зареєстрований ФОП вже років 5 і всі 5 років відкритий поточний рахунок в тому банку. до цього часу без жодних проблем платив з ФОП по безналу куда хотів і скільки хотів і за що хотів. в тому числі поповнював свої власні карточки і в цьому і в інших банках. і тут десь місяців два тому банк почав відмовляти в проведенні платежів на мої карточки (спочатку з 3-х платежів 2 проходило а на днях взагалі жоден). весь час посилаються на неправильне заповнення поля "призначення платежу" (електронний клієнт-банк). нарешті добрався в живу до відділення і поговорив з операціоністом щоб пояснили що правильно писати. вердикт - ми такі платежі (на карточки) можемо проводити тільки при умові коли з цієї суми сплачений податок з прибутку. кажу - я ж ФОП (2 кат.) я єдиний заплатив і нікому нічого не винуватий. кажуть а нам пофіг нас за це почав нацбанк взувати. більше я нічого не добився в операціоніста наступного тижня піду до начальства але я щось не зрозумів цих новшеств. хто стикався і що я пропустив?
Да, НБУ дрючит за то, что проводятся операции без контроля уплаты налогов банком. Идиотизм, конечно, контролем уплаты налогов у нас по идее должно заниматся ГНИ, но то такое.
Было такое несколько раз, но после разьяснений организационно-правовой формы и системы уплаты налогов все платежи проходят нормально
была похожая ситуация, только при сьеме денег по чеку. после профилактической беседы с начальником филиала на тему кто прав и кому я отправлю телегу в НБУ все чудестным образом разрешилось.
catkoua 15.08.2012 19:50 пишет: ми такі платежі (на карточки) можемо проводити тільки при умові коли з цієї суми сплачений податок з прибутку
Если беседа с начальником отделения (или чего там?) не поможет, меняй банк. У меня все прекрасно ходит со счета ФОП на карту в другом банке. Последний платеж был пару дней назад - никаких проблем.
нє не аваль. я в тому банку 5 років без проблем все платив що треба проблеми чомусь останні місяці виникли - видно провтикав якесь покращення. але питання вирішолось (завдяки в тому числі пораді місцевого форумного гуру ). заніс їм скопіювати квитанції про сплату єдиного і пенсійного - і з формулюванням "перерахування чистого прибутку" платежі пройшли. в чому сакральний зміст квитанцій я так і не зрозумів - адже в банку при відкритті рахунку зібраний весь пакет моїх документів як підприємця включно з повідомленнями податкової про відкриття рахунку. і пакет щороку поновлюється. ну але принаймні дали свою електронну адресу і сказали всі нові квитанції слати туди - проблем більше не буде. тут до речі я подумав і певна кореляція є з одим моїм постійним контрагентом який будучи теж ФОП - в цьому році категорично відмовляється платити мені гроші в тому місяці за який в нього нема копій моїх квитанцій по єдиному податку. зі всіх він один такий і от я думаю може таки якесь новшество.
catkoua 17.08.2012 11:24 пишет: тут до речі я подумав і певна кореляція є з одим моїм постійним контрагентом який будучи теж ФОП - в цьому році категорично відмовляється платити мені гроші в тому місяці за який в нього нема копій моїх квитанцій по єдиному податку. зі всіх він один такий і от я думаю може таки якесь новшество.
Я вірно розумію, що ФОП може перекидувати кошти зі своєї картки (Приватного підприємця), на свою ж картку (фізичної особи - не підприємця)? Ніякі податки й так далі сплачувати не потрібно?
GAMER 20.08.2012 13:00 пишет: Я вірно розумію, що ФОП може перекидувати кошти зі своєї картки (Приватного підприємця), на свою ж картку (фізичної особи - не підприємця)? Ніякі податки й так далі сплачувати не потрібно?
Да, но только с назначением платежа "Доход от предпринимательской деятельности за какой то период."
GAMER 20.08.2012 13:00 пишет: Я вірно розумію, що ФОП може перекидувати кошти зі своєї картки (Приватного підприємця), на свою ж картку (фізичної особи - не підприємця)? Ніякі податки й так далі сплачувати не потрібно?
для чого таке збочення - перекидувати з картки на картку? в мене є поточний рахунок підприємця - тобто рахунок аналогічний рахункам які має люба юридична особа. мені туда заходять гроші за товар точно так само як заходять гроші юрособам згідно виставлених рахунків. з того поточного рахунку я можу або кудись за щось заплатити або перекинути собі на картку чи зняти по чековій книжці. в мене є картка в тому ж банку під назвою "бізнес карта" вона вважається привязана до підприємця але з неї я можу в банкоматі зняти а можу в магазині розрахуватись - аналог чекової книжки- тільки замість виписувати чек я платіжкою перекидаю туди гроші. в іншому банку я маю теж картку як фізорсоба - і точно так само можу її поповнити з поточного рахунку підприємця головне реквізити знати. при цьому я нікому нічого не винен бо циркулюють гроші з діяльності за яку я вже заплатив єдиний податок. весь сир-бор виник тому що раніше нікого не гребло що я пишу в призначенні платежу в платіжці з боку підприємця а тепер чогось різко почало гребти. ну а вище написали як правильно писати тільки додам що тепер банк вимагає крім писати - підтвердити сплату податків (наприклад єдиного в даному випадку). щось аналогічно як в юрособи банк вимагає підтвердити сплату податків з зарплати перед тим як по чеку ту зарплату видати.
У меня тоже с моим банком проблемы начались месяца 2 назад. Раньше пополнял свой кошелек в ВебМани, с р/с предпринимателя: закидывал туда деньги без проблем (через ТОВ "Українська Гарантійна Агенція" сокр. УГА). Потом УГА отказалась так принимать, т.к. платит ФОП. а им так нельзя, что это типа коммерческая деятельность, и им нужно удерживать подоходный. Нивапрос, начал им кидать с карточки физ. лица через Интернет банкинг, пару раз прошло, потом снова блок со стороны УГА, что не совпадают фамилии от кого с кому, перерегистрировался с одинаковой фамилией. Заработало. Потом банк блокирует платеж, мол это ж у вас коммерческая деятельность (назначение платежа "За права вимоги зг. з ДУ ******* до договору U1514*******") и физ. лицу так низ-зя. У меня возникает конгитивный диссонанс, как теперь платить со своего счета на свой же кошелек ВебМани. Всем везде видится эта коммерческая деятельность.
Решений придумал пока три: 1. Снять деньги в банкомате, засунуть их в АйБокс на пополнение кошелька ВебМани. 2. УГА есть еще один счет в банке "не помню каком", и если у меня счет в этом же банке, то проблем никаких не будет. Но неохота искать тот банк и делать там карточный счет. 3. Завести еще одну карточку для оплаты через интернет в моем же банке, перекидывать на нее необходимую сумму, потом пополнять с неё ВебМани, (правда абонплата за карточку 25 грн в год, ну то такое) А вот если учесть что у меня изначально деньги лежат на счете ФОП то получается целых 3 цепочки, а это напрягает неподецки. В связи с этим вопрос: "Кому от этого легче?" и "Кому это надо?"
swap22 21.08.2012 21:03 пишет: вопрос: "Кому от этого легче?" и "Кому это надо?"
це потрібно нашим "покращувачам" щоб брати свій процент з кожного тєлодвіженія бабла і чим більше тих тєлодвіженій тим в них краще. але як казав мій старий знайомий в лохматі 90-ті "любе закручування гайок владою це тільки питання часу як їх відкрутити". вчора мій банк з невинним виглядом видав мені схему: якщо ви ФОП і податки єдині платите прямо зі свого рахунку ФОП в нашому банку на рахунок податкової то в нас автоматично фіксується що ви нікому нічого не винні все уплочено і ми без проблем проводимо любі платежі.
вчора мій банк з невинним виглядом видав мені схему: якщо ви ФОП і податки єдині платите прямо зі свого рахунку ФОП в нашому банку на рахунок податкової то в нас автоматично фіксується що ви нікому нічого не винні все уплочено і ми без проблем проводимо любі платежі.
Вот уроды! Да банку нафиг не надо что-то там контролировать. Я в своем банке бываю раз в пол года, по каким то мелким вопросам (типа пачку распечатанных выписок забрать). И до недавнего времени я им не надоедал, а они мне