Суд визнав винуватцем в ДТП водія маршрутки, що зіштовхнулася зі мною. Документи були передані в страхову, там казали, що виплатимо через місяць. Зараз вони кажуть інше: не будемо платити, бо на того водія не поширюється поліс ГО. Водій - винуватець каже, що платити не збирається. От у мене і питання: подавати в суд на винуватця, чи звернутись до МТСБУ, що ефективніше?
В ответ на: Уже скорее всего не заплатит: там надо заяву написать в достаточно короткий срок с момента ДТП. А я так понял, что больше месяца уже прошло.
Зачем писать дезу? Это для виновника короткий срок, а не для потерпевшего. Вбиваем в гугль "Закон України про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів", открываем первую ссылку на сайт ВР и читаем до просветления.
В ответ на: Суд визнав винуватцем в ДТП водія маршрутки, що зіштовхнулася зі мною. Документи були передані в страхову, там казали, що виплатимо через місяць. Зараз вони кажуть інше: не будемо платити, бо на того водія не поширюється поліс ГО. Водій - винуватець каже, що платити не збирається. От у мене і питання: подавати в суд на винуватця, чи звернутись до МТСБУ, що ефективніше?
Есть еще третий вариант: выяснить, на каких законных основаниях водитель работал на маршрутке, и если в качестве наемного рабочего, то еще один простой способ - сбить денег с юрлица-владельца маршрутки (ибо он отвечает за ущерб, нанесенный его работниками в ходе выполнения ими производственных обязанностей).
Хотя вариант с МТСБУ отнюдь не сложен... только потом придется побороться за недоплаченный по-умолчанию НДС (с вариантом юрлица этой проблемы не будет).
Есть еще третий вариант: выяснить, на каких законных основаниях водитель работал на маршрутке, и если в качестве наемного рабочего, то еще один простой способ - сбить денег с юрлица-владельца маршрутки (ибо он отвечает за ущерб, нанесенный его работниками в ходе выполнения ими производственных обязанностей).
Щось мені цей варіант здається тупиковим. По-перше нюхом чую, що ніяких законних підстав там не було, а по-друге хто це із власників буде зі мною на такі теми розмовляти?
Прикріпляю лист від Добробута. Ще таке питання: чи зобов'язана СК Добробут повернути мені всі матеріали справи (оригінали документів), щоб я з ними звернувся в МТСБУ?
СК "Добробут" могу охарактиризовать как "порядочные кидалы" сначала специально обещают все выплатить а потом в отказ идут,чтоб у них лицензию отобрали и офис на Игоревской\Сагайдачного сгорел нафик уродов сборник по этому адресу документы не вернут скажут что угодно,что они их потеряли,сгорели,на офис было нападение и они украдены вместе с деньгами для выплат
Ну що, таки добився я свого. Сьогодні на мій рахунок було нараховано відшкодування від Добробуту. Тихою сапою я таки свого добився.
Алгоритм дій був такий: спочатку я звернувся до МТСБУ, оскільки Добробут відмовлявся виплатити буцімто через те, що винуватець аварії не був застрахований. МТСБУ розглянула моє звернення і надіслала листа на адресу Добробуту (копія мені), в якому аргументовано доводила, що Добробут не правий і має зв"язатись зі мною і виплатити відшкодування. Я взяв паузу і не отримавши відшкодування і будь-якої реакції від страхової на цього листа надіслав листа-скаргу в Кабмін. Кабмін як водиться перенаправив мого листа до відповідного міністерства, звідки мені прийшла відповідь, що Добробут порушив законодавство і щодо нього будуть вжиті заходи. Після цього Добробут надіслала мені листа, в котрому повідомила, що прийнято рішення щодо виплати мені відшкодування, а також пені за затримку з виплатою. Отже, минуло "якихось" десять місяців і я нарешті отримав свої гроші.
Шановні колеги автолюбителі. Я хочу, щоб ви знали, що боротись зі свавіллям страхових компаній можливо! Написати кілька листів до відповідних інстанцій не потребує багато часу, зусиль та грошей. Вам все-одно нічого втрачати, а ці мінімальні зусилля, як бачите, приносять результати. Успіхів!
Щось мені цей варіант здається тупиковим. По-перше нюхом чую, що ніяких законних підстав там не було, а по-друге хто це із власників буде зі мною на такі теми розмовляти?
Как раз сбить денег с юрлица значительно проще, чем с физика. Потому что на юрлицо существует больше рычагов воздействия (например, принудительное безакцептное списание со счета по решению суда).
Дрындровер 18.01.2012 22:32 пишет: Отже, минуло "якихось" десять місяців і я нарешті отримав свої гроші.
Шановні колеги автолюбителі. Я хочу, щоб ви знали, що боротись зі свавіллям страхових компаній можливо! Написати кілька листів до відповідних інстанцій не потребує багато часу, зусиль та грошей. Вам все-одно нічого втрачати, а ці мінімальні зусилля, як бачите, приносять результати. Успіхів!
В листах нічого особливого немає. Я отримав листа від МТСБУ, в якому МТСБУ трактував ситуацію так, що страхова має заплатити. Далі просто зіштовхнув їх лобами, написавши листа на Кабмін приблизно такого змісту: ви, чиновники, примушуєте мене страхуватись, а я ось не можу отримати відшкодування. І долучив до цього листа копію відповіді від страховика, де мені відмовляють у виплаті і копію листа МТСБУ. Ось власне кажучи і все.
Пені нарахували у відповідності із законом. Вони зайвого не нарахують
basket -man 20.01.2012 14:26 пишет: "только потом придется побороться за недоплаченный по-умолчанию НДС"... а почему не платят и как бороться с этим?
Это страховые по-умолчанию НДС недоплачивают. А юрлицо как раз его даже не подумает вычитать По поводу борьбы за выплату НДС страховыми я как раз нахожусь в стадии борьбы. Пока готовлюсь на бумажном уровне (официальная переписка с МТСБУ, потом с налоговой, на письмо которой сослался МТСБУ... в общем, когда пройду полный путь - расскажу).