autoua
Autoua.netФорумРадіо

Реквизиты счета на оплату пользованием РЧ (2/2)

энтузиаст *****
Львов
С нами с 22.01.2011

Re: Реквизиты счета на оплату пользованием РЧ [Re: vitoking]
      31 января 2011 в 21:35 Гілками

В ответ на:

На счет "...не потрібні дозволи на експлуатацію...", прямо в первом абзаце - это понятно.
А, вот, на счет бесплатности?...

Чисто гипотетически можно предположить, что если CB, PMR и LPD уровняли (в правовом аспекте), то и требования для них по части оплаты должны быть одинаковыми.

Якщо я офіційно купляю СІБІ рацію і ОФІЦІЙНО НІДЕ ЇЇ НЕ РЕЄСТРУЮ (завдяки цьому рішенню!) то як я можу, і на основі чого, платити в податкову якусь мзду! Цирк!
Кому я маю щось пояснювати і про щось доводити?????!!!!
Якщо мене зупитить даїшник і поцікавиться то я йому покажу це рішення і на тому питання вичерпуються, томущо там не двозначно сказано (не потребує реєстрації і дозволу!)

І подивіться додаток #6, де чітко розписано на яких умовах я можу користуватися Сібі, ПМР і ЛПД. Якщо за мною буде полювання, прослуховування ефіру і доведуть що як використову СІБІ в підприємницьких цілях то тоді це вже я буду злісний неплатник за раціочастоту (яка, доречі, для цього не призначена).

А те радіоаматор я чи ні немає ніякого значення! Сібі цивільна частота і ВСЕ!
В додатку чітко про це розписано: якщо є СІБІ рація яка не потребує реєстрації і дозволу, і вона працює на цих 40-ка каналах які чітко розписані в додатку, то за яку частоту і на основі чого я маю платити? Це саме стосується РІВНОЗНАЧНО і для PMR і для LPD!

Ясно що якщо я йду, і сам плачу невідомо за що (заповнюю якийсь формуляр взятий невідомо звідки і для чого ) то звичайно що податкова нічого не буде мати проти. Хоче ЛОХ - то нехай платить. Бюджет країни в повній задниці - копійка до копійки...
Народ! Звикайте до нормальних правил. Є дозволено. І там чітко все розписано. Не потрібно філосоствувати.
Ці формуляри призначені для суб'єктів підприємницької діляльності - таксістів і інших діячів І вони платять, і не малі гроші!

Особисто я, за місяць до цього рішення (ще не знав що таке буде ) зробив собі дозвіл на СІБІ який передбачав ЩОРІЧНУ ОПЛАТУ за радіочастоту в розмірі 12 гривень. Дєвочкі з УДЦР які мені це реєстрували почали щось згадувати за податкову. Я в шоці. Кажу я не підприємець - а лише в особистих цілях. Ті бараняться. Мол іди в податкову і там розбирайся. І я би був останнім лохом, якщо б пішов, як придурок, і ходив по кабінетам податкової. Я пішов безпосередньо до начальника УкрЧастотНагляду, показую йому свіжозроблений і проплачений на рік (12 грн) дозвіл. Він дивиться на нього тупо і каже мені: "а нащо ви робили цей дозвіл? Це вже не потрібно для СІБІ. Успіхів!". І за місяць вийшло це рішення. І дозвіл в мене в рамочці як пам'ятка про вонючу совдепію!

Сібі це цивільна частота і не потребує ніяких дозволів і оплат тим більше Хоча це тут і так всім відомо

А хто хоче то нехай платить
А кому прийшло таке повідомлення з податкової, то я думаю варто відіслати рекомендованого листа в податкову де вказати на це рішення і наголосити що ви використовуєте цю рацію на законних підставах як цивільна особа.
А якщо це не допоможе - то піти в ЧастотНаляд і зняти з реєстрації цей дурнуватий дозвіл.
Бо я думаю що то просто колізія виходить. Банальний людський фактор. Вони самі там того рішення не читали і тому автоматом відсилають інфу в податкову. А податковій ПОФІГ!!! частоти не частоти, є пункт оплати і тариф - плати!

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
энтузиаст *****
Львов
С нами с 22.01.2011

Re: Реквизиты счета на оплату пользованием РЧ [Re: nitram]
      31 января 2011 в 21:52 Гілками

І ще, трохи, щоб хтось не казав що я недочитав закон:
В ответ на:

Стаття 318. Платники збору
318.1. Платниками збору є загальні користувачі........ на підставі:
.........
318.1.4. дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою.

Якщо згідно з цим рішенням, від жовтня 2008 року, НЕ ПОТРІБНІ ДОЗВОЛИ НА СІБІ, ПМР І ЛПД, то прошу сказати, на підставі чого я маю платити якийсь збір?????????

Змінено nitram (21:53 31/01/2011)

VIC
энтузиаст *****
Киев
С нами с 17.09.2010

31 января 2011 в 23:01 Гілками

В ответ на:

І ще, трохи, щоб хтось не казав що я недочитав закон:
В ответ на:

Стаття 318. Платники збору
318.1. Платниками збору є загальні користувачі........ на підставі:
.........
318.1.4. дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою.

Якщо згідно з цим рішенням, від жовтня 2008 року, НЕ ПОТРІБНІ ДОЗВОЛИ НА СІБІ, ПМР І ЛПД, то прошу сказати, на підставі чого я маю платити якийсь збір?????????

а если передатчик имеет возможность перестройки за пределы CB LPD и PMR и (или) превосходит по мощности?

soe
member *****
37 лет за рулем, Киев
С нами с 15.03.2009

Re: Реквизиты счета на оплату пользованием РЧ [Re: VIC]
      1 февраля 2011 в 01:20 Гілками

В ответ на:

а если передатчик имеет возможность перестройки за пределы CB LPD и PMR и (или) превосходит по мощности?

не, ну тут однозначно лицензия радиолюбительская...

а по СиБи - ну раз начальник сказал, значит так оно и есть.
Штука только в том, что ваша станция должна быть в реестре.
Президент напрягся - в реестр внесли.

старый писатель ***
49 лет (26 лет за рулем), Киев
С нами с 22.10.2010

Re: Реквизиты счета на оплату пользованием РЧ [Re: soe]
      1 февраля 2011 в 08:18 Гілками

В ответ на:

Могу, конечно, ошибаться, но здесь http://www.nkrz.gov.ua/uk/activities/ruling/1225269361/ украинским по белому "...без установлення додаткових вимог до конкретної моделі РЕЗ з ознаками, наведеними в додатках:...".
Т. е. если CB-шка, LPD-шка или PMR-ка соответствует "вимогам", которые описаны в приложении 6, то никаких требований "до конкретної моделі РЕЗ", а, значит, и никакого реестра.

soe
member *****
37 лет за рулем, Киев
С нами с 15.03.2009

Re: Реквизиты счета на оплату пользованием РЧ [Re: Kucha]
      6 февраля 2011 в 00:51 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

Могу, конечно, ошибаться, но здесь http://www.nkrz.gov.ua/uk/activities/ruling/1225269361/ украинским по белому "...без установлення додаткових вимог до конкретної моделі РЕЗ з ознаками, наведеними в додатках:...".
Т. е. если CB-шка, LPD-шка или PMR-ка соответствует "вимогам", которые описаны в приложении 6, то никаких требований "до конкретної моделі РЕЗ", а, значит, и никакого реестра.

да, запамятовал, не сосем так
Согласно додатку, станция должна иметь заводскую маркировку и/или сертификат сответствия (как Президент даёт)

энтузиаст *****
Львов
С нами с 22.01.2011

Re: Реквизиты счета на оплату пользованием РЧ [Re: soe]
      6 февраля 2011 в 13:32 Гілками

В ответ на:

да, запамятовал, не сосем так
Согласно додатку, станция должна иметь заводскую маркировку и/или сертификат сответствия (как Президент даёт)

Маркування бажане, але не обов'язкове! Ця вимога носить рекомендаційний характер (для простої візуальної ідентифікації): "...рекомендовано застосовувати спеціальне маркування яке наноситься виробником або постачальником...".

Тобто, диллер, який постаччає станції, так чи інакше має мати на них сертифікат - просто, на певну модель/моделі, а не по серійних номерах! І мав би на них нанести дане маркування (що є першими шістьма літерами номера сертифікату). А не нанесе, то це вже не наші проблеми!
А якщо я купляю собі таку рацію за кордоном? Я НЕ ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ(!) її ніде реєструвати, просто зберігаю, інструкцію, чек наприклад, і все!

Ці маркування носять РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ характер.

Все решта є детально вище описане і НЕ ПОТРЕБУЄ ніякої реєстрації і виправдання перед кимось! Є рішення, і крапка!

Ну, звичайно, якщо у вас не FRS хе-хе
Тоді..... (по ситуації)

P.S.
Треба попросити топікстартера змінити назву теми на "CB, LPD, PMR в Україні вже є дозволені з 2008 року!" наприклад. Тоді це допоможе іншим читачам відразу знайти для себе правильну відповідь.

Змінено nitram (13:40 06/02/2011)

kym 2
V.I.P *
65 лет (47 лет за рулем), Киев
С нами с 09.04.2010

6 февраля 2011 в 17:50 Гілками

В ответ на:

P.S.
Треба попросити топікстартера змінити назву теми на "CB, LPD, PMR в Україні вже є дозволені з 2008 року!" наприклад. Тоді це допоможе іншим читачам відразу знайти для себе правильну відповідь.

обещаю сие сделать апосля окончания бодания с налоговой
вот получу официальный письменный ответ - потом по ситуации

важничающий писатель **
17 лет за рулем, Киев
С нами с 19.06.2009

6 февраля 2011 в 17:50 Гілками

Да какая разница, работает станция за пределами диапазона, не работает-кто ее у вас проверять будет по месту жительства? Инспекторы налоговой совместно с инспекторами УДЦР? Этого не будет, так как УДЦР этмим заниматься не станет, ведь вы радиолюбитель.
А, кроме того, проверка РЭС не в компетенции налоговой, так как они техничесмки некомпетентны.
Да и все "дозволы" выдаютсья на "р-ст саморобна, без номера".
О чем речь?
Получили позывной и "дозвил" на 5 лет и забыли.
топикстартеру могу посоветовать-не обращайте внимания на такие письма из налоговой, а если уж написали им-просто ждите ответ.
Пускай они сами шевеляться им нужнее, это ведь они должны доказать, что вы им должны платить, а не вы должны доказывать, что им платить не должны. Ведь они за это зарплату получают, не вы.

энтузиаст *****
Львов
С нами с 22.01.2011

Re: Реквизиты счета на оплату пользованием РЧ [Re: kym]
      6 февраля 2011 в 22:55 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

P.S.

обещаю сие сделать апосля окончания бодания с налоговой
вот получу официальный письменный ответ - потом по ситуации

Ви вже хоч листа їм написали з посиланням на рішення 1174 від 23.10.2008?

Хоча це такий маразм: вони пошлють вас у частотнагляд, а частотнагляд ще кудись...
Короче, чекаємо звісток від вас!

kym 2
V.I.P *
С нами с 09.04.2010

6 февраля 2011 в 23:06 Гілками

конечно
письмо написано и сдано в налоговую с отметкой о примке на втором экземпляре

kym 2
V.I.P *
С нами с 09.04.2010

Re: Реквизиты счета на оплату пользованием РЧ [Re: kym]
      18 февраля 2011 в 20:10 Гілками

получил ответ-подтверждение из налоговой - радиолюбители ничего не платят

проблема была в следующем: в УЧН мне выдали дозвил и присвоили радиолюбительский позывной
а в налоговую подали сведения, что я якобы юридическое лицо
ессно в налоговй быстренько взяли на карандаш и через год затребовали предъявить отчеты
причем ежемесячный платеж копеечный
но за НЕподачу ежемесячных деклараций - 10 минималок за каждую НЕподачу.....

после моего обращения с цитатами из документов, которые выше присоветовали, в налоговой проверили - я приватна особа, а не пидприемець

а в УЧН не специалисты, а долбонатики.....

зы.
ау, урод: если ты читаешь - я тебя охарактеризовал вслух как ты есть....
всем остальным мои сорри за грубость

тему можно закрыть
к сожалению изменить название - нет доступа.

Змінено kym (20:11 18/02/2011)

Autoua.netФорумРадіо
Додаткова інформація
0 користувачів і 7 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  plexmen, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 6622

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія