В мене перед осмосом є ще вхідний в квартиру. Так от після одного з відключень води, пішла така глина, що на фільтрі було десь шаром в 3 мм іржі з землею і глиню, густої, липкої консистенції. Тому запросто все може забитися
Якщо перед осмосом вхідного в квартиру більше ніякого фільтра нема, то достатньо щоб перший поліпропілен заліпило глиною і по всьому. Але теж схиляюся до варіанту, або мембрана, або клапан. Але фільтрам вде 4 місяці, тому починати варто з них. Може поліпропіленові відносно чисті, а посипався вугільний і вбив мембрану. Тому спочатку фільтра, а потім далі по порядку. Один раз розібратися і не треба буде ніяких сервісників за дурні гроші.
Так може не треба навіть міняти ті картриджі, а просто вийняти та подивитися, у якому вони стані? Та і заміна картріджів та постфільтру не таких вже і дурних грошей коштує. Влітку мені обійшлося в 1000 грн. разом з приїздом і роботою. Але ж у камарда фільтр на гарантії.
Може тиск від водоканалу слабший, плюс вода холодна, відповідно продуктивність падає. Але так щоб як у вас то певне фільтрам кінець, а може і мембрані.
Купіть три перших фільтри для осмосу, на ютубі є відео як поміняти там все просто і поміняйте, все одно вже час. А далі побачите куди рухатися
Як на мене то робити це немає ніякого сенсу. Ну не можуть оці два вугільних і один бавовняний (чи навпаки) картріджи за такий термін експлуатації так забитися, щоб не пропускати воду. Так само як і постфільтр. Проблема або у осмос-мембрані, або у баку, або у клапані.
Якщо перед осмосом вхідного в квартиру більше ніякого фільтра нема, то достатньо щоб перший поліпропілен заліпило глиною і по всьому. Але теж схиляюся до варіанту, або мембрана, або клапан. Але фільтрам вде 4 місяці, тому починати варто з них. Може поліпропіленові відносно чисті, а посипався вугільний і вбив мембрану. Тому спочатку фільтра, а потім далі по порядку. Один раз розібратися і не треба буде ніяких сервісників за дурні гроші.
Я також, схиляюся до думки, що фільтри отак, майже раптово, не могли просто в нуль забитися. Відключень водопостачання не було, тиск візуально істотно не падав...
Ще згадую, що декілька років стояв фільтровальна(не осмос) система на 2 колби, то там, навіть більше, ніж за рік(причому як з вхідним так й без нього) фільтри не забивалися так, щоби зовсім не видавало воду...
Дочекаюся таки сервісмена, бо гарантія й все таке...
В тебе гарантія, тому всі ці гадання - трохи після її завершення або відмови. А так для діагностування треба манометр і трохи колупання іх шлангами, можливо деякі кдкменти поперекидати. Бо якщо на першому забитому фільтрі значне падіння тискку - все інще нецікаво. якось було, що на вході 5 атм, а на вході у мембрану - менше 2-х. І це (|), бо ККД майже ніякий, доводиться проливати щє більше води і щє більше забивати префільтри. У випадку забитого обмежувача протоку - аналогічно, в системі на виході з мембрани залишалося 3+ атм
...
Як на мене то робити це немає ніякого сенсу. Ну не можуть оці два вугільних і один бавовняний (чи навпаки) картріджи за такий термін експлуатації так забитися, щоб не пропускати воду. Так само як і постфільтр. Проблема або у осмос-мембрані, або у баку, або у клапані.
Я також, схиляюся до думки, що фільтри отак, майже раптово, не могли просто в нуль забитися. Відключень водопостачання не було, тиск візуально істотно не падав...
Ще згадую, що декілька років стояв фільтровальна(не осмос) система на 2 колби, то там, навіть більше, ніж за рік(причому як з вхідним так й без нього) фільтри не забивалися так, щоби зовсім не видавало воду...
Дочекаюся таки сервісмена, бо гарантія й все таке...
Отже, за результатами довгоочікунваного візиту сервісмена, таки все банально - забився один з трьох(або усі разом, хоча 1-й візуально виглядав значно гірше, ніж наступні) картриджів, поміняли - продуктивність роботи відновилася до початкового свого стану. Сподіваюся, на наступні 4 міс цього вистачить...
...досі, не залишає мене питання(яким переймався ще до покупки ОСМОСа): якщо би стояв вхідний фільтр, на скільки би довше витримали би картриджі?
Можливо було б кращє, бо завжди помирав перший фільтр (всі інші після нього вже все одно- живі чи ні) Я собі доставляв 4-ту колбу, ставив так: 20 > 10 > 5(carbon)>1 мікрон. І дюже важливий тиск на вході, бо впасти через забитий фільтр на 1,5-2 при вході 5bar і вході 2,5bar - "двє бальшиє разніци".
перед осмосом планую на літо доставити загальний на вхід фільтр. поки такий стоїть у ванні. нитка 5мкм. міняю раз на півроку. якщо багато поривів нема, то не забиває аж надто. нема такого як часом відео про мул що треба пальцем знімати. але тиск води на новому фільтрі постійно 4-4.2 атмосфери, на кінець експлуатації сідає до 3.9-4+. Осмос переважно пишуть виробники що від 3 атмосфер має працювати. тому якщо ситуація вище описана саме була за падіння тиску(бо забитий фільтр) то є таки сенс ставити додатковий, щоб ловив той мул і бачити як він забитий
За 2.5 роки користування осмосом, ні разу фільтра не були навіть близько в такому стані, як у вас. Але так, на вході в квартиру ще стоїть додатковий поліпропілен 5 мкм, який міняю раз в 2 місяці орієнтовно, або по потребі.
Добре що все вирішилося.
Нажаль не засняв свiй, що не мiняв понад рiк, чи навiть бiльше. Був ще бруднiший, але на швидкiсть фiльтрацii, навiть iз втомленою помпою це нiби не впливало.