Є в одному селі бабулька, якій 80 років. Вона працює дільничим педіатром в сільській амбулаторії. Глуха, сліпа, але має прихвати в районному відділі охорони здоров'я, тому ще працює. Є велика і обгрунтована підозра, що ця тема http://forum.autoua.net/showflat.php?Cat=0&Number=6354727&Main=6354032#Post6354727 прямий наслідок роботи цієї "лікарки". Село воно маленьке і інформація про проблему розтеклась дуже швидко. Знайшлась людина, яка працює в цій амбулаторії, і розказала дуже багато цікавого про цю лікарку. з найбільш шокуючих фактів - смерть дитини після прививки в сусідньому селі. Правда сімя де дитина померла - сімя алкоголіків, і ніхто нічого не робив щоб розібратись чому так. Але всі знають як "лікарка" робить прививки. Слухає вона дітей для галочки, ніколи не переносить прививку якщо є якийсь кашель чи інші протипокази. Окрема тема - транспортування прививок. Сумки холодильника не існує, прививки в найбільшу спеку переносяться в пакеті з маленьким шматочком льоду. Ще один шокуючий факт який розповіла ця людина - вона особисто була свідком того, як двом різним дітям уколи робились однією голкою. Але свідчити на папір ніхто не буде, всі бояться втратити роботу.
Що є на папері - є летальний діагноз інших лікарів, є виписка з роддому, де немає жодних вроджених вад, є запис в медичній карті дитини, який зробила бабулька на 5-му місяці життя дитини, що з серцем все в порядку, дихання нормальне і т.д.
Ще бабулька має сильне бажання отримати назад карту дитини, яку в неї забрали коли везли у львів на діагностику. Настільки сильне, що написала заяву дільничому про те що карту викрали і не хочуть повертати.
Лікарі сходяться на тому, що розвиватись проблема почала приблизно на 3-му місяці життя дитини. Тобто як мінімум вона винна в тому, що не виявила вчасно проблему, не говорячи вже про те, що якраз на 3-му і на 4-му місяці було зроблено прививки дитині.
От такі справи.
Я розумію, що заставити її відповідати за це нереально, але хоча б відправити на пенсію треба. Лише для того, щоб вона не вбила більше нікого.
Треба пораду, куди звертатись. Є ж якісь атестаційні комісії, є в кінці кінців прокуратура. Потрібно сформулювати правильно заяву. Треба все зробити для того, щоб вона нарешті пішла. Наперід дякую за поради.
я думаю що причина того що бабця працює не у зв'язках, а просто у відсутності лікарів...
Я понимаю что тема очень больная, но... Ты пойми никто не виноват в том что у ребенка возникли такие проблемы с сердцем((((имхо) Я понимаю что "кто-то должен быть наказн...". И да, бабульку держат из-за того что никто не хочет там работать. У меня на участке есть такая же БабкаЯга, которой больше интересно "за сколько купили квартиру/сколько потратили на ремонт", чем "как себя чувствует новорожденный".
Я понимаю что тема очень больная, но... Ты пойми никто не виноват в том что у ребенка возникли такие проблемы с сердцем((((имхо) Я понимаю что "кто-то должен быть наказн...". И да, бабульку держат из-за того что никто не хочет там работать. У меня на участке есть такая же БабкаЯга, которой больше интересно "за сколько купили квартиру/сколько потратили на ремонт", чем "как себя чувствует новорожденный".
Все не так.
1) Потрібно щоб більше ніхто не постраждав 2) На місце бабульки ледь не черга, село дуже перспективне.
Я не засліплений горем і завжди зберігаю здатність мислити тверезо. Бабульку треба віправляти на пенсію, просто задля здоровя інших дітей.
Я не засліплений горем і завжди зберігаю здатність мислити тверезо.
Надеюсь что это так. Думаю что нужно коллективное письмо-жалоба, подкрепленное какими-то доказательствами неадекватности поведения/лечения и т.д. Вначале заведующей поликлиники, если не будет результата, то в район и т.д все выше по инстанциям. На нашу БЯ управы не нашлось((( потому как сразу сказали: а кто прийдет на ее место? Желающих нет.
2) На місце бабульки ледь не черга, село дуже перспективне.
Село перспективнее чем Киев? Даже в Киеве почти никто не хочет работать в районной поликлинике.
Может оказаться что эта БЯ в последствии будет видится нормальным врачем на фоне других страждущих на ее должность.
2) На місце бабульки ледь не черга, село дуже перспективне.
Село перспективнее чем Киев? Даже в Киеве почти никто не хочет работать в районной поликлинике.
+1 Педіатри це проблема, ніхто не помічав що педіатри це як раз майже всі бабки, чи дорослі жінки. Лікарь педіатр зникає як клас, ЦЕ ФАКТ і це велика проблема, особливо як що враховувати що народжуваність зросла. Я впевнений що там бабка тільки тому що ніхто не хоче працювати.