчора їздив - супутникових зйомок нема. Звідси питання - а де їх взяти? Навіть просто супутникові знимки нормальної деталізації, а в озі я вже якось привяжу сам.
затрудняюсь сказать, т.к. не помню откуда свои качал. Но они все не без греха - где масштаб, где склеивание в какой-то области страдает, так что нужно пробовать
Лучше генштабовских километровок в свободном обращении карт просто не существует. Генштаб несмотря на ошибки все же очень точен. Не раз убеждался. Так что не парься - езди по генштабу и все будет.
В ответ на: Лучше генштабовских километровок в свободном обращении карт просто не существует. Генштаб несмотря на ошибки все же очень точен. Не раз убеждался. Так что не парься - езди по генштабу и все будет.
питання досить спірне. Основний мінус кілометрівок - їхня старість. найновіші - 84 року. Основна маса - 76-77рр. 500 - метрові ще старіші, 50-60рр. Натомість супурникові зйомки на гуглмапах - досить свіжі, з деталізацією 250-метрової карти. Я взагалі 250-метрівок в своєму житті мало бачив. Думаю якщо нормально привязати цю супутникову зйомку в систему координат озі - буде найкращий варіант. Тільки от де взяти ці фотки для районів, які не деталізовані в гуглмапах?
Никакой фотоснимок не даст тебе столько информации, как топографическая карта. Я лично карты склееные из фотоснимков, и привязанные в Ози итспользую только как дополнение для поиска проездов и уточнения деталей на местности. Но основная карта - всегда - это топокарта.