В мене склалася така ситуація. Ще в січні 2010р в результаті зіткнення двох авто на дорозі було пошкоджено мій автомобіль, що знаходився на стоянці (один з учасників дтп після зіткнення в”їхав мій автомобіль. Водії цих авто мали лише автоцивілки різних страховиків. На місці ДТП були ДАІ, склали схему дтп, видали довідку про пошкодження авто.Авто забрали на штрафплощадку. На наступний день я визвав незалежного автокомісара, який оцінив збитки і видав документ в якому сказано, що кузов авто відновленню не підлягає, потрібно заміну кузова. (удар був такої сили, що мій авто в повітрі розвернуло на 180 градусів, ударило в поруч зупинений авто і викинуло на тротуар). Також було викликано представників із страхових компаній, які пофотографували пошкодження автомобіля, щось позаписували і сказали, що поки суд не знайде винного в даному дтп жодна з них нічого відшкодовувати мені не буде. Після цього суд визнав винним водія, авто якого вдарило мій автомобіль (він рухася на високій швидкості, здійснював обгін авто на перехресті з пішохідним переходом і не пропустив авто яке повертало ліворуч). Винуватець подав апеляцію. Було проведено відтворення ДТП, і через деякий час суд признав його вину частково. До цього часу кінцевого результату немає. розбите авто продане невідновленим. Підкажіть будь ласка, куди звернутись, щоб отримати хоча б якесь відшкодування. чи можна подавати заяву в страхову з визнанням тільки часткової вини водія? Чи є у компаній страховиків термін давності справи? Збитки встановлені незалежним експертом 32тис. грн, що для мене є досить великою сумою. Дякую.
Що заважало ТС надати копію апеляційного рішення до СК порушника, та отримати відшкодування?
Що заважало ТС надати копію апеляційного рішення до СК порушника, та отримати відшкодування?
Мені сказали, що суд має встановити повну вину....
может кто поможет или что нибудь подскажет. Викладываю постановление суда и апеляции.
постанова суда (архив в прикрепленных файлах)
постанова аппеляции (в прикрепленных файлах архив)
Судячи з документів винну особу у ДТП не встановлено. Вам необхідно звернутися до Шепетівського взводу ДПС та дізнатися які дії ними були вчинені на виконання постанови Апеляційного суду, на якій стадії знаходиться данна справа, чи були усунуті недоліки та чи передано справу до суду. Це необхідно зробити в першу чергу. Також, для уникнення з боку СК у майбутньому різних маніпуляцій, звернітся до страхової компанії водія Чері з відповідною заявою.
Судячи з документів винну особу у ДТП не встановлено. Вам необхідно звернутися до Шепетівського взводу ДПС та дізнатися які дії ними були вчинені на виконання постанови Апеляційного суду, на якій стадії знаходиться данна справа, чи були усунуті недоліки та чи передано справу до суду. Це необхідно зробити в першу чергу. Також, для уникнення з боку СК у майбутньому різних маніпуляцій, звернітся до страхової компанії водія Чері з відповідною заявою.
Дякую, а яку саме заяву потрібно до страхової?
Пишіть заяву про страхове відшкодування. головне зафіксувати звернення.