Камради, маю таку ситуацію. Іноді по роботі мені чи колегам потрібно фотографувати документи. Як правило, це фотоматеріали судової справи. Щоб у Вас було уявлення - їх досить багато (від 100 до понад тисячу сторінок) і вони зазвичай прошиті в томи (це такі правила). Тому доводиться однією рукою тримати справу (іноді розгортати ретельно в прошитих місцях), а іншою фотографувати. Це незручно, довго (40 -60 хв. у напівзігнутому положенні над столом; був рекорд і 5 годин фотографування - 3 акумулятори і 2 флешки пішло)).
А тепер питання. Якщо взяти штатив-струбцину і прикріпити на неї фотоапарат ("мордою вниз"), то чи вдасться цей процес спростити? При цьому пошуки в інеті дають штативи-струбцини, які мають максимальну висоту від поверхні - це 17 см. Уявляється, що того замало для фотографування А4.
І друге питання. Для фотографування використовую звичайний цифровик. Як бути з фокусуванням і власне натисненям на кнопку? у професіональних апаратах можна шнурок з кнопкою спуску приєднати.
Підсумую кінцеву мету: закріпивши на штативі фотик хочу оперативно гортати сторінки, і натискати на фотоапарат чи на шнурок (може на завчасно виставленому фокусі).
Буду вдячний за поради чи контакти продавців.
Вообще-то раньше, были специальные штативы, очень похожие на фотоувеличитель и педаль кнопка-спуск. Возможно, если есть желание и навыки, можно купить старый фотоувеличитель и прикрепить к нему камеру.
Мені б щось сучасне, щоб подзвонити-замовити-купити. Буду вдячний за інші варіанти.
Так запросто. Если есть $5,074.95 или таки включать девайс голова руки и думать как приспособить старый фотоувеличитель. Думаю услуги токаря обойдутся дешевле
Ну или гуглить по Reproduction Stand, может есть что дешевле.
Тебя Гугл забанил?
Manfrotto 190CXPRO3
Выдвижная штанга закреплена горизонтально, для большей устойчивости ножки разведены шире стандартного положения. Подобная конструкция штатива очень удобна при макросъемке.
А еще существует интервальная съемка в фотоаппарате. Правда, не во всех..
в CSI была интересная модель квадропода, удобно для макро/документальной съемки.
Таки токар запросто заточить=зварить. Там не треба рокет саєнс. Дякую за ідею.
Варіант дуже габаритний (і не струбцина), мабуть щось компактніше шукаю.