Производитель рекомендует то, что ему выгодно, но не обязательно самое лучшее/качественное/етц. Например финишка STABIL намного лучше HP Финиш (чище зерно, легче шкурится, крепче держится), но Кнауф пишет что на ротбанд/HP Старт/сатенгипс класть только НР Финиш, ниаче адъ и кары небесные.
Що заважає використовувати ще й старт від Stabil? До речі, при вірному використанні Ротбанду - він майже не потребує фінішної обробки, на відміну від Голдбанду. Про Сатенгіпс - взагалі краще промовчу.
Первое что нашел из негативов о фугенфюллере - очень плохо шкурится. Для меня это важно - руки свои, не казенные. Добрая сотня погонных метров в позе клирика и так не сахар, а Шварцнеггером поневоле я становится не хочу.
Він погано шкуриться, лише коли ним намагаються зробити фінішний шар. А це буває нерідко. Частіше лише шви набивають Сатенгіпсом.
Все еще интересно получить ответ на свой вопрос: что еще кроме фугенфюллер?
Особисто мені подобалася Semin CE 78 , Вона пластичніша за Фугенфюллер, але помітно дорожча. Але, чесно кажучи я зараз не в курсі за її якість, на даний час.
Не давайте порад як порушити технологію Knauf. Шви заповнюються фугенфюллером, ПІСЛЯ ЦЬОГО, не очікуючи доки він застигне, клеїться сітчаста стрічка. Далі наносять ще один шар фугенфюллера, аби вирівняти шов. Після застигання - шліфується Інформація з семінару Knauf.
Це таки досить приципове питання. Звісно, що шпаклівка частково пройде крізь сітку, але шов вона до кінця заповнити не зможе. І не зловживай смайлами.
Камрад, лью коньяк Спасибо за внятное развернутое объяснение.
До речі, при вірному використанні Ротбанду - він майже не потребує фінішної обробки
Кстати, мои строители вместо Ротбанда брали Knauf MP-75 (смесь для машинной штукатурки) - говорили, что ею проще работать и в 2 раза дешевле.
. Після застигання - шліфується Інформація з семінару Knauf.
Шлівувати фугенфюлер, нехай самі спробують,він як бетон стає.Треба його так наносити на шви і тріщини,щоб потім без шліфовки шпаклювати фінішом,який вже можна і шліфувати.