Підскажіть шляхи вирішення, або порадьте кваліфікованого електрика.
Проблема така: Сьогодні вранці раптом пропало світло, без будь-яких супутніх подій.
Перше шо спало на думку - перевірити автомати на щитку. Дивлюсь, всі вирублені...
Вмикаю перший, другий, третій - бац!!! Іскріння з цього автомата і вирубаються всі!
Що це може бути? Сам автомат міг навернутись? Вже не молодий в принципі... Ну не могло ж вночі раптово шось в проводці закоротити?..
Зараз розібрав розетки, від'єднав всі дроти що до них підходять. Мабуть КЗ таки десь на шляху до розеток від коробок зі скрутками, бо коротить на всіх спусках до розеток...
попробуй прозвонить розеточные провода на КЗ при выключеном автомате. Если все ОК - значит автомат, если есть КЗ - то искать электрика, пусть удлиняет.
В ответ на: попробуй прозвонить розеточные провода на КЗ при выключеном автомате. Если все ОК - значит автомат, если есть КЗ - то искать электрика, пусть удлиняет.
В ответ на: Зараз розібрав розетки, від'єднав всі дроти що до них підходять. Мабуть КЗ таки десь на шляху до розеток від коробок зі скрутками, бо коротить на всіх спусках до розеток...
Там, де омметр покаже найменший опір, на рівні 0,ХХ Ом. Це місце буде найближчим до КЗ.
При выключенном автомате осмотреть коробки на предмет характерного нагара от КЗ. Если тааковой найдется, можно и самому разобраться. Развести скрутки, перекрутить. Если в коробках ни запаха ни сажи - замкнуло в штробе, в стене. Гвоздь или шуруп или дюбель не забит на линии "от коробки до коробки"? Он мог стать миной замедленного действия. Или где-то возле автоматов, в жгутах этих. На форуме есть электрики. Вольтик есть, ник его латиницей с дефисом, по-моему.
в меня как-то сосед гвоздь вбил в стенку, и попал аккурат в проводку кнопки звонка, замкнул ее. когда я вернулся с работы звонок уже вытек, хорошо, что не загорелся. мораль: проводка сама по себе не коротит. может были какие-то пере!тановки, ремонт, или включали мощное оборудование (от нагрузки провода грелись изолента плавилась)
у мене колись так раптово почала відрубатись розеточна група. Благо, що був вихідний. Я з "цешкою" пішов по ланцюжку, повідкривав всі коробки зі скрутками, знайшов у всіх кімнатах комутуючі розетки... виявилось, що почала пробивати "на масу" проводка в самій дальній спальні. Щоб запрацювали всі інші розетки прийшлось від’єднати три розетки спальні, а через дейкий час просто перекласти до них проводку. Шукати та намагатись ліквідовувати "пробій" вирішив не варто.
В ответ на: в меня как-то сосед гвоздь вбил в стенку, и попал аккурат в проводку кнопки звонка, замкнул ее. когда я вернулся с работы звонок уже вытек, хорошо, что не загорелся. мораль: проводка сама по себе не коротит. может были какие-то пере!тановки, ремонт, или включали мощное оборудование (от нагрузки провода грелись изолента плавилась)
З сусідським гвіздком вірогідність дуже мала...
А от версія з перевантаженням більш вірогідна. Будинок побудований в кінці 90-х, проводка - алюмінієві дроти, якість ізоляції відповідна.
Хоча самі злі споживачі, на які в захваті посилався жеківський електрик, кондиціонери паспортною піковою потужністю 700 ват... Ну одночасно обидва працювали звісно, але хіба то страшне навантаження?! Праска - 1300 ват, пилосос 1700...
В ответ на: у мене колись так раптово почала відрубатись розеточна група. Благо, що був вихідний. Я з "цешкою" пішов по ланцюжку, повідкривав всі коробки зі скрутками, знайшов у всіх кімнатах комутуючі розетки... виявилось, що почала пробивати "на масу" проводка в самій дальній спальні. Щоб запрацювали всі інші розетки прийшлось від’єднати три розетки спальні, а через дейкий час просто перекласти до них проводку. Шукати та намагатись ліквідовувати "пробій" вирішив не варто.
Схожа ситуація, за виключенням талановитої розводки - на одній лінії всі розетки, на іншій все освітлення, та талановитих штукатурів - частина коробок зі скрутками просто замуровані штукатуркою та заклеєні обоями.
В ответ на: у мене колись так раптово почала відрубатись розеточна група. Благо, що був вихідний. Я з "цешкою" пішов по ланцюжку, повідкривав всі коробки зі скрутками, знайшов у всіх кімнатах комутуючі розетки... виявилось, що почала пробивати "на масу" проводка в самій дальній спальні. Щоб запрацювали всі інші розетки прийшлось від’єднати три розетки спальні, а через дейкий час просто перекласти до них проводку. Шукати та намагатись ліквідовувати "пробій" вирішив не варто.
Схожа ситуація, за виключенням талановитої розводки - на одній лінії всі розетки, на іншій все освітлення, та талановитих штукатурів - частина коробок зі скрутками просто замуровані штукатуркою та заклеєні обоями.
якщо це розетки, то можна перевірити без коробок - подивись найближчі до входу розетки у кожній кімнаті. дуже ймовірно, що на ці розетки приходить підвід і з цих же розеток йде далі проводка на інші розетки кімнати. якщо проблема десь у проводці розеток в якійсь по кімнаті, то ти можеш на першій розетці відкинути всі інші - сама розетка виступае в ролі такої собі комутуючою колодки. може я не дуже зрозуміло кажу?
В ответ на: якщо це розетки, то можна перевірити без коробок - подивись найближчі до входу розетки у кожній кімнаті. дуже ймовірно, що на ці розетки приходить підвід і з цих же розеток йде далі проводка на інші розетки кімнати. якщо проблема десь у проводці розеток в якійсь по кімнаті, то ти можеш на першій розетці відкинути всі інші - сама розетка виступае в ролі такої собі комутуючою колодки. може я не дуже зрозуміло кажу?
Та нє, все зрозуміло ) Вчора якраз займався прозвонкою, порозбирав всі розетки, розкомутував паралельні підключення. КЗ на всіх спусках, таки замкнуло десь в "корневищі", що від щитка йде (
В ответ на: якщо це розетки, то можна перевірити без коробок - подивись найближчі до входу розетки у кожній кімнаті. дуже ймовірно, що на ці розетки приходить підвід і з цих же розеток йде далі проводка на інші розетки кімнати. якщо проблема десь у проводці розеток в якійсь по кімнаті, то ти можеш на першій розетці відкинути всі інші - сама розетка виступае в ролі такої собі комутуючою колодки. може я не дуже зрозуміло кажу?
Та нє, все зрозуміло ) Вчора якраз займався прозвонкою, порозбирав всі розетки, розкомутував паралельні підключення. КЗ на всіх спусках, таки замкнуло десь в "корневищі", що від щитка йде (
ще як варыант "автомат" не смердить паленим? коли там підгорають контакти, то він починає грітись і вирубатись. Хоч з автоматом це наростає поступово, але нало що, як варіант де шукати. а продзвонити самий початок ланцюга - від’єднати квартиру від автомату і перевірити на КЗ квартирні кінці - що показує?