autoua
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

Отбирают свид. о ЕН(2 группа) за связи с общей группой(+ (2/2)

13й таксопарк ***
Киев
С нами с 21.03.2006

Re: Отбирают свид. о ЕН(2 группа) за связи с общей группой(+ [Re: SergiyUA]
      17 августа 2012 в 13:45 Гілками

Похоже налоговики "изобрели" ещё один способ "относительно честного" отъёма денег у предпринимателя.

Однако, тенденция...

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Достоевский ***
Хмельницкий
С нами с 03.11.2003

Re: Отбирают свид. о ЕН(2 группа) за связи с общей группой(+ [Re: SergiyUA]
      17 августа 2012 в 13:58 Гілками

Точь в точь у меня такая беседа по телефону была. При этом мне назвали десятка полтора фирм, о существовании которых я и не подозревал. У меня вся Украина от хацапетовки до Киева бывала...

Достоевский ***
Хмельницкий
С нами с 03.11.2003

Re: Отбирают свид. о ЕН(2 группа) за связи с общей группой(+ [Re: LasVegas]
      17 августа 2012 в 18:25 Гілками

Вообщем ситуация такова:ДПИ сами них..а не знают что делать, поскольку такая ситуация у 2-й группы массовая(людей с похожей проблемой много и растёт с каждым звонком от инспектора).По статистике людей на 2-й группе около 50%.
Дословно инспектор сказала пока так: вызывали за последние пару дней их на совещание 3 раза и 3 раза давали разные ЦУ по этому вопросу, поэтому пока единого мнения нет и ждут решения "большой головы"... Будут какие то вменяемые разьяснения- опять назвонят...

З.Ы.пидписдесь

Достоевский **
14 лет за рулем, Киев
С нами с 14.06.2011

18 августа 2012 в 23:34 Гілками

мдя цікава картинка...
от тому я вже два роки ніколи не виписую чеки від імені ФОП. я виписую по повній формі видаткову товарну накладну з переліком товару в двох екземплярах і з підписом клієнта на мому екземплярі. і хай клеють куда хочуть. а зараз ще почну в клієнтів вимагати копію паспорта фізособи яка накладну піписує або хай топає без документа.
хоча це ніяк не страхує від того що хтось в звіті напише що я йому надав не товар а послуги - але принаймні буде чим відбріхуватись.

don't play for respect **
С нами с 18.05.2009

Re: Отбирают свид. о ЕН(2 группа) за связи с общей группой(+ [Re: catkoua]
      19 августа 2012 в 09:21 Гілками

catkoua 18.08.2012 23:34 пишет:

от тому я вже два роки ніколи не виписую чеки від імені ФОП. я виписую по повній формі видаткову товарну накладну з переліком товару в двох екземплярах і з підписом клієнта на мому екземплярі. і хай клеють куда хочуть. а зараз ще почну в клієнтів вимагати копію паспорта фізособи яка накладну піписує або хай топає без документа.
хоча це ніяк не страхує від того що хтось в звіті напише що я йому надав не товар а послуги - але принаймні буде чим відбріхуватись.

Це пряме порушення. Ви як ФОП зобов'язані дати фінансовий документ, а це саме товарний чек, а не видаткова накладна.

Достоевский **
14 лет за рулем, Киев
С нами с 14.06.2011

Re: Отбирают свид. о ЕН(2 группа) за связи с общей группой(+ [Re: Yea]
      19 августа 2012 в 09:58 Гілками

Yea 19.08.2012 09:21 пишет:

я виписую по повній формі видаткову товарну накладну з переліком товару в двох екземплярах і з підписом клієнта на мому екземплярі

Це пряме порушення. Ви як ФОП зобов'язані дати фінансовий документ, а це саме товарний чек, а не видаткова накладна.

не порушення. читаємо уважно першу попавшу гугльлінку з офіційної податкової

http://www.vl-sta.gov.ua/article/7187.html

Які документи повинна надавати ФОП платник ЄП на вимогу покупців за надані послуги (при продажі товарів) та яка передбачена відповідальність у разі невидачі відповідних документів?
Відповідь: Відповідно до п. 6 ст. 9 Закону України від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі - Закон № 265), реєстратори розрахункових операцій та розрахункові книжки не застосовуються при продажу товарів (наданні послуг) фізичними особами – підприємцями, які сплачують єдиний податок.

Разом з тим, згідно із п. 15 ст.3 Закону № 265 суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, чеків, жетонів тощо)при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані надавати покупцю товарів (послуг) за його вимогою чек, накладну або інший письмовий документ, що засвідчує передання права власності на них від продавця до покупця з метою виконання вимог Закону України від 12 травня 1991 року № 1023-ХІІ «Про захист прав споживачів» (далі – Закон № 1023). Порушення цього правила тягне за собою відповідальність, передбачену зазначеним законом, але не може бути підставою для застосування до порушника адміністративних чи фінансових санкцій, передбачених законодавством з питань оподаткування.

Таким чином, фізична особа – підприємець - платник єдиного податку зобов’язаний надати покупцю товарів (послуг) за його вимогою чек, накладну або інший письмовий документ, що засвідчує передавання прав власності на них від продавця до покупця.

У разі, невидачі на вимогу покупця товарів (послуг) відповідного документу фізичні особи – підприємці, які сплачують єдиний податок, притягаються до відповідальності, передбаченої Законом № 1023.

Сектор взаємодії із ЗМІ та
громадськістю

Змінено catkoua (10:06 19/08/2012)

Достоевский ***
Хмельницкий
С нами с 03.11.2003

19 августа 2012 в 10:58 Гілками

мдя цікава картинка...

Та по товару проблем никаких нет и небыло, весь прикол- в УСЛУГАХ...

ДПИ щас в ступоре: примерно 30-40% ЧП в аналогичной ситуации( по результатам 1-го квартала) и ещё много людей просто не подозревают о такой проблеме...И им нужно аннулировать свидетельства о ЕН. Стабильнисть досягнуто!

Представляю картину:кругом (УДАЛЕНО) о поддержке предпринимательства, о досягнутой стабильности, покращеннях, а теперь с одного маху до трети ЧП нужно посылать .

Змінено Alick (12:29 23/08/2012)

С нами с 18.05.2009

19 августа 2012 в 23:49 Гілками

Якщо я у вас куплю товарів на 2 тисячі, а ви мені дасте накладну, податкова може сміливо розглядати це як подарунок мені на 2000 та нарахувати мені ПДФО у сумі 300 грн.
При передачі грошей ви маєте дати розрахунковий (підкреслюю, розрахунковий) документ, а ви даєте тільки документ на отримання ТМЦ.
В ответ на:

Разом з товаром споживачеві в
обов'язковому порядку видається розрахунковий документ

установленої форми на повну суму проведеної операції, який
засвідчує факт купівлі товару та/або надання послуги.

Правила роздрібної торгівлі
Ви посилаєтесь на Інтернет-консультацію, а я вам наводжу цитату з НПА.

Достоевский **
14 лет за рулем, Киев
С нами с 14.06.2011

Re: Отбирают свид. о ЕН(2 группа) за связи с общей группой(+ [Re: Yea]
      20 августа 2012 в 08:55 Гілками

Yea 19.08.2012 23:49 пишет:

Ви посилаєтесь на Інтернет-консультацію, а я вам наводжу цитату з НПА.

ну так в тій консультації є посилання на закон україни який має вищу силу ніж наказ міністерства. крім того мені ніхто не заважає якщо клієнт буде наполягати додатково виписати розрахункову квитанцію і пришпилити її степлером до накладної. тому що розрахунковий документ (чек чи квитанція) - засвідчує тільки факт передачі грошей і я як підприємець не зобовязаний по умовчанню їх кожен раз виписувати - я зобовязаний тільки це в книгу свою записати. а от товарна накладна засвідчує факт передачі матеріальних цінностей і послуги вже сюди не пришиєш якщо є в мене примірник з підписом і даними клієнта.

З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про застосування реєстраторів розрахункових
операцій у сфері торгівлі, громадського харчування
та послуг
....
Розділ II
ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ РОЗРАХУНКІВ

Стаття 3. Суб'єкти господарювання, які здійснюють
розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі
(із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо)
при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі,
громадського харчування та послуг зобов'язані:
...
15) надавати покупцю товарів (послуг) за його вимогою чек,
накладну або інший письмовий документ, що засвідчує передання
права власності на них від продавця до покупця з метою виконання
вимог Закону України "Про захист прав споживачів" ( 1023-12 ).
Порушення цього правила тягне за собою відповідальність,
передбачену зазначеним законом, але не може бути підставою для
застосування до порушника адміністративних чи фінансових санкцій,
передбачених законодавством з питань оподаткування. ( Статтю 3
доповнено пунктом 15 згідно із Законом N 2156-III ( 2156-14 ) від
21.12.2000 )
....
Стаття 9. Реєстратори розрахункових операцій та розрахункові
книжки не застосовуються:
....
6) при продажу товарів (наданні послуг) фізичними особами -
підприємцями, які сплачують єдиний податок; { Статтю 9 доповнено
пунктом 6 згідно із Законом N 2156-III ( 2156-14 ) від 21.12.2000;
в редакції Законів N 2746-III ( 2746-14 ) від 04.10.2001,
N 2756-VI ( 2756-17 ) від 02.12.2010 }

Змінено catkoua (08:58 20/08/2012)

Достоевский ***
60 лет (31 год за рулем), Житомир
С нами с 18.11.2002

20 августа 2012 в 13:01 Гілками

присоединяюсь к мнению, что передача товара(услуг) и оплата за него, это разные вещи, тем более если потом эти документы сдаются в бухгалтерию предприятия под авансовый отчет. Сама по себе накладная не определяет форму оплаты за выданный товар (может предприятие по б/н оплатит)
Либо к товарной накладной должен прилагаться кассовый чек, либо на накладной должен быть штамп или отметка об оплате, или должна быть товарно-денежная квитанция...

СуперСтар ***
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 11.12.2001

20 августа 2012 в 14:41 Гілками

LasVegas 19.08.2012 10:58 пишет:

ДПИ щас в ступоре

Вот в этом я сильно сомневаюсь. Здается мне ситуация специально так сделана. Суть в том, что по результату первого квартала отобрать свидотство единщика, что бы второй квартал насчитать на общих основаниях - типа 15% с дохода.

ПС. Нас тоже вызвали. Попросили написать объяснительную, что мы не оказывали юрикам услугу, а тока продавали товар. Ни контрагента ни дату операции не назвали. Тока сумму - на которую мы этот товар отпустили. Думаю так легко отделались потому, что у нас в видах деятельности есть и товар и услуги. У тех у кого только услуги - сразу под кат. При нас многим звонили - принесите свидотство ,мы его у вас забираем.

Достоевский **
14 лет за рулем, Киев
С нами с 14.06.2011

Re: Отбирают свид. о ЕН(2 группа) за связи с общей группой(+ [Re: Грек]
      20 августа 2012 в 17:31 Гілками

Грек 20.08.2012 14:41 пишет:

У тех у кого только услуги - сразу под кат.

фопу 2 кат ніхто не заважає надавати послуги фіз особам - тільки юрособам не можна. але юросіб зобовязали тепер в звітах розписувати всіх фопів з ким в них фінансові стосунки. і якщо в звіті юрік написав що фоп 2 кат йому зробив послуги - зразу під прес. короче в них когнитивний диссонанс - одно рукою вони верещать що фопи в 5 раз виручку в бюджет збільшили завдяки податковому кодексу а другою рукою фопів зливають в унітаз і роблять з україни гондурас.

Достоевский ***
Хмельницкий
С нами с 03.11.2003

Re: Отбирают свид. о ЕН(2 группа) за связи с общей группой(+ [Re: Грек]
      20 августа 2012 в 18:52 Гілками

LasVegas 19.08.2012 10:58 пишет:

ДПИ щас в ступоре

Вот в этом я сильно сомневаюсь.

В ступоре, ступоре... Поскольку если бы было наоборот, то выносили бы решения-уведомления автоматом(пачками) и присылали на адрес или под расписку и у тебя бы было 10 дней на сдачу свидетельства...А пока молчат, значит единого мнения нет...

Супер писатель! ***
Киев
С нами с 03.12.2001

21 августа 2012 в 09:21 Гілками

catkoua 20.08.2012 17:31 пишет:

фопу 2 кат ніхто не заважає надавати послуги фіз особам - тільки юрособам не можна.

но не всем же, а тем, кто на общей, верно?.

Достоевский ***
Хмельницкий
С нами с 03.11.2003

Re: Отбирают свид. о ЕН(2 группа) за связи с общей группой(+ [Re: Doctor]
      21 августа 2012 в 09:45 Гілками

Doctor 21.08.2012 09:21 пишет:

catkoua 20.08.2012 17:31 пишет:

фопу 2 кат ніхто не заважає надавати послуги фіз особам - тільки юрособам не можна.

но не всем же, а тем, кто на общей, верно?.

Да.

старый писатель **
18 лет за рулем, Киев
С нами с 01.01.2009

Re: Отбирают свид. о ЕН(2 группа) за связи с общей группой(+ [Re: KosEroh]
      22 августа 2012 в 22:12 Гілками

KosEroh 17.08.2012 12:53 пишет:

Сергей-С. 17.08.2012 12:31 пишет:

Оплатить эти начисления -наверное будет самый лучший выход в этой ситуации.
Лишь бы не отобрали свидетельство.Может нужно идти прямиком к инспектору и говорить об этом- начисляйте ,штрафуйте- но не троньте свидетельство.

По аналогии с ДТП - это примерно как бежать с деньгами к ментам, которые приехали оформлять аварию, в которой ты 100% не виноват, и кричать "Только права не забирайте, вот вам все мои деньги!"

+1 по аналогии
про пост бег к инспектору с мольбой и просьбой

СуперСтар ***
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 11.12.2001

23 августа 2012 в 12:04 Гілками

LasVegas 20.08.2012 18:52 пишет:

В ступоре, ступоре... Поскольку если бы было наоборот, то выносили бы решения-уведомления автоматом(пачками) и присылали на адрес или под расписку и у тебя бы было 10 дней на сдачу свидетельства...А пока молчат, значит единого мнения нет...

А они и выносят автоматом. И при нас беспрерывно звонили ФОПам с радостной новостью.

Змінено Грек (12:04 23/08/2012)

Достоевский ***
Хмельницкий
С нами с 03.11.2003

9 сентября 2012 в 12:50 Гілками

Вообщем, на сегодня расклад таков: ДПИ не может у себя вычислить кому ты надавал услуги а кому продавал товар. Плюсуют всю сумму в кучу и с неё начисляют 15% подоходного... Документально пока это никак не отображают...Нема вказивки сверху, как и единого мнения что делать дальше...Пока написал Пояснення и приложил банковские выписки, где указано что платилось за товар + подал уточнюючу декларацию. Таким макаром удалось сбить начисленный подоходный с 5100 грн до 380 грн.Инспектор не возражает.

Паралельно подал заяву на 3 группу в 4-ом квартале под 5% с оборота(всётаки зимний сезон наносу).Оборот, понятно, буду указывать какой нужно мне...

С нами с 18.05.2009

10 сентября 2012 в 07:33 Гілками

У знайомого поліграфічне виробництво. Коли подавав на нове свідоцтво, його запевняли, що це "виробництво" і проблем не буде.
Проблеми, звісно, з'явилися.
Податкова не Київська, поки ніби домовилися з інспектором, що замовники роблять у банку платне уточнення платежу "замість призначення "за виробництво журналів..." просимо вказати "за журнали..."", тобто показати, як товар. Замовники погодилися, гроші на це він дає. Це проходить через виписки, і він має "чисті" виписки, проблему буде знято. Кількість проплат від організацій невелика, 3-4 за рік (решта від ФОП на ЄП, там проблем нема).

Autoua.netФорумБесіди про бізнес
Додаткова інформація
0 користувачів і 7 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 6182

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія