Если ехать только в Полтаву, то, наверное, можно на экспрессе туда и обратно за днеь смотатться (в дороге - 3 часа в одну сторону. Прибывает поезд в Полтаву в 9, уезжает - в 20-30). Если с Опошней и Миргородом - то лучше на машине и ночевать в Полтаве.
Сорочинці мені менше сподобалися, а ось про Диканьку ви дарма. Звісно, якщо ми орієнтуємося на аудиторію 5,5 років, тоді краще якийсь різнобарвний майданчик. А для любителів української старовини садиба Кочубея з церквою (обов'язково шукати можливість потрапити всередину! різьблений дерев'яний іконостас темного кольору, репліка петербурзьких майстрів 19 ст. італійського іконостасу, що згорів у пожежі; зводи бані зсередини голубі з золотавими розетками, згори "ліхтар" - вікно прямо в бані з балкону, де розташовувалися хористи; таке в православних церквах рідко де побачите) та дзвінницею; Троїцька церква, яку описував Гоголь (саме її за Гоголем розмальовував Вакула ). Напрочуд чудові краєвиди на Ворсклі навпроти Диканьки, у кого є можливість під'їхати подивитися, не пошкодуєте.
були на ціх вихідних ... це моя третя проба доїхати, вона якась для мене проклята.
Поки не готовий анонсік. А так скажу що заїзжали в ресторан Казачка, дуже смачно, красива теріторія, альтанки, куреня. нам сподобалось. із страв дуже смачний квас на меду, брати обов*язково, гулишки в горщечках теж раджу. З першого брали борщ, куліш, суп с потрошками, все гуд. Також берить сало та солене
Если приедете не на машине, а хочется посмотреть город, подсказка: в самом центре, возле подземного комплекса, стоит экскурсионный автобус, тур "экскурсия по городу + дегустация галушек".