Подорож вихідного дня (точніше, двох днів) в Букський каньон на річці гірський Тікіч, с.Буки, 30 км від Жашкова.
Каньон починається від мосту, що вище за течією з невеличкої греблі та пам’ятника Ульянову(Леніну) І від мостику починається ділянка, яка і має назву Букський каньон. По правому берегу можна пройти на екскурсію до першої в радянській Україні ГЕС, що була побудована за планом ДЕЕЛРО у 1929 році. До ГЕС веде канал, по якому вода відбиралася до електростанції, довжиною може до 100 метрів. Канал підходить до верхньої будівлі, де вода запускалася у 2 труби ]http://s019.radikal.ru/i633/1205/4b/378ded973119.jpg[/изображение] Труби йшли вниз по схилу до будівлі ГЕС, де вода обертала турбини. ]http://s017.radikal.ru/i403/1205/be/f2095509136f.jpg[/изображение] І виходила назад в річку. Власне, основна мальовнича частина каньону і починається біля будівлі ГЕС Перший день закінчився прогулянкою біля мосту, до ГЕС. Було спекотно, багато людей і тепла вода, тому більше нікуди не пішли, а закінчили день процедурою відкриття купального сезону.
Наступного дня прогулялись каньоном з другого боку, від мосту, що нижче за течією. Ранок на гірському Тікічі В кінці каньону кар’єр, де добували каміння. Висота матрів не менше 25 Сам каньон дуже мальовничий, трохи шкода, що не взяли надувного човна.
Одна із скель названа на честь відомого українського геолога Родіонова Вода чиста, риби багато, але на рибалку не вистачило ще одного дня Будівля ГЕС з верху протилежного берега
Домашні яйця, сир та молоко, м’ясо на вогні та самогоночка, чиста природа, хороша погода та мальовничі пейзажі. Хороший відпочинок вийшов. ПС. Повертались 3-го в обід - "захоплення Київа" ще не почалося
Супер! Тоже хотим туда съездить скоро. Ночевали в палатке? Народу не сильно много (в том числе стремного)?
Как ночевку организовали? Были в Буках пару лет назад, очень хотелось остаться ещё на день, но вопрос с ночлегом так и решили, поздно вечером отправились домой
Спасибо, шикарно! Давно не получал такого удовольствия от фотографий!
Чудово, чимось нагадує гранд-каньон річки Колорадо. Але там менше зелені...
Супер! Тоже хотим туда съездить скоро. Ночевали в палатке? Народу не сильно много (в том числе стремного)?
Наметів там достатньо, і місць теж вистачає. Але ми ночували у місцевого мешканця в сільському будинку, він пустує, але у повному порядку. Від каньону далеченько, їздили машинами, але це ніяк не проблема була.
Народу вдень багато. І машинами заставлено, і екскурсії приїжджають. Але під вечір розходяться-роз’їжджаються і ранком мало, поки понаїдуть куп сміття теж не бачив, все більш-менш чисто. Може через самий початок сезону.
Стрьомного народу взагалі не помітив. Зняв рюкзак, коли фоткались і забув його у траві, а там пара об’єктивів, а головне - доки на машину, права. Дійшли вже до машин і я помітив... Побіг - лежить там, де і лежав, а повз люди гуляють, поруч шлёпки стоять тих, хто поліз на скелю фоткатись. От так, ніхто і не позарився
ПС. за фотки (завалені горизонти, провалене небо і т.п.) не пинати плз, ще не сортував і не підчищав, взяв як є для звіту камерних джпегів, а то обробляти тиждень буду.
Чудово, чимось нагадує гранд-каньон річки Колорадо. Але там менше зелені...
і скелі мабуть вищі
Как ночевку организовали? Были в Буках пару лет назад, очень хотелось остаться ещё на день, но вопрос с ночлегом так и решили, поздно вечером отправились домой
Акварельці відповів - випадково знайшовся контакт місцевого дядьки з будинком.
Кого цікавить - можу поділитись Будинок пустий, меблі всі є, холодильник телевізор (нафік не потрібний), плитку з собою брав, місь там з десяток набереться спальних. у двір 4 машини можна загнати, місце для шашлику+дрова у наявності. Яйця+молокопродукти у сусідів. На питання "скільки грошей?" відповідь "Я не знаю, ніхто не здає - скільки дасте, стільки і буде"
Ясно, спасибо большое за ответ и фотоотчет!
можно и мне контактик, буду благодарен тоже собирались ехать на 1-2 мая, к сожелению в последний момент супругу не отпустили с работы
надо же все так просто оказалось. Контактом поделись, пожалуйста, жду в личку в какие-то летние выходные обязательно сьездим, каньон просто манит. А может и не в выходные получится, вообще идеальным вариант.