Саня2 07.11.2011 10:08 пишет: Уточняю: в квартире.
Мне мой провайдер обьяснил частые пропадания услуги в доме, что во время включения отопления возникают перепады напряжения, которые выбивают автомат на питании их свича. Взаимосвязь отопления и перепадов так и не осилил. Но может она есть?:)
Саня2 07.11.2011 09:40 пишет: .. и одна люминисцентка. Почему осенью чаще выходят из строя лампочки?
галогенки в квартире 12В? или те шо 220?
Те шо по 220. И в сказки что 12-ти вольтовки горят реже, я тоже не верю. Люстра с 12 вольтовками и трансформатором выкинута была год назад, ибо замахался их менять. А плюс еще погорели патрончики.
Змінено Саня2 (19:59 07/11/2011)
deleted
Анонім
Re: Минус три галогенки за две недели...
[Re: Саня2]
7 ноября 2011 в 20:44 Гілками
Те шо по 220. И в сказки что 12-ти вольтовки горят реже, я тоже не верю. Люстра с 12 вольтовками и трансформатором выкинута была год назад, ибо замахался их менять. А плюс еще погорели патрончики.
Ну це ж не ті скачки, які небезпечні лампі розжарювання, по суті якою і є галогенова лапа... Навіть 16-ти поверховому будинку, на 250 квартир не може включитись в один момент півтора десятка обігрівачів, загальною суммою в 20 кіловат. Але і двадцять кіловат для 500-кіловатної підстанції, що біля дому - укус комара. Може я не так розмірковую? Тоїсть просідання незначні струму є, але галогенкам це не вадить. Якесь інша є законмірність.
deleted
Анонім
Re: Минус три галогенки за две недели...
[Re: Саня2]
7 ноября 2011 в 22:00 Гілками
Тоїсть просідання незначні струму є, але галогенкам це не вадить. Якесь інша є законмірність.
ну факт у тому що на перевантаженій підстанції галогенки живуть менше. теорію легко можна підвести але навіщо теоретично правильний трансформатор на 12В зменшує проблему, але зараз і транси пішли одноразові, ніфіга вже допомагають.
ну і ще причина може бути у тому що прийшов строк тим лампам. не раз помічав коли лампи з однієї партії масово горять через рік.