Є два питаннячка, на які хотілося б почути кваліфіковану відповідь: 1. Є такий унікальний розмір 245/55/19. Стоїть Bridgestone Dueler H/L. Трохи порився в неті і ніяк не знаходжу альтернативи - тобто виходить, що це унікальний розмір, створений спеціально під конкретну модель, і більше ніким не випучкається? Чи може я погано шукав? Це всесезонка, а хотілося б винятково літню гуму, адже для зими окремо є Нокіан Хака.
2. Як розмір коліс (НЕ ширина профілю) впливає на споживання? В неті відповіді діаметрально протилежні - одні сайти (наприклад AutoBild) пишуть, що маленькі колеса екологічніші і економічніші, адже двигуну їх легше розкручувати. Інші навпаки - динаміка погіршується, але збільшення розміру призводить до ефекту зменшення передаточного числа і при одній швидкості частота обертів коленвала менша, одже і використання менше. Що є правда і в який бік можна відхилитись щоб, при тій же манері їзди, покращити економічність і екологічність (я розумію, що цифри все одно будуть мізерними, та все ж...)?
п.с. окремої теми не створював, думаю ця підійде повністю