Сунуть запасную свечу - ато есть шанс навернуть датчик холла и коммутатор.
Но я бы не стал издеватся над машинкой. Говорят, что когда Троит то ты это СРАЗУ заметишь и поймешь, потому как не понять это невозможно (примерно так же , как не возможно не понять, что машина не едет, потому что заглох двигатель )
Хотя и мне конечно интересно поиметь описание, как оно выглядит со стороны, но машину я ради этого ломать не буду
Термін "мотор троїть" походить від ситуації, коли двигун починає працювати на 3-х циліндрах.
Детонація - це самовільне загорання суміші в циліндрах. Або від надто раннього запалювання. На слух недосвідчений водій може сплутати зі стуком клапанів. Перевірка на детонацію - на швидкості, скажімо кілометрів 70, на четвертій, втиснути педаль в підлогу. Якщо двигун видасть неприємні стуки-грюки - значить є. Треба заливати правильний бензин або виставляти більш пізнє заналювання.
Якщо на швидкості, скажімо кілометрів 70, на четвертій, втиснути педаль акселератора в підлогу то при вірному виставленні запалювання повинна мати місце короткочасна детонація. Якщо ж її немає зовсім або воне НЕ короткочасна, то потрібно регулювати кут випередження запалювання в той чи інший бік.