теоретично - колби мають бути встановлені вертикально. Але із огляду на ту мізерну кількість води (точніше напір, чи фіг його зна як воно коректніше українською) - як на мене пофіг на положення, єдинеб якщо барахолити - приділяти увагу міцності зїєднань шлангів, що б шланг не був на злам, чи замалий радіус згину і т.і.
Подскажите плз, заметил сегодня значительное подтекание из под крышки помпы. Помпе уже лет 10, если не больше. Но и предфильтры я больше года не менял. Как раз повод поставить новый имеющийся комплект, но если все же первое, то ремонту поддается? Вроде советуют менять диафрагму, кому-то помогало в такой ситуации?
В аналогічній ситуації поміняв всю систему. Вирішив, що 11 років досить і для безпеки замінив все крім бака.
В аналогічній ситуації поміняв всю систему. Вирішив, що 11 років досить і для безпеки замінив все крім бака.
+ 100500. У мене через 8 років експлуатації польського осмос фільтру протягом півроку луснули по черзі дві "голови" (ті частини фільтру куди вкручуються колби з картріджами) і якби мене не було у цей час вдома то була б біда. Майстер з встановлення фільтрів і окремо від нього продавець фільтрів сказали що 7 років експлуатації це підстава замінити увесь фільт цілком. Тим більше оті запчастини по одній плюс робота не сильно то і дешевше виходять.
+ 100500. У мене через 8 років експлуатації польського осмос фільтру протягом півроку луснули по черзі дві "голови" (ті частини фільтру куди вкручуються колби з картріджами) і якби мене не було у цей час вдома то була б біда. Майстер з встановлення фільтрів і окремо від нього продавець фільтрів сказали що 7 років експлуатації це підстава замінити увесь фільт цілком. Тим більше оті запчастини по одній плюс робота не сильно то і дешевше виходять.
регулятор тиску є перед фільтром?
регулятор тиску є перед фільтром?
Є редуктор на вході води холодної в квартиру. 4 атм.
Підкажіть, будь ласка, якщо, через 4 місяці, після встановлення, Система стала видавати у рази меньше фільтрованої води - це вже, як розумію, картриджі на заміну?
Замовив виїздний сервіс(заміна картриджів), але аж на середину наступного тижня(бо немає в них ближчої вільної дати), а вода вже майже не тече ...вже бігав у наливайку за водою.
От думаю, якщо один хоч з картриджів сам поміняю(бо є один під рукою), чи дасть це ефект(хоч на пару днів)?
Підкажіть, будь ласка, якщо, через 4 місяці, після встановлення, Система стала видавати у рази меньше фільтрованої води - це вже, як розумію, картриджі на заміну?
Замовив виїздний сервіс(заміна картриджів), але аж на середину наступного тижня(бо немає в них ближчої вільної дати), а вода вже майже не тече ...вже бігав у наливайку за водою.
От думаю, якщо один хоч з картриджів сам поміняю(бо є один під рукою), чи дасть це ефект(хоч на пару днів)?
Думаю, що треба міняти не "хоч один", а саме мембрану осмосу. Ну і коли відчуваєш сили та наснагу для заміни одного картриджу - нашої тоді сервісмен?
Думаю, що треба міняти не "хоч один", а саме мембрану осмосу. Ну і коли відчуваєш сили та наснагу для заміни одного картриджу - нашої тоді сервісмен?
За нормальних обставин нічого мембрані не мало б статися за 4 місяці. Але бувають різні випадки, в мене один раз бракована мембрана попалася, а один раз посипався вугільний картридж, а за ним пішла мембрана. Чекати сервісників є сенс, якщо є гарантія. (Хоча гарантійно, мабуть треьа міняти кожні 3 місяці картриджі). Якщо ні, то купити 3 фільтри і замінити самому - 15 хв роботи. А далі дивитися, чи відновилася продуктивність чи ні.
Навряд чи проблема у картріджах. Більше схоже на те що сама осмос мембрана забилася, що дивно. Але може бути ще одна причина - здулася гумова груша в накопичувальному баку. Там є така ж "піпка" як на автомобільному колесі і якщо є у тебе чи у когось з знайомих оцей новомодний акумуляторний насос (дуже схожий на павербанк з коротким шлангом і зєднанням під автошину) то можна спробувати ним трохи підкачати грушу у баку.
Навряд чи проблема у картріджах. Більше схоже на те що сама осмос мембрана забилася, що дивно. Але може бути ще одна причина - здулася гумова груша в накопичувальному баку. Там є така ж "піпка" як на автомобільному колесі і якщо є у тебе чи у когось з знайомих оцей новомодний акумуляторний насос (дуже схожий на павербанк з коротким шлангом і зєднанням під автошину) то можна спробувати ним трохи підкачати грушу у баку.
всім, дякую за поради мені, на момент вибору системи, десь попадалися відгуки про випадки бракованої мембрани...як я зрозумів, такі симптоми(продуктивність, за приблизно тиждень, знизилася майже до нуля) не притаманні забитим картриджам.
таки не буду я сам туди лізти, щоби не втратити 5-річну гарантію...хай експерти-сервісники роздивляються/вирішують проблему)
теж схожі проблеми були. думаю через вимкнення водопостачання забилися фільтри та мембрана. але трохи попустило. вже дочекаюсь планового обслуговування. майстер раз в 6 місяців приїздить і міняє що треба. іноді такі фільтри що я в шоці. таке враження що масляний фільтр міняю.
теж схожі проблеми були. думаю через вимкнення водопостачання забилися фільтри та мембрана. але трохи попустило. вже дочекаюсь планового обслуговування. майстер раз в 6 місяців приїздить і міняє що треба. іноді такі фільтри що я в шоці. таке враження що масляний фільтр міняю.
А "трохи попустило" - це як саме вілбулося? Бо в мене, навіть після ночі(за 6 годин+-), наливає 50 грам буквальео і всьо
А "трохи попустило" - це як саме вілбулося? Бо в мене, навіть після ночі(за 6 годин+-), наливає 50 грам буквальео і всьо
спочатку норм текло. за 2-3 секунди перетворювалось на тонюсеньку. і через 5 секунд все. мучив ШІ що пішло не так, так і вирішив самому не лізти. бо купа варіацій фільтрів та трохи інструментів. як покращилось зі світлом, і ситуація з водою покращилась. але не ідеально. але 1.5-2 літри можна набрати.
Перевіряєш систему шляхом відключення баку і спостереженням швидкості набору відносно потужності мембрани(50/75/100 і т.д. GDP). Бо може бути бак(груша), мембрана, префільтри при цьому на мембрану може впливати померлий обмежувач протоку (якось писав, що замінив жабку, потім мембрану. А потім і обмежувач і мембрану, бо на старому нова мембрана померла за півроку) PS Але із гарантією- то не твої питання
спочатку норм текло. за 2-3 секунди перетворювалось на тонюсеньку. і через 5 секунд все. мучив ШІ що пішло не так, так і вирішив самому не лізти. бо купа варіацій фільтрів та трохи інструментів. як покращилось зі світлом, і ситуація з водою покращилась. але не ідеально. але 1.5-2 літри можна набрати.
Не дуже розумію, цю залежність від ситуації із світло/водо-постачанням...в себе такої прямої залежності не спостерігаю...якось воно досить стрімко(за декілька днів/тиждень) скотилося до майже нулячої продуктивності, зате система щось там продукує та булькає... мабуть куби води виливає у каналізацію
Тим часом, вже встиг майже остаточно розчаруватися у придбанні цього диво-сабжу Ну, не стільки у придбанні(купив наче з хорошою знижкою), як у практично відсутності гарантійного(тим більш після) сервісу...бо толку в тій 5-річній гарантії, якщо вже декілька днів, знову (де жавю) бігаю у наливайку з бутлями на перевіс
Усі мої потуги достукатися до filter.ua, щоби виконали свої гарантійні зобов'язання, безрезультатні (звернувся з аварійною заявкою 30.12.25 --- записали на візит "майстра" аж на 7.01.26)...менеджерша сервісу, впевнено так, сказала, що треба лише заміну картриджів зробити, бо забилися й все буде знову працювати. А менеджерша продаж(що мене окучила, купити сабж), на моє делікатне зауваження, щодо такого овно-сервісу, не довго думаючи, відповіла/поспівчувала: "Я вас розумію, але ж так співпало, що були новорічні свята і майстри не працювали"