Всім доброго дня! Така ситуація.Працюю на фірмі.Для вирішення службових питань мені потрібен автомобіль.У фірми лишнього авто нема,запропонували взяти в оренду мій власний. За кермом буду їздити тільки я, по справах фірми,де я працюю і тільки в робочий час. Поїздки на 80% по області. Бензин дадуть з розрахунку 10л/100 км(авто з обємом 2.5л так і хаває,а якщо чисто по місту,то і більше) Хто в курсі таких справ,що як і де? Які можуть бути підводні каміння,на яких умовах орендують новий автомобіль,бо до цього часу я з такими питаннями не стикався... просвітіть будь-ласка...
Ну так амортизацию закладывать надо. Расчет сам придумай. Как минимум стоимость капитального ремонта на пробег и в расчета на один км. + к этому обслуживание (Масло ТО, фильтры); опять таки переведенное на стоимость на 1 км. Ну а формулы и коэффициенты составляй сам.
Раніше було "подвійний бензин", це щоб і амортизацію врахувати. При теперішніх цінах на бензин мабуть закладають "подвійний газ"
Я закладывал 2.5 стоимости бензина. Амортизация грубо - сколько влил бенза столько отложи на запчасти и еще чуток сверху на разных Гайцов , омывайку, ямковисть на дорози
Я закладывал 2.5 стоимости бензина. Амортизация грубо - сколько влил бенза столько отложи на запчасти и еще чуток сверху на разных Гайцов , омывайку, ямковисть на дорози
ИМХО вариант правильный, но обычно за аренду в договор вписывают фиксированную сумму в месяц.
Я бы в расходы внёс все ремонты на сервисном ТО, как обязалавка которую оплачивает фирма. Тоесть если что-то поламалось, то едишь на сервис, ремонтируешь, а фирма за ремонт по безналу перечисляет деньги.
Я бы в расходы внёс все ремонты на сервисном ТО, как обязалавка которую оплачивает фирма. Тоесть если что-то поламалось, то едишь на сервис, ремонтируешь, а фирма за ремонт по безналу перечисляет деньги.
Ну такий варіант думаю був би актуальним , при інтенсивному використанні,і щодня А як бути,коли коли авто використовується в службових цілях один-два чи три дні в тиждень,і набігає по 200-250 -300 км?
у нас так: в месяц 500 гривен за аренду бензин; ремонт (колодки фильтра и т д); страховка- за счет компании.
Договор аренды ТС с участием физлица должен иметь нотариальную форму.