Все життя тягне до ручної роботи по дереву. Дідо працював на лісокомбінаті, в селі є станок на якому бачив як робились столи, табуретки, лавочки, вікна ітд. Дитинство пройшло, в селі появляюсь декілька раз в рік на свята і все. Є бажання робити меблі в себе в підвалі після роботи та на вихідних. Інструменту ніякого нема. З чого починати незнаю. Як вважаєте чи має шанс на існування такий додатковий заробіток? Скільки можна додатково заробляти в майбутньому? (коли наберусь досвіду і вийду на гарну якість продукції) Розкажіть з чим можуть бути проблеми.
Інструменту ніякого нема. З чого починати незнаю.
Может и не стОит начинать-то?
інструмент можна продати, а робити щось треба! "Покращення" з кожним роком!
Чтобы продать что-нибудь ненужное - надо сначала купить что-нибудь ненужное (с)Матроскин
Є бажання робити меблі в себе в підвалі після роботи та на вихідних. Інструменту ніякого нема. З чого починати незнаю. Як вважаєте чи має шанс на існування такий додатковий заробіток?
1. Може не варто плутати бізнес і хоббі? На сьогоднішній день, зважаючи на відсутність досвіду, інструменту, зв'язків з постачальниками матеріалів, ... навряд чи такий "бізнес" взагалі буде рентабельним. Як на мій погляд, якщо подобається певна справа - роби, але розглядай цю справу виключно як захоплення і, відповідно, плануй витрати на це захоплення. Якщо вдасться продати якісь вироби і компенсувати свої витрати - що ж, це добре, не вдасться - ти нічого не втрачаєш. 2. З чого почати - www.google.com Слава богу, зараз в мережі інформації на майже будь-яку тему валом. Від цілком пристойних підручників, до можливості купити інструмент, обладнання, матеріли.
Скільки можна додатково заробляти в майбутньому? (коли наберусь досвіду і вийду на гарну якість продукції) Розкажіть з чим можуть бути проблеми.
На сьогоднішній день питання безглузде - ти навіть не знаєш що конкретно збираєшся виробляти, не кажучи вже про якийсь розрахунок витрат і часу. Як можна сказати скільки ти будеш заробляти? Починай - наб'єш руку і шишок на голові, наберешся досвіду, а там сам вирішиш чи має воно сенс.
А я думаю що якщо вже є приміщення і станок то столяркою завжди можна підробити. Наприклад, мені треба просто дерев"яні, нефарбовані, широкі рами для картин. Не можу знайти де замовити. Друзі якомусь столяру замовляли меблі. Зараз людей, які вміють працювати з деревом, якось не дуже багато залишилось. А ті що вміють коштують дорого. Якщо вчитися і потроху знаходити клієнтуру то перспективи, думаю, є. Бажано знати англійську мову. У них там (в Америці, к приміру) такая діяльність на високому рівні. Я колись цікавилась.
У меня на сегодня есть в использовании: 1 помещение 2 циркулярка 3 электролобзик 4 сабельная пила 5 бензопила 6 сверловочный станок 7 дрель 8 шуруповерт 9 фрезер 10 сварочник инвертор 11 заточной станок 12 болгарка 13 рубанок 14 тиски, куча крепежа, шурупов, болтов, ключей и прочая.
Но реально после работы я хочу СПАТЬ! Даже для себя сделать что-то, могу только в выходные и то через раз