Дістали мене гримучі панелі дверей зубилки. Мало того, що гримучі, так ще й після неодноразового демонтажу постійно відвалитись норовлять, бо якість нових пластмасових фіксаторів така, як наше життя Коротше кажучи, пішов я в суботу на базар - пошукати, може народ що цікавого придумав з приводу сабжа. І таки дійсно, "голь на выдумки хитра"! Є тепер такі саморізи з декоративними шапочками пластмасовими, ще й під колір обивки можна підібрати. Ну, це я звісно, перебільшив. Кольорів, насправді, два: темно-кавовий і чорний І хоч в мене самі панелі значно світліші за ці шапочки, виглядає вельми пристойно. Отже, 12 самонарізів на двері (для 2108). Трохи дорого - за штуку гривня. Але, з огляду на багаторазовість використання, довелось змиритись. Інсталяція Треба зазначити, що самонарізи призначені для закручування прямо в метал (ну, попередньо отвір зробити, звісно, треба ) Ну і під ті, що я купив, сверлити отвори треба на 3 мм. Далі. Зняв панель, повиривав пласкогубцями всі пластмасові фіксатори. Прикинув, як краще сверлити. Треба відступити вбік від стандартних отворів приблизно на сантиметр. Але відступати треба якось систематично, а то розкидані в безпорядку по панелі головки самонарізів, не знаю як вам, а мені би не сподобались. Отже приймаю рішення, в який бік відступати (перевіривши, чи нема в цьому місці в середині дверей якогось девайса, бо деякі з самонарізів ввійдуть в двері досить глибоко). Тоді в вибраних місцях просверлюю отвори зсередини панелі назовні. Так я отримую розмічені панелі. Тепер прикладаю панель на місце і по цих отворах сверлю вже двері. Ну і все. Закручую самонарізи, інсталюю декоративні шапочки і милуюсь дверима, прибравшими дещо кумедного вигляду. Вигляд виглядом, але панелі тримаються надійно. Як казав колись Райкін, світла йому пам`ять: "стоят насмерть, не оторвешь". Ну і, що важливо, знімати і ставити назад панелі можна без проблем. Тільки часу доведеться трошки більше затратити. Але це вже дурниці. Так що, рекомендації найкращих зубиловодів
На счет дороговизны не уверен. Сколько пласмасок по 40 коп выбросил, пока возился. В следующий раз обязятелно воспользуюсь идеей. Спасибо.
... надо б и самому заняться как машинку заберу из ремонта, у меня уже с полгода саморезы валяются (кстати, свои я брал шо-то копеек по шестдесят за штуку), все руки не доходят за дрель взяться. Я еще и задние панели ими же поприкручивать собирался...
Вибачай за невеселий жарт А саморізи - щось ніби як ти казав, тільки я тоді не зрозумів, що вони прямо в залізо вкручуються. Думав, що в штатні місця. Ну але не в тому суть. Головне, що все дійсно надійно кріпиться.
пошукати по господарських магазинах, то можливо, щось таке ж знайдеться значно дешевше. Ну але якщо дійсно порівняти з витратами пластмасок, то нормальна ціна...
Может есть другие способы борьбы с шумом? Проклеить там или еще чего?
..., сколько с гемороем с дурацкими пластмассовыми защелками при снятии - установке панелей... Ну уж заодно - и тише становится...
Мне обесшумку делали такими саморезами. Классная штука, а вообще рекомендовал бы разобрать все полностью и обклеить хотя бы войлоком, эффект просто супер и по деньгам вроде нормально, мне все полностью обошлось: торпедо, двери(4 штуки) потолок, багажник(полностью), мовиль дверей, багажника, подкапотного пр-ва, порогов в 500грн. Хотя можно было и самому, но времени не было возиться. Иногда при закрытых окнах неслышно завелась машина или нет.
А гле в Одессе такое делают? Частенько там бываю.
Например, двери. Куда мовилить и куда прикдеивать войлок и чем приклеивать?
сорри, украинский не установлен :-( Я на рынке нашел хитрые такие фиксаторы пластмассовые. Стоят 20 коп., т.е. на 5 дороже, чем стандартные :-) Между картами и дверью по периметру наклеил самоклеющийся тонкий, но упругий поролон. Также им обклеил сухарь сверху двери (в шахе такой есть). Стало действительно тихо.
приклеюється по торцях панелей, в тих місцях, де вони прижимаються до металу. Я вот думаю пошукати якусь стрічку-самоклейку, щоб простіше було. А антикор - це краще до спеца. Заливаються всі внутрішні поверхні сумішшю мовіля з гарматним маслом (що таке - не знаю, це зі слів майстра). І при чому заливаються під тиском, щоб в усі щілини попало. Правда потім тече з машини!! Десь місяць досить активно, а потім до року потрошки дотікає. В мене вже більше року, а ще десь, та й вилізе. Але зате нормальний захист від корозії.
з заводу в мене було приклеєно там кусок чогось незрозумілого. Типу шумоізоляція. Взяти, наприклад, старий туристичний килимок з пінополеуретану - прекрасна шумоізоляція. Або тим самим войлоком, тільки грубим.