У меня такая сотуация: есть машина отца на которой я хочу ездить. Самая простая ситуация это вписать меня в тех. паспорт (стоит замена т.п гдето 15 гр.) Или взять ген. доверенность и следовательно регистрационный талон (в суме 70гр.) но как мне сказали в ГАИ в обеих случаях мне прийдется заменить старые (4 знака) номера на новые (а это порядка 300 гр. которые как понимаете не очень хочется выкидовать).
Вопрос: законно ли требуют эту в этом случае замену номеров? И как узаконить моё право упрувления родительским авто?
Взять доверенность на управление и ездить!Талон ГАИ развод!
Замена номеров производится только при перерегистрации ТС. При обоих перечисленных вариантах перерегистрации ТС не происходит. Развод.
Замена номеров производится только при перерегистрации ТС. При обоих перечисленных вариантах перерегистрации ТС не происходит. Развод.
Как поступить, если в любом случае надо идти в ГАИ а там хоть и разводят но всё равно требуют замену номеров?
Взять доверенность на управление и ездить!Талон ГАИ развод!
Я то же слышал что это развод, но иногда попадаются такие статьи: http://media.topping.com.ua/news/economy/2004/01/28/248919.html прочитав их уже терзают сомнения. Подскажи пожалуста насколько ты уверен в своей правоте, откуда у тебя эта информация? (просто хочется быть уверенным что если возьму доверенность то не будет проблем потом по этой ситуации). Да и спасибо что ответил.
35. Перереєстрація транспортних засобів проводиться у разі зміни їх власника, місця стоянки, місцезнаходження або найменування власника - юридичної особи, місця проживання або прізвища, імені чи по батькові фізичної особи, яка є власником транспортного засобу, а також кольору, марки або моделі транспортного засобу внаслідок переобладнання чи заміни двигуна або кузова, інших вузлів та агрегатів, що мають ідентифікаційні номери.
и все...
ЗЫ. Я тоже получал временный регистрационный талон на машину 86-го года регистрации - вразумительно мне не ответили на вопрос о причинах "необходимой" перерегистрации и машина осталась на старых номерах
Спасибо, что ответил. Если не тяжело то хотелосьбы знать:
Как давно ты получал временный талон? Замена номеров предполагает перерегистрация транспортного средтва?
Как давно ты получал временный талон?
В мае 2001, но тогда тоже действовали именно эти правила
Конечно - при перерегистрации меняются государственные регистрационные знаки ("номера")
15. На зареєстровані транспортні засоби видаються свідоцтва про реєстрацію, а також номерні знаки, що відповідають державному стандарту України: два номерні знаки - на автотранспорт, один - на мототранспорт, причіп і напівпричіп, дозволи на встановлення на транспортних засобах спеціальних світлових і (або) звукових сигнальних пристроїв та погодження щодо розміщення реклами відповідно до законодавства. У свідоцтвах про реєстрацію транспортних засобів ідентифікаційний номер двигуна не зазначається. ( Абзац перший пункту 15 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1276 ( 1276-2000-п ) від 18.08.2000 ) Технічні паспорти і технічні талони старого зразка діють до їх заміни на реєстраційні документи нового зразка. Якщо власник транспортного засобу передав в установленому порядку право користування і (або) розпорядження ним іншій фізичній або юридичній особі, їм видається підрозділами ДАІ тимчасовий реєстраційний талон на період дії документа, який підтверджує право користування і (або) розпорядження. При цьому у графі "особливі відмітки" тимчасового реєстраційного талона робиться запис "Дійсний до _________ за наявності свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу /технічного паспорта/ серія____N_________". Один екземпляр копії документа, який підтверджує право користування і (або) розпорядження транспортним засобом, залишається у підрозділі ДАІ. ( Пункт 15 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ N 1276 ( 1276-2000-п ) від 18.08.2000 ) Вивезення (пересилання) за межі України номерних знаків, виданих на території України, окремо від транспортних засобів, на які вони видані, не дозволяється. ( Пункт 15 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ N 484 ( 484-2001-п ) від 07.05.2001 )
Как видишь для твоего случая правила перерегистрации не требуют.
Конечно - при перерегистрации меняются государственные регистрационные знаки ("номера")
Это понятно что, при перерегистрации осуществляется замена номеров. А наоборот, когда производится замена номеров осуществляется ли при этом перерегистрацию.
Замена регистрационных номеров есть всего лишь один из этапов перерегистрации, который применяется при необходимости исключительно в рамках перерегистрации.