Вместе с покупкой квартиры приобрел #бнутых на всю голову соседей. Они не шумят, как можно было бы подумать, они наоборот. Постоянно жалуются что шумлю я. Дом старой постройки с посредственной звукоизоляцией, и я к этому отношусь как к данному. Не обращаю внимание на визги их ребенка за стеной, иногда слышимую ругань и т.п.
И ежу понятно что без звукоизоляции всё это будет слышно, но они тупее ежа. Не буду перечислять все жалобы от них, но приведу пару примеров чтобы было понятно с кем имеем дело:
- звонили ночью на мобильный и жаловались на громкую музыку. включенную на ноутбуке (!); - звонили и жаловались на гулянки в моёй квартире в 2:30 ночи когда она была заперта абсолютно пустой и в ней никого не было; - писали заявление участковому (ушел ни с чем) о шуме, по факту того что я со своими друзьями играл в покер вечером; - буквально вчера менял трубы в разрешенное время. обернулось истерикой с их стороны "У НАС МАЛЕНЬКИЙ РЕБЕНОК, ЧТО Ж ТЫ ДЕЛАЕШЬ бла-бла-бла".
Что я о них знаю: пара лет до 35, с маленьким ребенком, вся возня идёт от жены, муж неохотно ей поддакивает. Она (на всю голову пришибленая) якобы сотрудник прокуратуры в декрете но хз достоверность этого. Муж хз кто, мурло какое-то по первому впечатлению.
На моё предложение сделать себе звукоизоляцию сказали что достраивают дом и скоро съедут. Предложил им достраивать побыстрее и меня не за$бывть.
Так вот собственно вопрос, есть ли у нас правовые основы для всяческих жалоб и заявлений на них. Ну типа преследование, вмешательство в частную жизнь или что-то в этом роде?
Хочу добавить в их жизнь общение с органами, а если она действительно сотрудник прокуратуры есть вариант ей устроить приключения на работе (правда декрет не в тему).
Мужа этой дуры бить не очень хочется, но чувствую скоро выпросят...
Как насчет слушать ноутбук в наушниках? А про покер это конечно загнули, все же знают, что в покер люди играют экстремально тихо и до 21.00
думаю не стоит тратить своё время и нервы, так как ни чего не получится зделать. Еси не чем заняться то можно писать письма и оббивать пороги ГОС органов
- буквально вчера менял трубы в разрешенное время. обернулось истерикой с их стороны "У НАС МАЛЕНЬКИЙ РЕБЕНОК, ЧТО Ж ТЫ ДЕЛАЕШЬ бла-бла-бла".
я уверен, что вчера была не суббота, и соседи были предупреждены
ПРАВИЛА з дотримання тиші в громадських місцях у місті Києві
4. Заборонити: 4.2. Проводити ремонтні та будівельні роботи в житлових будинках, квартирах, офісних приміщеннях, підприємствах торгівлі та громадського харчування (ресторани, бари, кафе, заклади розважального та грального бізнесу), розташованих в житлових будинках, у вбудованих і прибудованих до житлових будинків нежитлових приміщеннях, без попередження мешканців прилеглих жилих будинків, житлових приміщень про початок робіт і час їх завершення. Нормативний рівень шуму на весь час проведення ремонтно-будівельних робіт в прилеглих житлових приміщеннях і прилеглих будинках не повинен перевищувати 40 ДБА. Забороняється проводити вказані роботи з 21-00 до 9-00 та у святкові і неробочі дні впродовж доби.
[ПРАВИЛА з дотримання тиші в громадських місцях у місті Києві
В профілі ТС Донбас.
[ПРАВИЛА з дотримання тиші в громадських місцях у місті Києві
Стаття 24. Захист населення від шкідливого впливу шуму, неіонізуючих випромінювань та інших фізичних факторів
Органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації та громадяни при здійсненні будь-яких видів діяльності з метою відвернення і зменшення шкідливого впливу на здоров'я населення шуму, неіонізуючих випромінювань та інших фізичних факторів зобов'язані:
вживати заходів щодо недопущення впродовж доби перевищень рівнів шуму, встановлених санітарними нормами, в таких приміщеннях і на таких територіях (захищені об'єкти):
1) жилих будинків і прибудинкових територіях; 2) лікувальних, санаторно-курортних закладів, будинків-інтернатів, закладів освіти, культури; 3) готелів і гуртожитків; 4) розташованих у межах населених пунктів закладів громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування, розважального та грального бізнесу; 5) інших будівель і споруд, у яких постійно чи тимчасово перебувають люди; 6) парків, скверів, зон відпочинку, розташованих на території мікрорайонів і груп житлових будинків.
У нічний час, із двадцять другої до восьмої години на захищених об'єктах забороняються гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів.
Проведення на захищених об'єктах ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з двадцять першої до восьмої години, а у святкові та неробочі дні - цілодобово. Власник або орендар приміщень, у яких передбачається проведення ремонтних робіт, зобов'язаний повідомити мешканців прилеглих квартир про початок зазначених робіт. За згодою мешканців усіх прилеглих квартир ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися також у святкові та неробочі дні. Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм цілодобово.
С трубами действительно мой косяк, но шума и вправду почти не было (вытянули старый пластик - протянули в те же отверстия новый). С остальным как? Забить?
С трубами действительно мой косяк, но шума и вправду почти не было (вытянули старый пластик - протянули в те же отверстия новый). С остальным как? Забить?